مسجد در سبد زندگی/ سعی کردم طبیب و  حلال مشکلات مردم باشم

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام نوچمنی معتقد است که امام جماعت باید خودش را وقف مسجد و محله کند زیرا در این صورت هم محبوبیت اجتماعی خواهد داشت و همه مردم جذب وی می شوند.

 خبرگزاری شبستان: آنچه موجب می شود مسجد به عنوان یکی از کانون های مؤثر دینی و اجتماعی، بتواند نقش خود را در ابعاد مختلف ایفا کند، یک مدیریت و جهت دهی واحد، آن هم از سوی عالم دینی آگاه در نقش امام جماعت است؛ به عبارت دیگر احیای مسجد و کارکردهای فوق العاده آن در گرو حضور و محوریت یک امام جماعت کارآمد و توانمند است.  درهمین راستا با حجت الاسلام نوچمنی، امام جماعت مسجد صاحب الزمان (عج) گفتگویی ترتیب دادیم که حاصل آن از نظرتان می گذرد.

-حاج آقای نو چمنی مسجد به عنوان مرکز ثقل جامعه اسلامی چه جایگاهی در انتقال مفاهیم و ارزشهای اسلامی برای مردم دارد؟

 یکی از آرامش بخش ترین، گیراترین و پرثمرترین مکان ها برای پیام دهی دین و ماهیت اسلام مسجد است. مسجد، بزرگترین جایگاه تجمع انسان های خداجو و خداخواه است که هر قشر و طبقه ای اعم از حوزیان، دانشگاهیان، اساتید، معلمان و اقشار مختلف حضور در آنجا را برای خود مغتنم می داند افرادی که در مسجد حضور می یابند، جمعی صمیمی هستند که در کنار هم در صفوف نماز جماعت در کنار هم حضور می یابند.

تصور و برداشت اولیه ما از مسجد این است که مسجد مکانی است فقط برای نماز جماعت و یا قرائت ادعیه و تلاوت قرآن و مرکزی برای دریافت بعضی از داده های دینی. اما در واقع مسجد یک پایگاه برای سعادت و پیشرفت انسان ها در ابعاد مختلف فیزیکی، اجتماعی، مدیریتی، پزشکی، حقوقی و نیازهایی است که یک انسان در طول زندگی خودش از جامعه دارد و می تواند در مسجد نهادینه ببینند.

  از طرفی مسجد، فقط جایگاه تبلیغ دین نیست ما با هر فرهنگی می توانیم در مسجد حضور یابیم و در آنجا در پیام رسانی و پیام دهی برای مردم تلاش کنیم، یکی از کارهایی که در مسجد باید مورد توجه باشد، آگاهی سازی دینی، اجتماعی و سیاسی است.

 به روز شدن مسجد می تواند موجب جاذبه مندی مسجد شود. اگر ما بتوانیم مساجدمان را به دانش روز و دانش نرم افزاری مجهز کنیم تجمع جوانان را در مسجد ملموس خواهیم دید. باید در این زمینه، متولیان امور مسجد این فضا را در مسجد ایجاد کنند تا جوانان بتوانند به درستی هر ماهیتی که نیاز دارند را از مسجد دریافت کنند.

 اگر ما این مبانی را در دستور کار قرار دهیم، مساجدمان جاذبه های لازم را خواهند داشت و جوانان از فضاهای منحرف و انحراف زا پرهیز می کنند، بنابراین برای شکوفا شدن، مساجد ما باید این مولفه ها را دردستور کار قرار دهیم.

-چه مواردی در جاذبه مندی مسجد تاثیرگذار است؟

 امروز یکی دیگر از مواردی که لازم است مورد توجه قرار گیرد این است که امام جماعت، خودش را به دانش روز مجهز کند و علاوه بر اینکه معلومات حوزوی و قوی داشته باشد معلومات دانشگاهی خود را هم ارتقا دهد و با توجه کردن به نیازهای روز جامعه آنها را در جامعه به کار گیرد.

 از دیگر عوامل جاذبه مندی مسجد، هیئت امنای مساجد است. امروز هئیت امنای مسجد باید از تحصیل کرده گان، خبرگان و متعهدان هر محله باشند. اگر امروز مسئولان مساجد از دانش کافی برخوردار نباشند، در تصمیم گیری های فرهنگی موفق نخواهند بود زیرا که این خود عامل مهمی در رونق مساجد است .

 ایجاد فضاهای مجازی، کتابخانه، سالن های اجتماعات و سالن های ورزشی خود از  دیگر عوامل مهم در جاذبه مندی مسجد است.

-برنامه هایی که شما در مسجد صاحب الزمان(عج) مورد توجه قرار داده اید، چه برنامه هایی است؟

 اینجاب همواره این موضوع را مورد توجه قرار داده ام که برای کودکان، نوجوانان و جوانان مسجد هزینه کنیم  و تلفیقی از دین، تجربه، تربیت را مورد توجه قرار دهم و برای حضور جوانان در مسجد فرصت ایجاد کرده ام، به گونه ای که در مسجد، غرفه ورزش  تشکیل داده ام، زیرا که ایجاد این غرفه های ورزشی در مسجد، برای جوانان و نوجوانان و دانش آموزان جاذب است. ضمن اینکه هر سال قبل از کنکور دانشگاه جزواتی را که برای دانش آموزان کنکوری ارایه می دهیم که برای آنها موثر بوده است. از دیگر اقداماتی که اینجانب در مسجد مورد توجه قرار داده ام این است که در شبستان مسجد، کتابخانه ای ایجاد کرده ام تا کسانی که وارد شبستان مسجد می شوند، از این فرصت استفاده کنند و به مطالعه در مسجد بپردازند.

 برگزاری اردوهای زیارتی، سیاحتی و ورزشی برای جوانان مسجد از دیگر اقداماتی است که ما در مسجد مورد توجه قرار داده ایم، علاوه بر اینها من در مسجد تلاش کردم، فرصت های زیادی را برای حل مشکلات محلی، خانوادگی، درمانی، حقوقی، مالی خانواده ها اختصاص دهم و سعی کردم برای مردم طبیب، مشاور، حقوقدان و راهنما و راهگشا برای مشکلات اداری، اجتماعی و حقوقیشان باشم زیرا که اگر امام جماعت خودش را وقف مسجد و محله کند، هم محبوبیت اجتماعی خواهد داشت و همه مردم در مسجد جذب او می شوند.

 اینجانب در حال احداث مسجدی در شهرک غرب هستم و تلاش دارم برای مسجد چشم اندازی ترسیم کنم و بر این مبنا در مسجد دفتر سلامت، مشاوره رایگان، دفتر پاسخگویی به سوالات حقوقی، درمانگاه ایجاد خواهم کرد تا نیازهای مردم محله در موضوعات مختلف را بر طرف کنم از طرفی تلاش دارم، سالن های ورشی و استخر در کنار مسجد ایجاد کنم تا  مردم مسجد را به عنوان ابعاد پیام دهی خودشان احساس کنند. به اعتقاد من مسجد باید در سبد زندگی مردم پر رنگ باشد.

 -فعالیت های اقتصادی مسجدباید چه حد و حدودی داشته باشد؟

برخی از مساجد برای تامین نیازهای مسجد احتیاج دارند که حتما استقلال اقتصادی داشته باشند، اما در انجام فعالیت های اقتصادی باید جامعیت مسجد حفظ شود. یعنی با فعالیت های اقتصادی در مسجد باید فعالیت ها و برنامه های مسجد را پررنگ کنیم و سخنرانان و کارشناسانی برای مسجد جذب کنیم که در جاذبه مندی مسجد تاثیرگذار باشند.

 باید تلاش شود، مشکلات اقتصادی مساجد را حل کنیم اما  استقلال اقتصادی مسجد نباید به قداست مسجد لطمه ایجاد کند، بلکه باید بهبود بخش وضعیت مساجد باشد. امروز وهابیت با دارا بودن امکانات مالی توانسته، مساجد بزرگی ایجاد کند که جاذبه مند باشند ما هم باید این فرصت را در مساجد ایجاد کنیم که جوانان به مسجد جذب شوند.

 

پایان پیام/

کد خبر 456533

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha