به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محمود خالقی امروز (24 خرداد) در گفتگو با خبرنگاران موضوعات اصلی این جشنواره را شامل تفسیر و علوم قرآنی، علوم حدیث و درایه، کلام، اخلاق و تربیت، فقه و حقوق اسلامی، فلسفه و منطق، اصول فقه، تاریخ اسلام و تشیع، ادبیات و علوم انسانی (مرتبط با دین) ذکر کرد.
وی خاطرنشان کرد: طلاب پایه دوم و سوم سطح 3 (کارشناسی ارشد) حوزههای علمیه خواهران در صورت ارائه مطالب در موضوع جریانشناسی انحرافات مهدویت و عرفانهای نوظهور، جهاد اقتصادی و اخلاق معیشت و مطالعات زنان از امتیاز ویژه برخواردار می شوند.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران تصریح کرد: در موضوع جریانشناسی انحرافات مهدویت و عرفانهای نوظهور، مباحثی شامل بسترشناسی جریانهای انحرافی مهدویت، شخصیتشناسی مریدان و مدعیان، تحلیل محتوای ادعاهای مدعیان مهدویت، راهکارهای مقابله با ادعاهای دروغین و ... در موضوع جهاد اقتصادی و اخلاق معیشت، مباحثی شامل رابطه تربیت اسلامی و معیشت مقتصدانه، راههای ایجاد روحیه جهادی در عرصه اقتصادی، نقش جهاد علمی و تولید فکر در پیشرفتهای کشور، نقش زنان در تحقق جهاد اقتصادی، در موضوع مطالعات زنان مباحثی شامل بررسی فقهی حقوقی شروط ضمن عقد نکاح، بررسی جایگاه فقهی حقوقی کار خانگی زن، نقد تفسیرهای فمنیستی از دین، مباحث فقهی حضور زن در عرصه هنرهای نمایشی، احترام در خانواده و راههای نهادینهسازی آن از نگاه خانواده و ... قابل پرداختن است.
وی یادآور شد: جشنواره علامه حلی در استانهای اصفهان، تهران و خراسان رضوی به صورت استانی و 2 مرحلهای برگزار میشود و نفرات برتر به دبیرخانه مرکزی جشنواره علامه حلی معرفی میشوند.
خالقی با بیان اینکه آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره علامه حلی باید در قالب مقاله، کتاب، تحقیق پایانی و پایاننامه باشد، تصریح کرد: با توجه به فلسفه تشویقی جشنواره علامه حلی نسبت به طلاب نوقلم حوزههای علمیه، آثار کسانی که در 2 دوره این جشنواره، دارای اثر برگزیده شده باشند، پذیرفته نمی شود.
وی با بیان اینکه ثبت نام از طریق سامانه اینترنتی ثبت نام جشنواره علامه حلی به آدرس www.jhelli.ir انجام میشود، خاطرنشان کرد: پس از ثبتنامه اینترنتی و ارسال فایل الکترونیکی اثر (word 2003) از طریق سامانه اینترنتی ثبت نام این جنشواره به آدرس www.jhelli.ir، باید اصل آثار به همراه پرینت فرم ثبتنامه اینترنتی مستقیماً به دبیرخانه جشنواره قم و سه استان منتخب (تهران، اصفهان و خراسان) به نشانی دبیرخانههای مربوطه ارسال شوند.
به گزارش روابط عمومی حوزههای علمیه خواهران، وی مهلت ارسال آثار را 10 آبانماه ذکر کرد و افزود: هر پژوهشگر میتواند سه اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال دارد.
وی با اشاره به اینکه آثار پژوهشی طلاب خواهر و برادر در این جشنواره با ملاکهای واحدی مورد داوری قرار میگیرد، اضافه کرد: در سال گذشته نیز با وجود داوری یکسان آثار، شاهد درخشش خواهران طلبه در جشنوارههای استانی و جشنواره سراسری علامه حلی بودیم که این امر نشان از بالندگی علمی و پژوهشی حوزههای علمیه خواهران دارد.
پایان پیام/
نظر شما