به خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، محمدرضا سوقندی شامگاه (18 اردیبهشت)در همایش اردیبهشت تئاتراستان سمنان با تبریک روز جهانی تئاتر و تجلیل از تلاش هنرمندان این حوزه در سال 93 اظهار داشت: در سال گذشته 393 مورد اجرای تئاتر در استان سمنان داشته ایم که این تعداد برای هشت شهرستان این استان کفایت نمی کند.
وی با تاکید بر اینکه در هر شهر بایدحداقل بین 200 تا 300 اجرای تئاتر صورت گیرد گفت: این در حالی است که در بخش تئاتر خیابانی آمار وضعیت مطلوبی ندارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با بیان اینکه امروز کارکردهای تئاتر نیاز به بازخوانی، بازنویسی و تولید دارد گفت: تئاتر امروز در بخش های مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ... کارگردهای ویژه ای دارد و باید هنر تئاتردر این بخش ها نیز وظایف خطیر خود را تبیین و عملیاتی کند.
وی با بیان اینکه آموزش های مقطعی و در کنار جشنواره ها نیاز این بخش را تامین نمی کند گفت: باید به آموزش های تخصصی تئاتر توجه ویژه شود.
سوقندی با تجلیل از مشارکت هنرمندان در برگزاری کنگره شهدای این استان گفت: فرهنگ ایثار و شهادت سرمایه ای گرانقدر برای هنرمندان است و هنرمندان باید در این حوزه برای هر شهید کاری ماندگار در حوزه های مختلف ارائه دهند.
وی با تاکید بر اینکه باید دین خود را به شهدای گرانقدر هشت سال دفاع مقدس ادا کنیم اظهار داشت: هنرمندان میراث دار فرهنگ ایثار و شهادت هستند و باید با استفاده از یادگارهای دفاع مقدس آثاری ماندگار در این حوزه تولید و ارائه شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان همچنین از خبرنگاران رسانه های گروهی به خاطر تلاش در انعکاس اخبار کنگره سه هزار شهید و فعالیت های فرهنگی هنری این استان تجلیل کرد.
رییس انجمن نمایش استان سمنان
رئیس انجمن نمایش استان سمنان با تبیین وضعیت هنر تئاتر در استان و کشور خاطرنشان کرد: ارتقای جایگاه این هنر تاثیر گذار نیازمند ایجاد سازمان تئاتراست.
رحیم موسوی از مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها خواست تا برای ایجاد این سازمان تلاش کنند.
وی با اشاره به اینکه متوسط افراد بازدید کننده از اجراهای نمایشی در تهران در سال گذشته بیش از شش هزار و 300 نفر بوده است گفت: این عدد رقم بسیار کمی است و نمی تواند موجب رونق هنر تئاتر شود.
موسوی متذکر شد: در سمنان با جمعیت 120 هزار نفر وضعیت به مراتب نامناسب تر است و احیای هنر نمایش نیازمند حرفه ای شدن تئاتر است.
وی گفت: همه ظرفیت های استانی را باید به سمت هنر تئاتر کشاند و و به این هنر باید نگاه حرفه ای داشت.
رئیس انجمن نمایش استان سمنان با اجرای طرحی برای کمک به گروههای نمایش اشاره کردوگفت: بر اساس این بسته حمایتی گروههای نمایش استان در مراحل مختلف از اجرای شهرستانی تا جشنواره استانی و کشوری مورد حمایت های ویژه قرار می گیرند.
موسوی افزود: هنر تئاتر هنوز هم در استان سمنان حرف نخست را میزند و در حقیقت تئاتر مادر سایر هنرهاست و از این رو هنرمندان باارزش و باسابقه این رشته در استان سمنان باید بیش از پیش معرفی و تجلیل شوند.
رئیس انجمن هنرهای نمایش استان سمنان با اشاره به راهکارهای تحول در حوزه تئاتر و نمایش اظهار داشت: نگرش حرفه ای بصورت علمی، حمایت مسئولان از استقرار گروه ها برای ایفا نقش و حمایت جهت اجرای عمومی بیشتر گروه ها لازم است.
وی فاصله ایجاد شده میان عموم مردم و تئاتر را یکی از بزرگترین معظلات این روزها دانست و توضیح داد: « جشنوارهها نتوانستهاند به آن جایگاهی که مد نظر همه بوده است، دست یابند. چراکه ما هنوز حضور مردمی را در زمان برگزاری جشنوارهها نداریم و جشنوارهها بیشتر به خود هنرمندان محدود میشود.
از فعالان عرصه هنر تئاتر در استان سمنان تجلیل شد
در همایش اردیبهشت تئاتر استان سمنان از فعالان این عرصه در سال 93 با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان تجلیل شد.
در این همایش که عصر جمعه در سالن تئاتر شهر مجتمع فرهنگی هنری کومش سمنان برگزار شد از پنج هنرمند تئاتر ین استان به صورت ویژه و با اعطای تندیس اردیبهشت و لوح تقدیر و جائزه نقدی تجلیل شد.
امیر اخوین از شاهرود، عرفان خطیب زاده از دامغان، شهرام عربی از گرمسار، محمدعلی دانشگر از سمنان و صابر ارمغانی از مهدیشهر هنرمندان و فعالان تئاتر استان سمنان در سال 93 بودند که موفق به اخذ جایزه ویژه شدند.
همچنین 35 تن از هنرمندان و فعالان برگزیده ئتاتر استان سمنان نیز با اهدای تقدیر نامه مورد تجلیل قرار گرفتند.
در این همیش با قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به هفتمین اردیبهشت تئاتر ایران و نیز دبیرکل جهانی تئاتر، برنامه های متنوعی از جمله اجرای نمایش و حضور هنرمندان تئاتر برای دقایقی بر روی صحنه نیز برگزار شد.
جشن اردیبهشت تئاتر همزمان با سراسر کشور و به صورت متمرکز استانی با حضور فعالان تئاتر برگزارشد.
در استان سمنان 23 گروه تئاتر فعالیت دارد که از این تعداد 12 گروه به ثبت رسیده است.
هنرمندان تئاتر در استان سمنان در سال گذشته 89 عنوان تئاتر را با 352 اجرا در شهرهای مختلف استان سمنان به روی صحنه برده اند.
پایان پیام/
نظر شما