به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، «محمد حمزهزاده» مدیرعامل انتشارات سوره مهر در ادامه این نشست در سخنانی گفت: ساخت یک مستند مرتبط با کتاب، اقدام ارزشمندی است و باید این حرکت را ستود. اگر هدف از برگزاری نمایشگاه کتاب این باشد که مطالعه صورت بگیرد، باید دید که آیا با برگزاری این شنبه بازار کتاب این اتفاق میافتد؟
وی خاطرنشان کرد: در بحث کتاب، باید به صورت جامع به مساله نگاه شود، زیرا علاوه بر فرهنگ، بخش صنعت و تجارت نیز با حوزه کتاب ارتباط دارد.
مدیرعامل انتشارات سوره مهر با اشاره به مباحث حمایتی از ناشران، تصریح کرد: امروز در مملکت اسلامی برای پول نزول و فرد نزولخوار بیمه وجود دارد تا خیالش از بابت پول نزولش راحت باشد و پول خودش آسیبی نبیند ولی برای ناشر که سرمایه خود را در کار گذاشته و کتاب چاپ کرده هیچ نوع حمایتی وجود ندارد و بیمهای که برایش در نظر گرفته میشود در حد میوه و سبزیجات است که از یک شهر به شهر دیگری برده میشود.
وی تاکید کرد: وزارت ارشاد در حوزه کتاب یک سری وظایف دارد، اما در مورد بقیه حوزهها من نسبت به برخی از گروهها گله دارم. برگزاری نمایشگاه کتاب، بیشتر مانند یک مسکّن موقت عمل میکند. از وزارت ارشاد در طول سالیان متمادی به خاطر برگزاری این نمایشگاه سپاسگزارم، ولی همانطور که گفتم از سایر مجموعههای مرتبط که کمتر در این حوزه همکاری کردهاند، نمیتوان قدردانی کرد، چون آنها به وظایف خود عمل نکردهاند.
حمزه زاده با انتقاد از تعطیلی سالن یاس در نمایشگاه بیست و هشتم، بیان کرد: سالن یاس که برای راهنمایی بهتر مخاطبان در سالهای گذشته ایجاد شده بود، امسال تعطیل شده است، در حالی که این سالن به بهتر راهنمایی شدن مخاطبان کمک میکرد.
وی تصریح کرد: کار از دست معاون فرهنگی یک وزارتخانه خارج است و برای بهبود شرایط نمایشگاه کتاب نیاز به یک کار جمعی هست؛ سالن یاس یکی از مسیرهای مطمئن برای عرضه کتاب بود که علاوه بر اینکه کتابهای تولیدشده را به نمایش میگذاشت و در حوزه ترویج نیز فعالیت میکرد و با راهنمایی و مشاوره به مخاطبان، کتابها را معرفی میکرد، زیرا کتاب علاوه بر تولید، نیاز به معرفی شدن دارد. اگر این نمایشگاه تبدیل به یک محیط ترویجی شود و در ابعاد کوچکتری دایر شود، اما خانوادهها در آن بتوانند بهتر راهنمایی شوند، یک اتفاق مثبت خواهد بود.
حمزهزاده در پایان گفت: گفته میشود که 10 تا 15 میلیارد تومان بودجه برای برگزاری نمایشگاه هزینه میشود، که اگر در نظر بگیریم که با 1 میلیارد تومان میتوان یک فروشگاه جامع تأسیس کرد، پس با هزینه یک سال نمایشگاه کتاب میشود 7 یا 8 فروشگاه در استانهای کشور تأسیس کرد.
پایان پیام/
نظر شما