به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، مرضیه افخم سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان صبح امروز در نشستی با حضور خبرنگاران به سوالات آنها پاسخ داد.
وی درخصوص سفر رییس جمهور چین و زمان مشخص این سفر گفت: این سفر در دستور کار دو کشور ایران و چین قرار دارد اما هنوز زمان مشخصی برای آن مشخص نشده است.
افخم راجع به دیدارهای نماینده دبیرکل سازمان ملل در سوریه با مقامات کشورهای مختلف راجع به سوریه در ژنو گفت: این دیدارها دو جانبه است و جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان یک کشور منطقه در این دیدارها شرکت میکند.
وی درخصوص سطح نماینده ایران در این دیدارهای دوجانبه گفت: نماینده سازمان ملل در سوریه خواستار آن شده که سفرای کشورهای مختلف در ژنو با او دیدار کنند اما ایران هیئت کارشناسی خود را نیز راهی ژنو خواهد کرد.
وی ر ادامه در واکنش به سکوت سازمانهای حقوق بشری درخصوص فاجعه انسانی در یمن اظهار داشت: شاهد این هستیم که 40 روز از تجاوز نظامی ائتلاف به یمن میگذرد و تاسیسات زیربنایی این کشور در معرض نابودی است و ما این حملات و تجاوز نظامی را محکوم کردهایم و انتظار داریم جامعه بینالملل در بحث جلوگیری از حملات و همچنین جلوگیری از ایجاد یک فاجعه انسانی در یمن اقدامات جدی انجام دهند.
وی با تاکید بر این نکته که امروز محاصره یمن به دست کشورهای متجاوز باعث شده که خدمات انسانی به مردم این کشور نرسد افزود: جمهوری اسلامی ایران در تلاش است تا کمک های انسان دوستانه سازمانهای بین المللی به مردم یمن را جلب کند.
افخم در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا هنوز مقامات کشورهای غربی تحلیلهای متفاوتی از توافق جامع هسته ای با ایران ارایه می دهند گفت: ما مخالف هرگونه زیاده خواهی هستیم و در مقابل آنها هم ایستادگی خواهیم کرد و کاری که مذاکره کنندگان در پشت میز مذاکره انجام می دهند همین است و نتیجه نهایی چیزی است که در متن توافق جامع درج شود.
وی با اشاره به اینکه اظهارات اخیر برخی از مقامات کشورهای غربی در مورد توافق جامع هسته ای با ایران صرفاً اظهاراتی تبلیغاتی است خاطرنشان کرد: این اظهارات در عزم تیم مذاکره کننده برای تحقق حقوق هسته ای ملت ایران تاثیری نخواهد داشت و در مقابل ما حقوق مسلمی داریم که تا ابد خواهیم داشت و غنی سازی در داخل ایران حقی است که ما داشتیم و تا ابد نیز خواهیم داشت.
وی در ادامه راجع به خطوط قرمز مدنظر ایران در بحث بازرسی آژانس از تاسیسات هستهای توضیح داد:موضوعات مذاکرات مشخص است و قبل از نتیجه گیری متن نهایی توافق نامه بحث بازرسی به صورت واضح مطرح نخواهد شد اما آنچه که مسلم است این است که ما تابع یک میزان غیرمتعارف و استثنایی نخواهیم شد و خواهان آن هستیم که مطابق چارچوبی که همه کشورهای عضو ان پی تی از آن برخوردار هستند از تاسیسات هسته ای ایران بازرسی به عمل آید.
افخم راجع به اظهارات روز گذشته مقام بلندپایه عربستانی در دیدار با رییس جمهور فرانسه که ایران را تهدیدی برای منطقه دانسته بود عنوان کرد: اگر اظهاراتی که به نقل از مقام بلندپایه عربستان سعودی در دیدار با آقای اولان به صورت دقیق نقل شده باشد معتقدیم که تاکید وی به یک تحلیل اشتباه بوده و این تحلیل که ایران تهدیدی برای منطقه است کاملاً اشتباه است و طی سه دهه گذشته مبنای قضاوت و همکاری قرار گرفته و مانع شکل گیری ثبات و صلح در منطقه شده است و امیدواریم که این کشورها تحلیلهای اشتباه علیه ایران را کنار بگذارند چون ایران همواره خواهان صلح و همگرایی جمعی در منطقه بوده است و این تحلیلهای اشتباه حتماً منطقه را به تسلسل میکشاند.
سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان راجع به نگرانی های موجود از احتمال حاصل نشدن توافق جامع هسته ای توضیح داد: مجموعه مقامات عالیرتبه کشورمان همه سناریوهای ممکن را در نظر دارند و اگر توافق حاصل شود نتایجی خواهد داشت و اگر مذاکرات به نتیجه نرسد هم سناریوها مطالعه شده و اگر هم در همین مرحله مذاکرات متوقف شود نقشهها تدارک دیده شده است و ما بارها اعلام کردیم که خواهان توافق هستهای به هر قیمتی نیستیم و هیچ هراسی از این نداریم که هر اتفاق دیگری بخواهد صورت بگیرد.
تغییری در روند حضور مستشاری ایران در عراق صورت نگرفته است
سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در مورد اینکه آیا انتقادهای اخیر مقامات عراقی از ایران باعث تغییر روند حضور مستشاری ایران در عراق شده است یا خیر عنوان کرد: حضور مستشاری ما به درخواست دولت عراق بوده و تغییری دراین روند ایجاد نشده است.
افخم در ادامه راجع به کشتی توقیف شده غربی ها در آبهای کشورمان توضیح داد: این یک مساله حقوقی است و ارتباطی با مسایل سیاسی و نظامی ندارد و نباید مساله این کشتی را به بحث های دیگر موجود در منطقه گره زد این کشتی دارای شاکی خصوصی بوده و حکم قضایی داشته است و متعاقب حضور آن در آبهای سرزمین ایران حکم اجرا شده است.
وی افزود: کشتی الان در بندرعباس است و شاکی خصوصی با طرف مقابل خود در حال مذاکره اند و احتمال دارد در چند روز آینده اختلاف موجود بین آنها حل شود.
افخم ادامه داد: 24 خدمه کشتی مذکور همه آزاد هستند و مشمول قاعده توقیف کشتی نیستند.
وی در مورد جلوگیری از فرود آمدن هواپیمای ایرانی ارسال کننده کمکهای انسان دوستانه به یمن در صنعا توضیح داد: متاسفانه شاهد اقدام کاملاً غیرانسانی و ضدانسانی بودیم که با بمباران فرودگاه صنعا و تداوم آن مانع از ارسال کمکها به مردم مظلوم یمن شدهاند که ما ضمن محکوم دانستن این اقدام راههای دیگر ارسال کمکها به مردم یمن از طرق مختلف از جمله صلیب سرخ جهانی را پیگیری می کنیم و در کنار این مذاکرات و تماسهای سیاسی را هم در حال ادامه دادن هستیم.
وی به طرح 4 ماده ای ایران برای حل بحران یمن نیز اشاره کرد و گفت: در ضمن پیگیر به نتیجه رسیدن این طرح و اجرای آن هستیم.
سخنگوی وزیر امور خارجه در واکنش به طرح کنگره آمریکا مبنی بر کمک تسهیلاتی به کردها و سنی های عراق برای مقابله با شیعیان این کشور اظهار داشت: در این رابطه خوشبختانه شاهد واکنش قبلی محکم و صریح دولت و ملت و مرجعیت عراق بودیم و جمهوری اسلامی ایران خواهان حفظ یکپارچگی کشور عراق است و هوشیاری عراق مانع از پیشرفت چنین طرحهایی خواهد شد.
افخم درخصوص حضور رییس جمهور فرانسه در عربستان عنوان کرد: حضور کشورهای خارجی در منطقه ما همواره منجر به بی ثباتی شده است و منافع مادی این کشورها و انگیزه شان برای دخالت در امور این منطقه برای ما مشخص است و با توجه به حمایت کشورهای غربی از دولت دیکتاتوری صدام حسین از آنها میخواهیم به گذشته شان نگاهی بیناندازند و در مورد حضورشان در منطقه تجدیدنظر داشته باشند.
سخنگوی وزیر امور خارجه راجع رایزنی های اخیر ایران و مسکو درخصوص حل بحران یمن گفت: مذاکرات با روسیه در کنار مذاکرات با کشورهای دیگر که همسو با نظر ما درخصوص یمن هستند ادامه دارد و در تلاشیم تا تبعات بحران نظامی در یمن را جلوگیری کنیم و مشورتها را ادامه میدهیم و همچنین رایزنی های ایران و روسیه نیز درخصوص چگونگی حل سیاسی بحران یمن و ارسال کمکهای انسان دوستانه به مردم مظلوم این کشور بود که با تشریک مساعی کشورهای مختلف شاهد یافتن راهکار قابل اجرا در یمن باشیم.
افخم درخصوص آخرین وضعیت مناسبات تهران لندن نیز گفت: مذاکرات در این مورد ادامه دارد و هنوز طرفین برای از سرگیری سفارتخانههای دو کشور به نتیجه قابل ذکری نرسیده اند و کاردارهای ترددی بین ایران و انگلیس کارشان را انجام می دهند.
وی در مورد مذاکرات هفته آینده در وین توضیح داد: تیم مذاکره کننده ایرانی با هلگا اشمیت معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از 22 اردیبهشت در وین دیدار خواهند داشت و آخر هفته نیز نمایندگان کشورهای 1+5 به این مذاکرات میپیوندند و در صورت لزوم نیز وزرای خارجه کشورها هم به مذاکرات اضافه خواهند شد.
وی در توضیح سفر رییس جمهور عراق به تهران نیز گفت: رییس جمهور عراق هفته آینده در پاسخ به دعوت روحانی به تهران سفر می کند که این سفر بسیار مهم است و وزرایی نیز وی را همراهی خواهند کرد.
وی در مورد اینکه آیا تعیین نقاط مرزی بین ایران و عراق طبق بیانیه الجزایر در این سفر بررسی می شود گفت: هنوز اطلاع کاملی در مورد این موضوع ندارم.
وی در مورد رسیدگی به مجازات کسانیکه به دو نوجوان ایران در فرودگاه جده تجاوز کرده اند گفت: پیگیری ها ادامه دارد و در صورت مشخص شدن راه حل دقیق برای این موضوع و صدور مجازات مشخص برای ادامه سفر حج عمره ایرانیان تصمیم گیری خواهد شد.
وی در پایان راجع به مساله گریز هسته ای در مذاکرات گفت: این مساله از طرف سمت مقابل مطرح شده و برای پایان دادن به نگرانی آنهاست که برای گریز هسته ای از برنامه غیرصلح آمیز هسته ای زمان یکساله تعیین کنند اما ما از ابتدا هم معتقدیم اعلام کردیم که ایران کار غیرشرعی و مسلحانه در برنامه هسته ای اش انجام نمی دهد و گریز هسته ای نیز بر همین اساس بندی از توافق جامعه هسته ای نخواهد بود.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران عضو ان پی تی است و بازرسی از تاسیسات هسته ای ان نباید با دیگر اعضای این معاهده داشته باشد گفت: ما قاعده استثنایی برای بازرسی از تاسیسات هسته ای مان را نمی پذیریم.
کد خبر 456190
نظر شما