به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، ستاد عالی به منظور جامه عمل پوشاندن به چشم انداز 1404 اقدام به راه اندازی شورای مشورتی واحد خواهران کانون های فرهنگی هنری در راستای احیای نظام زن و خانواده از طریق تشکیلات منسجم در بستر مسجد طراز اسلامی نموده است.
نشست شورای مشورتی با هدف برنامه ریزی در حوزه زنان و تدوین راهکارهای مناسب برای بهینه سازی حضور بانوان در عرصه های مختلف فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد هرمزگان برگزار می شود.
هم اندیشی، طرح افکار و ایده ها، نقادی و تئوری پردازی سازنده با تکیه بر نیروی راهگشای تفکر متعهدانه توام با تخصص ارزشمند کارشناسان، صاحبنظران و اساتید انقلابی و تصمیم سازی و ارائه مشورت در راستای برنامه های ستاد عالی ازجمله ماموریت های این شوراست.
فریبا نصوری، مسئول واحد خواهران دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان در این نشست ضمن تشریح اهداف و برنامه های شوراتی مشورتی، گفت: بهره مندی از توانایی های علمی و تخصصی کارشناسان، صاحبنظران و مسئولان مرتیط در آسیب شناسی مباحث حوزه خواهران در کانون ها و تهیه پیش نیازهای طرح های کارشناسی از اهداف تشکیل این شوراست.
وی افزود: تشکیل شورایی منسجم، مصمم، با انگیزه، متدین و انقلابی جهت تبادل نظر عالمانه با موضوع احیای نظام زن و خانواده در مسیر تمدن نوین اسلامی و فراهم نمودن زمینه مساعد برای نقش آفرینی بانوان در مساجد از دیگر اهداف است.
نصوی، ایجاد فضای پویا و تاثیرگذار بر اساس تعالیم ناب اسلامی و اندیشه های مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و زمینه سازی برای افزایش حضور فعالانه و فعالیت سازنده خواهران را ازجمله اهداف تشکیل شورای مشورتی واحد خواهران کانون های مساجد برشمرد.
وی با بیان اینکه برنامه های واحد خواهران کانون های فرهنگی هنری مساجد مبتنی بر خرد جمعی است، عنوان کرد: بهره گیری از ایده و نظرات راهگشای صاحبنظران حوزه دین در جهت عمق بخشی به فعالیت های حوزه خواهران یکی از سیاست های جدی در سال جاری است.
حجت الاسلام احمد پهلوانی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان نیز با تبریک ماه رجب و همچنین اعیاد ماه شعبان، گفت: کانون های فرهنگی هنری در راستای پاسخگویی به دغدغه های رهبر معظم انقلاب(دامه برکاته) پیرامون مباحث فرهنگی به ویژه تهاجم فرهنگی دشمن در جوار مساجد تاسیس شدند.
وی، احیای کارکردهای متنوع مسجد، ترویج و نهادینه سازی فرهنگ اسلام ناب محمدی و معارف و آموزه های قرآن و اهل بیت(علیهم السلام)، جذب جوانان به خانه های امن الهی، تلاش در جهت تحقق فرامین مقام عظمای ولایت، کادرسازی برای آینده نظام و مبارزه با تهاجم فرهنگی را از رسالت های مهم کانون های فرهنگی هنری مساجد ذکر کرد.
این مقام مسئول، از جوانان خلاق، صاحب فکر و اندیشه، متعهد و دلسوز اسلام و نظام به عنوان سرمایه عظیم کانون های فرهنگی هنری نام برد و بیان کرد: بخش اعظم فعالان کانون ها را بانوان تشکیل می دهند که واحد خواهران باید از این ظرفیت در راستای پیشبرد اهداف بهره گیرد.
وی بر برنامه ریزی واحد خواهران کانون ها برای اجرای برنامه های مورد نیاز روز بانوان تاکید کرد و گفت: آسیب شناسی حوزه بانوان و تلاش در راستای آن با بهره گیری از نظرات کارشناسان مجرب یکی از رسالت های مهم واحد خواهران است.
پهلوانی ادامه داد: تولید برنامه های محتوایی ویژه ایام ولادت و وفات و شهادت بانوان اسوه(حضرت زهرا، حضرت زینب و حضرت خدیجه) و پیگیری مباحث مدنظر مقام معظم رهبری نظیر حجاب و عفاف، گفتمان اقتصاد مقاومتی(پرهیز از اسراف گرایی، تجمل گرایی و اصلاح الگویی مصرف)، سبک زندگی اسلامی، حقوق زن و آموزش زوج های جوان باید در دستور کار واحد خواهران کانون ها قرار گیرد.
وی با تاکید بر تشکیل شورای مشورتی واحد خواهران در همه شهرستان ها، اظهار کرد: در نشست این شوراها باید به آسیب شناسی مسائل زنان، اولویت بندی آن و ارائه راهکار مناسب و کارشناسی شده در راستای رفع آسیب ها توجه شود.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان، شناسایی مشاورین دلسوز و دیندار در حوزه بانوان و معرفی آنان به جامعه هدف، تعامل و همفکری واحد خواهران کانون ها با مسئولان واحد خواهران پایگاه های مقاومت بسیج، تعامل بین مدرسه و مسجد را از دیگر رسالت های شوراهای مشورتی واحد خواهران ذکر کرد.
وی تصریح کرد: برای دستیابی به اهداف مورد نظر باید کارگروه های سبک زندگی، مناسبت های ملی مذهبی، فضای مجازی، محتوایی و تربیتی در شورای مشورتی واحد خواهران کانون های فرهنگی هنری مساجد تشکیل شود.
لزوم شناسایی ظرفیت ها، قابلیت ها و اولویت های مسائل جامعه زنان متناسب با ماموریت آنان، بررسی زمینه مشارکت و حضور(کمی و کیفی) هرچه بهتر و فعالانه زنان در کانون ها، عدم وجود شبکه مشورتی با حضور نخبگان و صاحبنظران در این حوزه جهت رصد و شناسایی مسائل اصلی زنان و ضرورت تحقیق، تعیین و تبیین راهکارهای هدایتی، مشاوره ای و توانمندسازی برنامه های حوزه خواهران از الزامات تشکیل شورای مشورتی است.
رسیدن به وحدت و هم افزایی فکری در جهت تحلیل شرایط و برآورد اوضاع بخش خواهران، ارائه نظرات کارشناسی برای نظارت تخصصی بر فرآیند تدوین برنامه ها و الزامات اجرایی شدن آنها، پیشنهاد راهکارهای مبتکرانه برای اعتلای وضعیت بخش خواهران کانون ها و شناسایی ظرفیت های مغفول مانده و ارائه راهکار برای ساماندهی، ارتقا و بکارگیری آنها در مساجد ازجمله وظایف شورای مشورتی واحد خواهران کانون هاست.
پایان پیام/
نظر شما