به گزارش خبرگزاری شبستان، مسعود سلطانیفر معاون رییس جمهور در دیدار با دارکو لورنسین گفت: امیدوارم نشستها و ملاقاتهای دو جانبه منجر به توسعه همکاریها و استفاده از ظرفیتهای گردشگری دو کشور، شود.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: با توجه به زمینههای خوب گردشگری در دو کشور با ایجاد ارتباط بین مسئولین دولتی و فعالان بخش خصوصی گردشگری ایران و کرواسی، میتوان از این ظرفیتها به منظور توسعه گردشگری دو کشور بهره برد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه این دیدار به جاذبههای فرهنگی، تاریخی، زیارتی و بخش سلامت کشورمان اشاره کرد و افزود: آثار و جاذبههای ایران هر ساله مورد بازدید و استفاده بیش از 5 میلیون گردشگر از سراسر دنیا قرار میگیرد، برنامهریزی ما براساس تکالیف قانونی در راستای توسعه گردشگری این است که با توجه به جاذبههای زیارتی، تاریخی، فرهنگی، طبیعی و بخش سلامت، ظرفیت جذب گردشگران ورودی را تا سال 2025 میلادی به 20 میلیون نفر، یعنی 4 برابر رقم فعلی برسانیم.
وی یادآور شد: دستیابی به 20 میلیون گردشگر کار سختی است اما با ارادهای که در دولت وجود دارد و با حمایت دکتر روحانی رئیسجمهوری، همکاری تمامی دستگاههای اجرایی، مشارکت بخش خصوصی فعال و کمک کشورهای دوست، می توانیم به این مهم دست پیدا کنیم.
سلطانی فر با اشاره به اینکه در بخش بازاریابی گردشگری و براساس یک برنامه ریزی دقیق، 40 کشور به عنوان کشورهای هدف در حوزه گردشگری انتخاب شده است، گفت: این کشورها بر این اساس که به لحاظ سنتی با ایران در ارتباط بودهاند، کشورهای همسایه، کشورهایی که دارای گردشگران فرهنگی و تاریخی هستند و یا کشورهایی که در زمینه گردشگری فعال هستند، انتخاب شدهاند.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه، کرواسی یکی از کشورهای هدف حوزه گردشگری جمهوری اسلامی ایران است، اضافه کرد: در حال حاضر 50 درصد گردشگران ورودی به ایران، گردشگران زیارتی هستند که مقصد اول آنها، مشهد و قم است، در افق 2025 هم باید نیمی از گردشگران ورودی به ایران را توریستهای مذهبی و زیارتی تشکیل دهند و ایران در آینده نزدیک به یکی از مقاصد مهم گردشگری حلال در دنیا تبدیل خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتهای ایران در حوزه گردشگری سلامت، ادامه داد: با توجه به سطح بسیار مناسب خدمات درمانی که در ایران وجود دارد، کشور ما مورد توجه اتباع کشورهای همسایه قرار میگیرد به طوریکه هرساله 500 هزار نفر برای استفاده از ظرفیتهای درمانی، پیوند اعضاء، عمل جراحی قلب باز، درمان بیماریهای صعب العلاج و جراحیهای زیبایی به ایران سفر می کنند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی افزود: با توجه به این ظرفیتها و چشماندازی که برای توسعه گردشگری در نظر گرفته شده است، باید زیرساختهای، تاسیسات گردشگری و هتلهای کشورمان را به 3 برابر افزایش دهیم، روند صدور ویزا را تسهیل کنیم و در زمینه تامین نیروی انسانی مورد نیاز در بخش گردشگری به مشارکت مراکز آموزش عالی اقدامات لازم را اجرا کنیم تا شاهد روند روزافزون ورود گردشگر به کشور باشیم.
معاون رئیسجمهور در ادامه محدودیتهای کشورمان در حوزه حمل و نقل هوایی را که در اثر اعمال تحریمهای ناعادلانه و ظالمانه 1+5 ایجاد شده است را یکی از مهمترین مشکلات در مسیر توسعه گردشگری دانست و افزود: امیدواریم با دستیابی به توافق با 1+5 و احقاق حقوق هستهای کشورمان، این مشکلات در آینده نزدیک برطرف شود.
سلطانیفر تاکید کرد: با آماده سازی زیرساختها، استفاده از ظرفیتها و کمک 40 کشور هدف گردشکری، پس از لغو تحریمها، جمهوری اسلامی ایران با یک شوک ورود گردشگر مواجه خواهد شد.
وی با اشاره به ثبت 17 اثر تاریخی کشورمان در فهرست میراث جهانی یونسکو، ابراز امیدواری کرد: شهر تاریخی شوش، به عنوان هجدهمین اثر تاریخی ایران، تا دو ماه آینده در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت میرسد و امیدواریم کشور کرواسی در فرآیند ثبت جهانی این اثر همکاری لازم را با جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی همچنین نسبت به حمایت کشور کرواسی از عضویت ایران در شورای اجرایی یونسکو ابراز امیدواری کرد و گفت: عضویت ایران در این شورا، ظرفیت خوبی است که هر دو کشور می توانند از آن بهره مند شوند.
سلطانیفر در ادامه به بیان زمینههای مشترک همکاری در حوزه گردشگری دو کشور اشاره کرد و گفت: آموزش نیروی انسانی، شرکت در نمایشگاههای بینالمللی و همکاری بخش خصوصی فعال در حوزه گردشگری ایران و کرواسی، از جمله مواردی است که می تواند به توسعه همکاریهای دو کشور در بخش گردشگری کمک شایانی کند.
وی پیشنهاد داد، به منظور آشنایی بیشتر گردشگران کرواسی با جاذبههای کشورمان، گروهی از فعالان رسانههای تخصصی گردشگری این کشور با سفر به ایران، اطلاعات بیشتری از ظرفیتهای گردشگری ایران را به مردم کرواسی ارائه دهند.
معاون رئیسجمهور همچنین تاکید کرد: زمینههای همکاری بین دو کشور کرواسی و ایران توسط کارشناسانی از دو کشور مورد ارزیابی و شناسایی قرار گیرد و این موارد در قالب سند همکاری در حاشیه یکصدمین جلسه شورای اجرایی UNWTO که به میزبانی کرواسی برگزار خواهد شد به امضای مسئولین دو کشور برسد.
ایران یکی از مهمترین قطبهای گردشگری فرهنگی در دنیاست
در ادامه این دیدار دارکو لورنسین وزیر گردشگری کشور کرواسی با ابراز شگفتی از سطح ارائه خدمات به گردشگران در ایران، میراث فرهنگی کشورمان را غیر قابل توصیف دانست و افزود: از بازدید آثار و اشیای تاریخی شیراز و موزه ملی ایران شگفت زده شدم.
وی گفت: ایمان دارم که ایران، یکی از قطب های گردشگری فرهنگی در دنیا است و امیدوارم که مشکلات و موانع توسعه گردشگری این کشور به زودی مرتفع شود.
وزیر گردشگری کرواسی ادامه داد: با وجود تمامی موانع و مشکلات موجود، توریستهای بسیاری را در کشور شما دیدم و در این مسیر برای جمهوری اسلامی ایران آرزوی موفقیت های بیشتری دارم.
لورنسین همچنین از خوشرویی و مهمان نوازی مردم ایران تمجید و تقدیر کرد و افزود: آنچه بشی از همه ما را شگفت شده کرد، امنیت در ایران بود چراکه همه در این کشور امنیت دارند.
وی با ابراز علاقه نسبت به افزایش همکاریهای دو کشور در حوزه گردشگری افزود: ایران و کرواسی از مقاصد مهم گردشگران آلمانی هستند و بازار مشترک آلمان می تواند فرصت خوبی برای توسعه گردشگری دو کشور باشد.
وزی گردشگری کرواسی با اشاره به برنامههای آموزش نیروی انسانی حوزه گردشگری در این کشور، گفت: مایه خرسندی است که در زمینه آموزش نیروی انسانی و سایر موضوعات حوزه گردشگری با جمهوری اسلامی ایران مشارکت و همکاری داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما