مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد باید جاذبه علوی داشته باشند

خبرگزاری شبستان: مدیر کارشناسی تبلیغ حوزه علمیه قم گفت: مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد باید جاذبه علوی داشته باشند، ممکن نیست با دافعه و عدم صبر بتوانیم جوانان را به سمت و سوی مسجد و أمور فرهنگی بکشانیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین عباس مقیسه پیش از عصر امروز (25 اردیبهشت) در سومین روز از همایش دوره اول طرح تخصصی سراج(ویژه مدیران کانون های تخصصی و مساجد دانشگاهی کشور) که در اردوگاه ولایت قم برگزار شد، در خصوص ارزش های حاکم بر جامعه اسلامی، اظهار داشت: کسانی که در جمهوری اسلامی ایران مدیر و مسئول هستند، باید با توجه به اساسی ترین اهداف این انقلاب که عبارتند از اهداف کلی آرمانی و اهداف کلی سازمانی قوانین اجرایی را در نهاد های اداری و غیر اداری وضع نمایند.

وی تصریح کرد: در جامعه اسلامی اهداف کلی آرمانی به مراتب مهم تر از اهداف کلی سازمانی است، در جمهوری اسلامی باید دستورات و قوانین را در راستای اهداف انبیاء و شهدایی که در این مسیر با فداکاری از جان خویش گذشتند طراحی نمود.

بالاترین گشایش در امور انسان انتظار فرج است

وی ابراز داشت: در عصر غیبت بالاترین گشایش در أمور انسان انتظار فرج امام زمان(عج) است، در گام اول باید عاشق اهداف امام عصرِ خویش باشیم و مسیر زندگی خود را همسو با آرمان های امام عصر(عج) تنظیم کنیم.

حجت الإسلام والمسلمین مقیسه گفت: حزب الله لبنان با کمترین امکانات در مقابل استعمار غرب ایستادگی کرد و گوشه ای از انتظار حقیقی ظهور را در مقیاس جهانی به نمایش گذاشت، باید در راه تحقق آرمان های امام و رهبر عصر خود هزینه کنیم، مدیران و مسئولین باید  زیر پرچم ولایت فضای کاری و اداری را مطابق با آرمان های امام زمان (عج) تنظیم نمایند.

وی خاطرنشان کرد: باید مدیریت آرمانی امام عصر(عج) را در هر مقیاس و اندازه ای که می توانیم اجرایی کنیم، خدا نکند برای رهبری و حضرت بقیه الله (عج) درد باشیم، مسئولین کانون های فرهنگی هنری مساجد یک کشور اسلامی باید برای قلب امام خود مرهم و درمان باشند، باید با فعالیت های فرهنگی ناب بتوانند غمی از غم های امام خویش را کم کنند.

حجت الاسلام والمسلمین مقیسه بیان داشت: در روایات معصومین (ع) هدایت یک انسان از آنچه که خورشید بر آن می تابد با ارزش تر بیان شده است، قاعده توحید را باید در متن جامعه طراحی کنیم ولی ابتدا باید در درون خود این قاعده را نهادینه کرده باشیم، اعتقاد قلبی به این که در این جهان همه چیز در اختیار خداوند متعال است مایه آرامش قلب انسان می شود.

مدیر کارشناسی تبلیغ حوزه علمیه یادآور شد: اهل بیت عصمت و طهارت (ع) به اذن خدا برای بشریت مایه هدایت و تذکر هستند، اگر مسئولین کانون های فرهنگی هنری  مساجد خود را اصلاح کنند و در مسیر صحیح گام بردارند افراد جامعه هم به تعریف صحیحی از خداشناسی و اسلام دست می یابند، مدیران کانون فرهنگی هنری مساجد جمهوری اسلامی حتی نسبت به دشمنان خود باید برادر باشند.

وی عنوان داشت: تمامی گرفتاری های ما از عدم ارتباط صحیح با خدای متعال است، باور فراتر از علم است باید باور داشته باشیم که خداوند فراتر از همه مشکلات است، این اعتقاد و ارتباط با خدا بهتر از همه روابط و ضوابط اداری و غیر اداری است، اگر پارتی انسان خدا باشد همه مشکلات برایش آسان جلوه می کند.

حجت الإسلام والمسلمین مقیسه تاکید کرد: مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد باید جاذبه علوی داشته باشند، ممکن نیست با دافعه و عدم صبر بتوانیم جوانان را به سمت و سوی مسجد و أمور فرهنگی بکشانیم، امامان معصوم(ع) خود را تافته جدا بافته از  بشریت و گنه کاران نمی دانستند زیرا فطرت تمامی انسان ها بر توحید استوار است.

آشنایی با آیات قرآن کریم اولین گام در تعلیم حکمت است

وی خاطرنشان کرد: در جلسات کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور باید حکمت را با زبان شیرین برای جوانان تفهیم کرد، باید تعلیم و حکمت را به روش قرآن کریم به مردم آموخت، جوان اگر مانوس با مفاهیم اسلام ناب محمدی(ص) باشد دیگر در برابر هجمه شبهات دشمنان سر خم نمی کند.

وی در ادامه اظهار داشت: باید آیات خداوند را با توجه به سیره عملی انبیاء و معصومین (ع) برای جوان امروز تفسیر کرد، آشنایی با آیات قرآن کریم اولین گام در تعلیم حکمت است، بر أساس آیات قرآن مجید  توحید، تعلیم حکمت، تزکیه نفس و دوری از صفات رذیله اصول و ارکانی ست که بر مسائل فرهنگی  یک جامعه اسلامی حاکم می باشد.

تزکیه مقدم بر تعلیم است

وی در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: در امور فرهنگی تزکیه مهم تر و مقدم بر تعلیم است، مدیران کانون ها باید ابتدا گناه را از صفحه زندگی خویش پاک نمایند، اول تزکیه نفس خود و بعد تزکیه افراد جامعه را می توان آغاز کنند، با تزکیه نفس بدون صحبت هم می توان به دیگران حکمت عملی آموخت.

 حجت الاسلام مقیسه ادامه داد: هدایت دست خداوند است مدیران باید با توکل بر خدای متعال و پالایش نفس خود برای هدایت دیگر انسان ها گام بردارند، باید صفات رذیله را از قلب خود جدا گردانیم تا بتوانیم تاثیرگذار باشیم، غرور و خود بینی مانع از تاثیر گذاری انسان می شود.

کد خبر 458510

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha