به گزارش خبرگزاری شبستان، امیر مهرداد محمدحجازی، متخصص سازه و بناهای تاریخی در نشست تخصصی "تعامل و ارتباط هنر و معماری در مسجد جامع اصفهان" که در محل پژوهشکده هنرهای سنتی برگزار شد، با اشاره به اینکه در حملات و بمباران هوایی سال 63 به این منطقه، مغازههای اطراف این مسجد کامل تخریب شد و فقط شبستان جنوب شرقی این مسجد در حد محدودی آسیب دید. طراحی گنبد نظامالملک این مسجد ضد بمب است. میتوان گفت که مسجدجامع اصفهان پیشرفتهترین نقشه تاریخ معماری ایران را دارد و پس از آن، مسجد امام (ره) و دیگر مساجد طراحی شدهاند.
وی بیان کرد: در ایران، آثار فاخری وجود دارد که کدهای جهانی دارند و باید برای انتشار این آثار تلاش کرد. در غیر این صورت، رسالت خود را نسبت به اندیشه بشریت انجام ندادهایم.
این استاد دانشگاه با اشاره به طراحی خاص این مسجد و مقاومت آن در برابر زلزله ادامه داد: این طراحی در نوع خود یک شاهکار عجیب بهشمار میرود و اگر ابعاد و ضخامت مصالح این بنای تاریخی را در مدل فرضی تغییر دهیم، بهشدت تنشها در آن تغییر میکند.
حجاری با تأکید بر لزوم حفاظت هر چه بیشتر از این مسجد تاریخی، گفت: اکنون بخشهایی از این مسجد نیازمند حفاظت است و در صورت رسیدگی نشدن باید در چند سال آینده آن را بازسازی کنیم.
این متخصص سازه و بناهای تاریخی مسجدجامع اصفهان را تداوم یک سنت ایرانی اسلامی دانست و خاطر نشان کرد: شیوه معماری گنبد تاجالملک در این مسجد بالاترین استانداردها را دارد.
پایان پیام/
نظر شما