ایران در حال تدارک حمله همه جانبه موشکی به اسرائیل است

خبرگزاری شبستان: روزنامه تایمز آو اسرائیل نوشت: ایران در حرکتی حساب شده در حال تشکیل قوسی از چهار جبهه برای حمله موشکی همزمان به اسرائیل است. این روزنامه صهیونیستی در گزارشی افزود: از دهه ۱۹۴۰ تا دهه هفتاد اسرائیل در محاصره کشورها عرب متخاصم و ارتش های متعارف آنها بود.

خبرگزاری شبستان: روزنامه تایمز آو اسرائیل نوشت: ایران در حرکتی حساب شده در حال تشکیل قوسی از چهار جبهه برای حمله موشکی همزمان به اسرائیل است. این روزنامه صهیونیستی در گزارشی افزود: از دهه 1940 تا دهه هفتاد اسرائیل در محاصره کشورها عرب متخاصم و ارتش های متعارف آنها (و برخی از شبه نظامیان) بود. پس از آن دو کشور از آن کشورهای متخاصم یعنی مصر و اردن اکنون تبدیل به متحدان آن شده اند و عربستان نیز بیش از آن که خصومت کند نقش یک متحد را برای اسرائیل ایفا می کند.با این حال، اسرائیل امروز با تهدید جدیدی مواجه است و این تهدید از جانب یک دشمن که ایران است طراحی شده است.

این روزنامه نوشت بازی شیطانی ایران شباهتی با خصومت دشمنان قبلی اسرائیل ندارد. ایران برای تضعیف اسرائیل به دنبال محاصره آن با یک قوس دویست درجه ای از آتش توپخانه است.البته، این محاصره مرگبار قدرت ایران را به نمایش می گذارد و جایگاه آن را در سراسر منطقه تقویت می کند. تضعیف اسرائیل موجب افزایش محبوبیت حکومت ایران در داخل ایران و در سراسر منطقه خاورمیانه خواهد شد.

این روزنامه صهیونیستی در ادامه بمب های هسته ای این دولت اشغالگر را به رخ ایران می کشد و می نویسد: نگرانی مهم اسرائیل این است که ایران سعی کند آن را با حملات هسته ای بین پنج تا پانزده سال آینده نابود کند. با این حال، بر اساس گزارش بازرسان منع گسترش تسلیحات هسته ای، در حال حاضر توازن قدرت در کفه اسرائیل به شدت سنگین تر است، زیرا اسرائیل بیش از یکصد سلاح هسته ای دارد و ایران یک سلاح هسته ای نیز ندارد.حمله هسته ای ایران به اسرائیل، این کشور و مردم آن را با ضد حمله نابود کننده اسرائیل مواجه خواهد کرد.

به عبارت دیگر، گزارش های ایران از تخریب اسرائیل با حمله هسته ای مبالغه آمیز است. در نتیجه لازم است که اسرائیل به خطری که در حال حاضر تهدیدش می کند توجه کند.اسرائیل سال ها است که با جنگ از دو جبهه یعنی با حزب الله در شمال و حماس در جنوب مواجه است. با این حال، این دو جبهه هرگز به طور همزمان به طور کامل فعال نبوده اند.در حال حاضر موشک هایی که به سمت اسرائیل شلیک می شود قابل چشم پوشی است. اما اسرائیل ممکن است از چهار جبهه با تهاجم موشکی تحت رهبری ایران مواجه شود، موشک های حزب الله از شمال، انتفاضه در کرانه باختری، موشک های دور برد حزب الله از نزدیک ترین نقطه در عراق در مرز اردن-عراق و حماس (و جهاد اسلامی) از جنوب.نفوذ ایران بر دستکم سه جبهه اول در حال حاضر هر ماه در حال افزایش است. به علاوه، عوامل دیگری نیز نقش دارند. ایران اکنون در سوریه و اطراف آن حضور دارد. ایران ادعا کرده است که قصد دارد کرانه باختری را به هم بریزد. ایران به تدریج در حال تبدیل کردن عراق به یک مکان نظامی است.

زمانی که آمریکا از عراق به طور کامل خارج شود، ایران ممکن است عراق را تبدیل به سکوی پرتاب موشک به اسرائیل تبدیل کند. این مرتبه، موشک اندازهای متحرک در تونل های زیرزمینی پنهان خواهند شد.جبهه چهارم یعنی غزه در حال حاضر ضعیف است. اما با تلاش ایران برای ارسال سلاح به غزه، حماس می تواند بار دیگر تبدیل به یک نیروی قدرتمند شود. البته، مصر سعی می کند تا جایی که می تواند حماس را ضعیف نگه دارد.در خاتمه این مقاله آمده است زمانی که ایران بتواند به اهداف خود در این چهار جبهه دست یابد، احتمالا سعی می کند برای تضعیف اسرائیل برنامه ریزی کند. حملات موشکی همزمان از چهار جبهه به اسرائیل برای ایران نهایت سعادت خواهد بود.[i]

بعد از این مقدمه خبری ، توانایی موشکی و نظامی کشورمان و دلیل هراس رژیم اسرائیل را بررسی خواهیم کرد. شکست اسرائیل در دو جنگ سرنوشت ساز منطقه - جنگ اسراییل و لبنان (2006) و حمله‌ی اسرائیل به نوار غزه(2007) - برنامه گسترده ایالات متحده را برای ایجاد تغییر اساسی در نقشه‌ی سیاسی منطقه(خاورمیانه بزرگ) در آن مقطع زمانی ناکام گذاشت . افزایش قدرت و نفوذ ایران در افغانستان و عراق بعد از حمله‌ی ایالات متحده ، ظرفیت های ایران را به عنوان قدرت عمده‌ی منطقه تثبیت کرد و منافع آمریکا به عنوان هژمون جهانی و قدرت های درجه دوم منطقه مانند عربستان و ترکیه را در منطقه تحت الشعاع خود قرار داد.در مورد قدرت نظامی و نفوذ ایران هم می توان نکات زیر را بیان نمود:

1.جیمز کلپر مدیر آژانس اطلاعات ملی آمریکا گواهی داده است که ایران به افزایش وسعت، برد و پیشرفتگی زرادخانه موشک‌های بالستیک خود ادامه می‌دهد و در روز 9 مارس سال 2014، وان ون‌دیپن معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور امنیت بین‌الملل و عدم‌تکثیر گفت که ایران بسیار در زمینه ایجاد شرکتهای پوششی و انجام کارهایی که فعالیتهای تسلیحاتی را مخفی نگه می‌دارند فعال بوده است. نمی توان گفت که در صورت نبودن تحریمها، ایران می‌توانست چه پیشرفتهای دیگری داشته باشد.

2.تصمیم روسیه در آوریل 2015 برای ارسال سامانه پدافند هوایی اس-300 می تواند به مدرنیزاسیون پدافند هوایی ایران کمک کرده و تهدیدی برای هواپیماهای آمریکایی یا دیگر کشورها ایجاد نماید. از سویی دیگر، صنعت تولید تسلیحات بومی ایران طی دو دهه اخیر رشد کرده است. این مساله باعث شده است که تاثیر محدودیت تامین تجهیزات نظامی از خارج کاهش یابد. ایران همچنین می‌تواند برخی تسلیحات پیشرفته متعارف را به صورت بومی تولید نماید که از این دست می توان به موشکهای برد کوتاه بالستیک و کروز اشاره کرد. به علاوه، ایران ممکن است برخی سامانه‌های دیگر از قبیل کشتی‌ها یا زیردریایی‌های کوچک را از تامین‌کنندگان خارجی از قبیل کره شمالی که از قطعنامه‌های شورای امنیت تبعیت نمی‌کنند وارد نماید.

3. گزارش های مقامات غربی و کنگره آمریکا بر این باور هستند که نه تحریمهای بین المللی و نه قیمت نفت که از ژوئن 2014 50 درصد کاهش داده است هیچ‌یک نتوانسته‌اند در عمل توان ایران را برای تجهیز جنبش‌ها نظامی در خاورمیانه و تامین تسلیحات و ارائه مشاوره به دولتهای درگیر جنگ در سوریه و عراق کاهش دهند.در دسامبر 2014، یکی از معاونین رئیس جمهور ایران گفت که حمایت اقتصادی ایران از حکومت بشار اسد به رغم کاهش قیمت نفت از ژوئن 2014 همچنان ادامه خواهد یافت. طبق گزارشات، ایران همچنان به ارسال تجهیزات برای حوثی‌های یمن و شاخه‌های مقاومت اسلامی در فلسطین ادامه می‌دهد و همچنین تلاش کرده است تا برای شیعیان بحرین نیز سلاح بفرستد. [ii]

4. ایران به طور مستمر در حال بهبود تعداد، برد، و دقت موشک‌های بالستیک و کروز مرسوم خود است، تا از این طریق بتواند برتری قدرت هوایی مدرن و دفاع‌های موشکی سطح به هوای آمریکا و کشورهای عرب خلیج فارس را جبران کند. ایران در تلاش است تا موشک‌های مرسوم نقطه‌زنی را تولید کند که می‌توان با آنها اهداف نظامی، شهری، زیرساختی، و پتروشیمی مهم را هدف قرار داد و چنین موشک‌هایی را تبدیل به«سلاح‌های کارآمد جمعی» کرد. موشک‌های بالستیک ایران، تحت سرویس و توسعه، بردی بین 150 الی 5500 کیلومتر را پوشش می‌دهند؛ بردهای کوتاه، متوسط، قاره‌پیما.ایران در حال توسعه موشک‌های بالستیک به منظور نمایش قدرت است تا بتواند قابلیت دفاع در عمق را با انجام حمله از اعماق قلمروی خود به وجود بیاورد.ایران به منظور جبران نقص‌های موجود در قابلیت‌های نیروهای مرسوم و قدرت هوایی خود بدنبال استفاده از موشک‌های بالستیک است. تنها قابلیت حمله موثر ایران غیر از جنگ نامتقارن در خلیج (فارس) و استفاده از نیروهای نیابتی مانند حزب‌الله، نیروی موشک بالستیک است. یک حمله گسترده می‌تواند خسارت قابل‌توجهی را به مراکز زیرساختی حیاتی در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و اسرائیل در پی داشته باشد.[iii]

نویسنده:بهنام خسروی

 

[i] . http://www.entekhab.ir/fa/news/203287

[iii] . http://www.mashreghnews.ir/fa/news/413346/ایران-می‌تواند-زیرساخت‌-های-شیخ-نشین‌های-عرب-را-نابود-کند-دانلود

کد خبر 457296

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha