به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، مجید قدمی، رییس سازمان استثنایی آموزش و پرورش کشور در نشست خبری با اشاره به سنجش نوآموزان اظهار کرد: سنجش نوآموزان سطح ورود به دبستان از اول خردادماه آغاز می شود.
وی افزود: یک میلیون و 300 نفر دانش آموز به کلاس اول وارد خواهند شد. در تلاشیم با سنجش و ارزیابی مداخله درست و هدایت آموزشی صحیح داشته باشیم لذا 847 پایگاه سنجش در سراسر کشور فعالیت خواهند کرد.
قدمی افزود: بر اساس آیین نامه ثبت نام تمامی مدیران موظف اند معرفی نامه رییس پایگاه نسبت به ثبت نام تمام دانش آموزان را قبول و ثبت نام کنند.
وی بیان کرد: اعتبار سه میلیارد تومان تحت عنوان آموزش فراگیر و تلفیقی در نظر گرفته شده است تا از مدیر و معلم مدارس عادی و معلم مرجع حمایت مادی و معنوی شود.
رییس سازمان استثنایی آموزش و پرورش کشور اظهار کرد: تعداد 52 هزار و 563 دانش آموز کم توان ذهنی، 1582 اوتیسم، 58 نفر اختلال هیجانی، یک هزار و 783 دانش آموز معلول جسمی – حرکتی شدید و شش هزار دانش آموز چند معلولیتی تحت پوشش این سازمان هستند.
وی از ارایه تبلت رایگان به دانش آموزان کم بینا خبر داد و گفت: دانش آموزان کم بینا می توانند با استفاده از تبلت به محتوای درسی و به اندازه بینایی خود فونت محتوای درسی را انتخاب کنند که 600 میلیون اعتبار در نظر گرفته شده است البته باید گفت هزینه ساخت کتاب درسی با فونت بزرگ بیشتر از این است و پیش بینی می شود بیش از هزار دانش آموزان نیمه بینا تحت پوشش قرار گیرند.
قدمی با بیان اینکه 84 هزار و 395 نوآموز در سن 5 سال تمام مورد ارزیابی قرار گرفتند، اظهار کرد: 16 نفر مشکل بینایی، 25 نفر مشکل شنوایی، 14 نفر نیاز به سمعک و کاشت حلزون به مدارس عادی ارجاع داده شدند و تامین سمعک و کاشت حلزون برای دانش آموزان رایگان است.
وی با بیان اینکه 938 نفر دیرآموز شناسایی شده، اظهار کرد: 11 نفر به مدارس عادی فرستاده شده اند تا با کمک طرح فراگیر تلفیقی آموزش ببینند.
وی تاکید کرد: تمام دانش آموزان ناشنوا باید در مدارس عادی تحصیل کنند و طی این سنجش 65 نفر کم توان ذهنی، 3 نفر اوتیسم و 4 نفر معلول جسمی – حرکتی و 115 نفر چندمعلولیتی به مدارس خاص فرستاده شدند.
وی با اشاره به نتایج سنجش نوآموزان سنجش سال گذشته اظهار کرد: یک میلیون و 233 هزار در 826 پایگاه تست شدند و در نهایت 8671 نفر به مدارس سازمان استثنایی ارجاع داده شدند.
قدمی افزود: طبق این سنجش 90 درصد نوآموزان راست دست و 10 درصد چپ درست بودند در حالی که نرم جهانی 7 درصد است.
وی ادامه داد: 26 درصد دانش آموزان دوزبانه که یادگیری زبان فارسی برای آنان بسیار دشوار است و میانگین سن پدران 38 و مادران 32 بود که 71 هزار پدر بی سواد و 94 هزار مادر هم سواد نداشتند و همچنین نوآموزانی که پیش دبستانی رفته بودند 2 نمره از سایر دانش آموزان جلوتر بودند و 63 هزار نوآموز دچار چاقی بودند و همچنین 756 هزار از نوآموزان یک دندان پوسیده داشتند که باید توجه زیادی شود.
وی با اشاره به برنامه های سازمان استثنایی کشور اظهار کرد: مشکل سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی در مناطق محروم 100 درصد حل شده و در مناطق غیر برخوردار و برخوردار 70 درصد سرویس ایاب و ذهاب رایگان می شود و در تلاشیم خدمات سرویس در بیش از 20 استان رایگان شود.
وی با بیان اینکه تمام دانش آموزان استثنایی کشور تحت بیمه درمانی رایگان قرار گرفته اند، اظهار کرد: خدمات توانبخشی دانش آموزان و نیاز دارویی و درمانی و حتی جراحی به صورت رایگان انجام می شود.
وی از افزایش 100 درصدی اعتبار فعالیت های فرهنگی و ورزشی خبر داد و گفت: تمام این دانش آموزان تحت این فعالیت ها قرار خواهند گرفت.
رییس سازمان استثنایی کشور با بیان اینکه بالای 90 درصد از کتاب های درسی به دست دانش آموزان خواهد رسید، اظهار کرد: امتحانات نهایی دانش آموزان نابینا به صورت بریل تهیه شده و همچنین در کنکور امتحانات به صورت بریل خواهد بود، پیش از این اینگونه نبوده است.
وی از اشتغالزایی برای معلولین خبر داد و گفت: تعاونی های دانش آموزان با مشارکت اولیا راه اندازی می شود و دانش آموزان دوره متوسطه در شیفت دوم مدارس می توانند از فضاهای مدرسه استفاده کنند.
پایان پیام/
نظر شما