حجت الاسلام علیرضا روزبهانی، مدیر گروه نقد فرق انحرافی مرکز تخصصی کلام و ادیان در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان اظهار کرد: حیات و ممات جریان های انحرافی بسته به عنصر اسلام هراسی است و اگر بر این مساله تاکید نداشته و مانور ندهند، در حقیقت خود را نفی کرده اند.
وی با بیان اینکه اسلام هراسی به هر شکل و روشی یکی از اصلی ترین و مهم ترین وظیفه جریان های انحرافی است، ادامه داد: به طور مثال گروه های غیراسلامی همچون بهاییت که در جامعه ما فعال بوده و خود را از اسلام جدا کرده اند، برای اثبات فلسفه وجودی خود ناگزیر از مجری گری پروژه اسلام هراسی هستند؛ از سوی دیگر گروه هایی همچون صوفیه که ظاهری اسلامی برای خود تراشیده اند، به نوعی دیگر دست به تخریب چهره واقعی اسلام و زیر سوال بردن آن می برند تا آنچه مد نظر خود و اربابان آنهاست را اثبات کنند.
حجت الاسلام روزبهانی با تاکید دوباره بر اینکه اسلام هراسی عنصر حیات بخش جریان های انحرافی است، اظهار کرد: یکی دیگر از گروه هایی که در راستای ایجاد موج اسلام هراسی سنگ تمام گذاشته و با جنایات متعدد و وحشیانه خود، تلاش می کند بهترین صحنه گردان این پروسه باشد، گروه تکفیری داعش است که با نمایش چهره ای خشن، زشت و بی منطق از زاویه دیگر از اسلام، سعی در اجرای تام این نقش داشته و در این میان آنها با متمسک شدن به آموزه های اسلامی و برداشت های ناصحیح و غلط و به نفع خود، ذات اسلام را دینی خشوت طلب و فاقد عقل گرایی نشان می دهند که در این راستا گروه هایی همچون القاعده، طالبان، جبهه النصره و ... را نیز می توان جزو این دسته محسوب کرد.
این پژوهشگر با تاکید بر اینکه گروه تکفیری داعش گوی سبقت را در انجام جنایت علیه مسلمانان از اسراییل غاصب و رژیم صهیونیستی ربوده است، بیان کرد: امروز خطر تکفیری ها از بهاییت و بابیت و اسراییل بیش از پیش احساس می شود.
وی همچنین در پاسخ به این سوال شبستان که رسالت مسلمانان به ویژه جوانان در برخورد با جریان های انحرافی که قصد ایجاد رعب و اسلام هراسی در جهان دارند، چیست، بیان کرد: پیش از پاسخ به این سوال باید بگویم که متاسفانه بسیاری از نهادها و مراکز اسلامی حتی در کشور ما با یکدیگر تعامل و همسویی و اتحاد و انسجام نداشته و هر نهادی ساز خود را می زند، در این راستا عدم هماهنگی میان سازمان های مختلف اسلامی بیشترین فایده و سود را به جریان های تکفیری خواهد رساند.
حجت الاسلام روزبهانی در ادامه ابراز کرد: بنابراین، در گام نخست باید نهادهای اسلامی را به سمت و سوی گفتمان مشترک سوق داد و به نسل جوان نیز نگاه واقعی اسلام را شناساند و رحمانیت این دین را برای آنها ترسیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه اسلام چهره رحمانی و زیبایی دارد که باید آن را به جهان شناساند، خاطرنشان کرد: بهترین راهکار برای این موضوع آن است که تلاش کنیم سیره معصومین علیهم السلام را که جدا از قرآن نیست، در جامعه تبیین و معرفی کرده تا در خلال این موضوع، چهره رحمانی اسلام بر دنیا آشکار شود.
پایان پیام/
نظر شما