به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی صنعت، معدن و تجارت کردستان، بررسی موانع و مشکلات و نقاط قوت و پتانسیل های فرش دستباف استان کردستان با حضور سرپرست معاونت تحقیات و آموزش مرکز ملی فرش ایران در محل سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان برگزار شد.
سرپرست معاونت تحقیات و آموزش مرکز ملی فرش ایران گفت: بحث فرش یک بحث فرهنگی و هنری است که باید آنرا پرچم دوم کشور نام نهاد و می طلبد برای حفظ، نگهدار و معرفی این میراث ماندگار بصورت دقیقتر و با برنامه ریزی بیشتر گام برداریم.
محمد ویسیان ادامه داد: برندهای مختلف فرش ایرانی به عنوان نگینی درخشان در دنیا می درخشد که دو برند فرش بیجار و فرش سنه از برندهای معتبر کشور است که اکثر هنرمندان و هنردوستان عرصه فرش دستباف در دنیا با این دو برند معروف آشنایی دارند.
وی با بیان اینکه، استان کردستان یکی از قطب های اصلی و مهم فرش دستباف در کشور است، اظهار داشت: اظهار نامه ها و اطلاعات لازم درخصوص فرش بیجار آماده و تکمیل شده و انشاالله در آینده ای نزدیک فرش بیجار بهعنوان یک برند مطرح ثبت جهانی خواهد شد.
سرپرست معاونت تحقیات و آموزش مرکز ملی فرش ایران گفت: مرکز ملی فرش ایران بهعنوان متولی اصلی فرش دستباف در کشور با نگاهی توسعه گرایانه به فرش دستباف و ایجاد اشتغالزایی مناسب به دنبال تربیت نیروهای بافنده متخصص هستیم که با استفاده از توان این نیروها به کمک واحدهای فرش بافی بشتابند.
ویسیان، با اشاره به برگزاری چهارمین همایش فرش دستباف در آذر ماه امسال با حضور مهمانان خارجی از اکثر نقاط دنیا، برگزاری دوره های تخصصی ویژه ناظرین، طراحان و بازاریابان در جهت تخصصی تر کردن این یادگار پیشینیان را الزامی دانست.
وی خاطر نشان کرد: زمانی چین بهعنوان یکی از بزرگترین رقیب های کشور ما در حوزه فرش دستباف بود که خوشبختانه با تحقیقات میدانی و مطالعات درست در حال حاضر بعنوان یکی از صادرکنندگان فرش دستباف به کشور چین هستیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در ادامه این نشست گفت: صنعت فرش دستباف همیشه بهعنوان یک ظرفیت و پتانسیل برای کردستان خودنمایی کرده که می طلبد برای استفاده درست تر و بهینه تر از این پتانسیل موجود از یک سند واقع بینانه و جسورانه برای استفاده هرچه بهتر از این صنعت بهره ببریم.
محمد دره وزمی افزود: کودکی که از همان سنین کم با فرش و داری قالی آشنا می شود، ظرفیت بسیار خوبی را برای استان فراهم می نماید که این بافندگان و هنرمندان صنعت فرش دستباف این هنر را با روح و جان خود عجین کرده اند.
وی خاطر نشان کرد: جایگاه فرش دستباف کشور با توجه به این همه پتانسیل و توانایی بافندگان و فعالان حوزه فرش دستباف می تواند بسیار بالاتر از حد کنونی باشد و می طلبد با همکاری و همدلی تمامی دلسوزان این عرصه جایگاه واقعی خود را در بازارهای جهانی پیدا نمایم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان ادامه داد: با ارائه آمار درست و دقیق این فرصت را به تصمیم گیران و مسئولان ارشد بدهیم که با تصمیم گیری درست و بجا گوشه ای از مشکلات احتمالی و پیش رو را بردارند.
دره وزمی، با بیان اینکه این هنر است که در کنار اقتصاد معنی پیدا می کند، افزود: ما باید با حمایت های خود از فعالان این حوزه خاصتا بافندگان، راه را بر فرصت طلبان و سودجویانی که با سرمایه گذاری اندکی حاصل دسترنج این عزیزان را به تاراج می برند و با پرداخت مبلغی ناچیز سودهای زیادی را به جیب می زنند جلوگیری کنیم.
وی بااشاره به وجود 85 هزار بافنده فرش دستباف در استان کردستان اذعان کرد: از این تعداد بافنده تنها 22 هزار نفر از آنان دارای بیمه تامین اجتماعی هستند که می طلبد با برنامه ریزی دقیقتر این مقدار بیمه شده را افزایش دهیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: فرش کردستان نیازمند استراتژی است و می طلبد مرکز ملی فرش ایران همانند مهندسانی که عضو نظام مهندسی هستند به بافندگان و سایر فعالان حوزه فرش ارزش و جایگاه در خور شان این عزیزان را ببخشد.
دره وزمی، در خاتمه حمایت از فرش و فعالان فرش دستباف را برای کردستان ضروری و حیاتی خواند و خواستار تهیه سند راهبردی و ارائه راهکارهای عملیاتی شد تا بتوان با شناسایی ظرفیت های موجود در آن حوزه سرمایه گذاری لازم را بعمل آوریم.
پایان پیام/
نظر شما