به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، «علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی عصر 22 اردیبهشت ماه با حضور در مصلی امام خمینی(ره)، از بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بازدید کرد.
سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وی را در این بازدید همراهی کردند.
لاریجانی پس از این بازدید در نشست «قانونگذاری و کتاب» حاضر شد و در سخنانی گفت: یکی از عللی که ما وقتی کتابها را میبینیم هم از جهتی لذت میبریم و از جهاتی نیز غصه میخوریم به تیراژ کتابها و قیمت آنها بر میگردد. همیشه این نگرانی وجود دارد که چرا تیراژ کتابها تا این اندازه کم است و قیمت کتابها طوری است که متناسب با زندگی مردم نیست.
وی به کیفیت خوب چاپ و نشر از نظر تنوع اشاره کرد و افزود: این تنوع و کیفیت به گونهای است که میبینیم در بین کشورهای بزرگ یک حرکت خوبی وجود دارد اما بنده فکر میکنم که یکی از جاهایی در کشور ما خیلی مظلوم واقع شده، بخش نشر است.
به اعتقاد رئیس مجلس شورای اسلامی، اقتصاد نشر ما اقتصاد بیماری است و نمیتواند روی پای خودش بایستد.
وی در ادامه گفت: سال گذشته وقتی فعالان نشر بر سر مالیات مشکلاتی داشتند و ما هم در مجلس جلسه ای به این منظور داشتیم و کاملاً مشهود بود که این بخش از خدماتی که در کشور در حال انجام است از نظر چرخه اقتصادی دارای مشکل است.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تا جایی که بنده مطالعه کردهام ما از نظر قانونی در حوزه نشر خیلی کمبودی نداریم و قوانین ما نسبتاً برای کار کفایت میکند. اما ما مشکل اجرایی در حوزه نشر داریم.
وی توضیح داد: امروز از معاونت قوانین مجلس خواستم که قوانین مرتبط با حوزه نشر و کتاب را جمع آوری کرده و بیاورند و وقتی که نگاه کردم، به دلیل اینکه گفتند که شما راجع به نشر و قانون بحث دارید، دیدم که قوانین متعددی از سال 1336 راجع به کتاب وجود داشته است و پس از پیروزی انقلاب نیز قوانین مختلفی تصویب شده است که شامل معافیت مالیاتی ناشران نیز میشود. اما با همه این احوالات ما مشکل چرخه اقتصادی در حوزه نشر داریم، لذا بنده فکر میکنم در این جلسات اگر ملاحظاتی در مورد قانون داریم بفرمایید تا کمبود قانون را رفع کنیم؛ البته مهمتر این است که چگونه میشود چرخه اقتصادی مطلوب تری برای حوزه نشر ایجاد کرد.
پایان پیام/
نظر شما