به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز (24 اردیبهشت) در چهارمین هماندیشی تشکلهای شاخص جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی که در سالن همایش اداره کل تبلیغات اسلامی قم برگزار شد، عنوان کرد: هم اندیشی تشکل های شاخص فرهنگی باعث می شود که گروه ها و تشکل های فرهنگی بتوانند از تجربیات یکدیگر استفاده کنند و برای نیازهای آینده کشور تدبیر کنند.
تا کنون دولت ها هیچ گونه حمایتی از حوزه های اسلامی نداشته اند
لاریجانی با اشاره به این که باید به جریان های مردمی در کشور توجه شود، گفت: آن جوهره اصلی فرهنگی که در طول تاریخ اسلامی باقی مانده است، حرکت های فرهنگی مردمی بوده است، مانند حوزه های علمیه که در تشکل ها به دولت ها متکی نبوده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: علت پاک بودن روحانیت در این است که مستقل زیسته است
دولت ها هیچ گونه حمایتی از حوزه های اسلامی نداشته اند.
وی افزود: استقلال روحانیت به تفکر صحیح اسلامی کمک کرده است و شهید مطهری یکی از خصوصیات بارز روحانیت در تشیع را مستقل از دولت ها و حکومت ها عنوان می کند.
حرکت های مردمی در طول تاریخ ماندگار بوده است
لاریجانی با بیان این که حرکت های مردمی در طول تاریخ ماندگار بوده است، یادآور شد: در طول تاریخ برخی حکام مانند حکومت صفویه کمک هایی به جریان اسلامی داشتند، اما اگر روحانیت مستقل نبود دچار اعوجاج می شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: حسن کانون های فرهنگی و مداحان این است که مردمی هستند و متکی به دستگاه های دولتی نیستند، بنابراین پایداری دارد، همچنین نیازهای مردم را بهتر درک می کند، لذا متناسب با نیاز مردم فعالیت می کند.
وی ادامه داد: خصلت کار فرهنگی اگر بخواهد ماندگار شود باید ویژگی مردمی بودن و متکی به مردم بودن را داشته باشند.
ظرفیت های فرهنگی باید استعدادهای خود را بر اساس نیاز جامعه مصروف کنند
لاریجانی با اشاره به این که باید نیازسنجی در جامعه صورت بگیرد، عنوان کرد: آثار شهید مطهری از استقبال خوبی برخوردار بود، زیرا متناسب با نیاز جامعه قلم می زد، بنابراین داشتن ارزیابی از نیاز جامعه بسیار مهم است و ظرفیت های فرهنگی باید استعدادهای خود را بر اساس نیاز جامعه مصروف کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کارهای فرهنگی و همچنین بسته های فرهنگی باید متناسب با سلیقه جامعه فکر شود، همچنین با فرهنگ اسلامی و بومی ما همخوانی داشته باشد.
حرکت کردن در یک متن اخلاقی تأثیرات کار فرهنگی را چند برابر می کند
وی تصریح کرد: ما هر تحلیل که از شرایط داریم، باید به این نکته توجه شود که حرکت کردن در یک متن اخلاقی تأثیرات کار فرهنگی را چند برابر می کند.
لاریجانی بیان داشت: ویژگی بعثت این بود که بر اساس اخلاق صحیح بنا نهاده شد، بنابراین هر حرکت فرهنگی که از بستر اخلاقی برخورار باشد، تأثیرگذار خواهد بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: هر چه جنس متن کار فرهنگی ما اخلاقیتر داشته باشد، تأثیر آن بیشتر است، گاهی فضای سیاسی جامعه آنچنان پرتنش می شود که جامعه را منزجر می کند، اما حرکت های فرهنگی به بستر آرام نیاز دارد تا اثرگذار باشد.
وی گفت: مقام معظم رهبری (مدظله) امسال را سال همدلی نام نهادند، بنابراین ما باید در شرایط اجتماعی و سیاسی زمینه ها را برای کارهای فرهنگی فراهم کنیم .
در جامعه متشنج کار فرهنگی اثرگذار صورت نمیگیرد
لاریجانی با بیان این که در جامعه متشنج کار فرهنگی اثر گذار صورت نمی گیرد، ادامه داد: ویژگی جریان های تکفیری این است که هنری برای اثبات خود ندارند و به جای این که فکر خود را القا کنند، دیگران را تکفیر می کنند و و به جای این که به وحدت امت اسلامی کمک کنند، تفرقه را در عالم اسلام به وجود آوردند و بهترین فضای تنفسی را برای صهیونیست ایجاد کرده اند.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امروز در دنیای اسلام، با روش های مختلف موضوع اختلاف شیعه و سنی دامن زده می شود، در حالی که در زمان های دیگر به این شدت نبوده است و این موضوع نشان می دهد که از یک عامل خارجی استفاده می شود.
وی تصریح کرد: ما باید هشیارتر باشیم که در دام این حرکت نیفتیم و زمانی که می خواهیم از اهل بیت (ع) دفاع کنیم، باید به وحدت اسلامی نیز کمک کنیم و تلاش کنیم که دامنه اختلاف را کم کنیم و مباحثات خود را بر اساس عقلانیت و نه بر اساس احساسات بیان کنیم.
تأثیر تکنولوژی و فناوری اطلاعات در جریان های فرهنگی
لاریجانی با اشاره به این که شرایط امروز دنیا به تسلط جریان اطلاعاتی تبدیل شده است، عنوان کرد: دسترسی جوانان به اطلاعات بسیار زیاد شده است و مانند گذشته نیست، بنابراین باید متناسب با این شرایط بسترسازی لازم صورت بگیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: امروز استفاده از فناوری اطلاعات امر ضروری زندگی است، اما باید به آن مسلط شد، جریان هایی از نظر فرهنگی موفق هستند که در یک بستر فکری و فرهنگی متناسب با ارزش های اسلامی از این تکنولوژی استفاده کنند.
وی در پایان گفت: ما با دولتی شدن جریان های فرهنگی مخالف هستیم اما مجلس از جریان های فرهنگی که حمایت می کند و بودجه هایی در نظر گرفته شده است.
پایان پیام/
نظر شما