علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به کارکردهای مسجد و نقش آن در توسعه مبانی فرهنگی به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: مسجد محلی برای اقامه نماز جماعت است و مردم علاوه بر انجام فرایض عبادی در مورد مسایل مختلف روز جامعه گفتگو می کنند و به وعظ و خطابه گوش می دهند و این نقش اجتماعی مسجد است.
وی افزود: مساجد فقط جای اقامه نماز نیست بلکه بسیاری از مسایل همچون مسایل سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در آن به بحث و گفتگو گذاشته می شود. بر همین اساس کانون های فرهنگی هنری مساجد که اکنون تعدادشان به 20 هزار کانون در کل کشور رسیده است فعالیت خود را برای توسعه و تعمیق برنامه های فرهنگی و هنری اجرا می کند.
جنتی تصریح کرد: لذا کتابخانه های مساجد فعال شده و سایر فعالیت های هنری از طریق این کانون ها حل و فصل و به مراتب مشکلات جامعه نیز حل می شود.
جنتی با اشاره به لزوم به کارگیری ابزار های هنری برای توسعه فرهنگ نماز گفت: کتاب، فیلم سینمایی همه ابزاری است که می تواند در خدمت فرهنگ و به خصوص توسعه فرهنگ نماز باشد و ما از این طریق برای توسعه فرهنگ نماز استفاده خواهیم کرد.
وی افزود: منظور از توسعه فرهنگ نماز، نمازی است که مورد رضای الهی باشد و مردم از فضایل اخلاقی بهره مند شده و از رذایل اخلاقی دور شوند و ما باید با کمک ابزارهای هنری این مهم را در جامعه توسعه دهیم.
جنتی تصریح کرد: متاسفانه عمل ما برخلاف تاثیراتی است که یک نماز حقیقی بر انسان دارد یعنی ما نماز می خوانیم اما دروغ و تهمت می زنیم و خلاف عهد و پیمانمان عمل می کنیم در حالی که نماز باید در وجود ما متبلور شود.
وی افزود: در این میان القای فرهنگ غیر دینی از طریق شبکه های اجتماعی که به عنوان تهاجم فرهنگی مطرح می شوند از دیگر عواملی است که موجب شده آنطور که نماز و اثرات آن باید و شاید در بین مردم اثرگذار نباشد و ما باید با این چالش مهم مقابله کنیم.
پایان پیام/
نظر شما