به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، حجتالاسلام حسين تهراني امروز (17 ارديبهشت) در اجلاسيه اساتيد سطح يك حوزه علميه استان قم كه در مركز فقهي ائمه اطهار(ع) برگزار شد گفت: با توجه به برگزاري جلسات اساتيد، كميسيونهاي متعددي تشكيل شد كه يكي از آنها مسئوليت بررسي متون آموزشي موجود در سطح يك و ارائه راهكارهاي اصلاحي را بر عهده داشت.
وي گفت: اين كميسيون متشكل از برخي مديران و اساتيد حوزه بود كه طي برگزاري جلسات به بررسي موضوع پرداخت و پيشنهادهايي در اين زمينه ارائه كرده است.
سخنگوي كميسيون آموزش اجلاسيه اساتيد حوزه گفت: گزارش كميسيون در دو بخش بررسي محسنات و مشكلات و همچنين ارائه راهكار است كه در سه عنوان بررسي متون آموزشي موجود، بايد و نبايدها و ويژگيهاي لازم متون آموزشي طراحي و تدوين شده است.
تهراني با اشاره به برخي از ارزشهاي متون موجود گفت: دقت و قوت موجود در متون تراث، تناسب متون عميق و دقيق سلف با ايجاد نياز و انگيزه براي مباحثه، تدوين متون به وسيله شخصيتهاي برجسته علمي، لحاظ نكات اخلاقي و رعايت انصاف در نقدهاي علمي، تكرار مطالب مفيد در ضمن متون مختلف، در دسترس بودن شروح مناسب در كنار متون و.... از جمله اين موارد است.
وي به موضوع بررسي اهم مشكلات متون موجود اشاره كرد و گفت: در اين زمينه نيز پرداختن به مسائل غير ضروري در برخي موارد، عدم رعايت ترتيب منطقي در برخي موارد، عدم ذكر تمام مراحل تفكر در برخي موارد، عدم توجه به نيازهاي واقعي طلاب در برخي موارد، عدم تناسب محدوده متون با زمان آموزش، فقدان تمرين در موارد لازم، يكسان بودن متون با همه اهداف، سنين، مقاطع تحصيلي و.... از جمله آنهاست.
سخنگوي كميسيون آموزش اجلاسيه اساتيد حوزه به موضوع بايد و نبايدهاي تغيير متون آموزشي اشاره كرد و گفت: جلوگيري از قطع ارتباط علمي نسل جديد با ميراث و متون پر ارزش سلف، لزوم توجه به سلايق مختلف، اجتناب از قرار دادن متون مخصوص پژوهش در سطوح ابتدايي به عنوان متن آموزشي و پرهيز از شتابزدگي از جمله مواردي است كه بايد در اين عرصه مورد توجه قرار گيرد.
پايان پيام/
نظر شما