مسئولیت ما در قبال شهدا چیست؟/ قبح رذایل اخلاقی در جامعه ریخته شده است

خبرگزاری شبستان: عضو تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از اینکه قبح رذایل اخلاقی مانند دروغ، غیبت و فساد مالی ریخته شد به خاطر اینکه اهداف کوتاه مدت جناحی ما را از ارزش‌ها دور کرده است. گفت: باید ببینیم چه مسئولیتی در قبال شهدا داریم و در منطقه‌ای که دشمنان خواب تجزیه کشور را برای آن دیده است، چه باید بکنیم؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد رضا عارف امروز (19 اردیبهشت) در جمع دانشجویان خراسان جنوبی اظهار کرد: ویژگی این استان سخت‌کوشی و تعهد و توقع حداقلی و نگاه مشارکتی به امور است.

 

وی افزود: استان خراسان جنوبی با سابقه بالای فرهنگی و تمدنی لیاقت آن را دارد که به دست جوانان پرشور و انگیزه در همه شاخص‌های توسعه وضعیت برجسته‌ای داشته باشد.

 

عضو تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه امروز جامعه بیش از هر چیزی به انسان‌سازی نیاز دارد، گفت: باید ببینیم چه مسئولیتی در قبال شهدا داریم و چه باید بکنیم در منطقه‌ای که دشمنان خواب تجزیه کشور را برای آن دیده است.

 

عارف با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران با همه فشارهایی که به آن تحمیل شده با ثبات‌ترین کشور منطقه است، تصریح کرد: آنچه باید اتفاق بیافتد الگو شدن ایران برای کشورهای منطقه و دنیا است.

 

به گفته وی الگو شدن برای دنیا، تصمیم و عزم و همدلی می‌خواهد که با صمیمیت و کنار گذاشتن اختلافات می‌توان به آن رسید.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت با بیان اینکه هنوز تشکل‌های دانشجویی اجازه اجرای برنامه با یکدیگر را ندارند، تاکید کرد: این تنگ‌نظری؛ برخلاف منویات رهبر انقلاب است بهتر است بی‌جهت بهانه‌گیری نکنند و مسائل بی‌مورد مطرح نشود.

 

عارف به حضور و نقش پررنگ دانشجویان و جوانان در همه صحنه‌ها اشاره کرد و گفت: این نقش از طرفی افتخار و از یک طرف تکلیف است چرا که در 5 دهه گذشته جنبش دانشجویی در همه صحنه‌های سیاسی حضور داشته و در همراهی و پیروزی انقلاب اسلامی و صحنه‌های سیاسی بعد انقلاب و جهاد سارندگی نقش و حضور پررنگ داشتند.

 

وی ادامه داد: دغدغه‌مند ترین قشر دانشجویان بودند چرا که انقلاب را از خود می‌دانستند و اوج حضورشان در انقلاب فرهنگی سال 59 بود که جوانان دانشجواحساس تکلیف کردند.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه امروز بالاترین افتخار کشور پیشرفت‌های فنی و علمی است، بیان کرد: اگر در برابر قدرتهای بزرگ دنیا می‌توانیم عرض اندام کنیم و حقوق قانونی خود را پیگیری کنیم به اتکای توانایی‌های جوانان کشور است.

 

عارف با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 4 میلیون و 500 نفر دانشجو در کشور است، گفت: باید اساتید مدیریت و برنامه‌ریزی برای این سرمایه عظیم را مدنظر قرار دهند.

 

وی با طرح این سوال که تکلیف جنبش دانشجویی در شرایط فعلی کشور چیست؟ تصریح کرد: تکلیف مسئولیت‌پذیری و پیشتازی در همه زمینه‌ها و الگو بودن است.

 

 عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: امروز جامعه بیش از هر زمانی به الگوسازی نیاز دارد و متاسفانه در سه دهه گذشته به خاطر تنگ‌نظری‌ها الگوسوزی داشته‌ایم بنابراین باید به دنبال کشف الگوها باشیم.

 

عارف با بیان اینکه باید برای تحقق آرمان‌های انقلاب تلاش کنیم، افزود: اما به دلایل واهی و برچسب زدن مدام حذف کردیم و ارزش‌ها فدای گروه و حزب و جناح شده است.

 

وی ادامه داد: قبح رذایل اخلاقی مانند دروغ و غیبت و فساد مالی ریخته شد به خاطر اینکه اهداف کوتاه مدت جناحی ما را از ارزش‌ها دور کرده است.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه باید اولویت را به جای پرداختن به مسائل گروهی و باندی به مسائل کشور و مردم قرار دهیم، بیان کرد: مهمترین کانون تفکر دانشگاه است و اگر این باور ما شد بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

 

عارف با بیان اینکه دانشگاه چند بعدی نیاز داریم چرا که دانشگاه یک بعدی نمی‌تواند نقش خود را به خوبی ایفا کند، گفت: دانشگاه در کنار وظیفه اصلی خود باید توجه جدی به ارتقای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه داشته باشد و این به عهده تشکل‌ها است.

 

به گفته وی تشکل‌های دانشجویی باید به عنوان نیروی محرک دانشگاه جایگاه یژه‌ای داشته باشند و با سعه صدر با آنان برخورد شود.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه باید حاکمیت نگاه فرهنگی به جای نگاه امنیتی را بپذیریم، گفت: باید نگاه امنیتی را از دانشگاه‌ها دور کنیم چرا که به ضرر انقلاب است شاید درمدتی صداها خاموش شود اما در نهایت این صداها در جایی دیگر بلندتر به گوش خواهد رسید.

 

عارف با تکرار این سخن که باید نگاه تک بعدی و امنیتی به دانشگاه نداشته باشیم چرا که با انقلاب و ارزش‌های ما سازگاری ندارد، افزود: باید نگاه ما این باشد که همه فعالیت‌های تشکل‌ها عیان باشد و دانشگاه باید اختیار کامل داشته باشد و با آن مانند اداره برخورد نشود.

 

به گفته وی دانشگاهی که کارخانه انسان‌سازی است نباید دستورپذیر باشد و باید به دانشجویان در همه امور سیاسی، علمی و فرهنگی اجازه فعالیت داد و دانشجویان نیز مراقب باشند که از بیرون به آنان دیکته نشود چرا که وامداری جناح و گروه سیاسی آفت دانشجویی است.

 

 عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: باید دانشگا‌ه‌ها فقط بر اساس قانون اداره شوند و رفتار سلیقه‌ای در دانشگاه کنار گذاشته شود و امور معیشتی و رفاهی دانشجویان در اولویت قرار گیرد.

 

عارف با بیان اینکه در دهه عدالت با تدوین لایحه برنامه ششم و به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای کشور وارد فاز جدید می‌شود، افزود: این تکلیف جنبش دانشجویی را زیاد می‌کند و ما نیاز به دانشجو دردمند و مسئولیت‌پذیر هستیم.

 

وی به برگزاری دو انتخابات در پایان سال جاری اشاره کرد و افزود: باید مهمترین رسالت همه تلاش برای مشارکت حداکثری مردم و حفظ حماسه ارزشمند حضور مردم در انتخابات کشور باشد.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 456849

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha