استقبال جوانان از اعتکاف نشانه سلامت معنوی/ اعتکاف در تقویت توکل موثر است

خبرگزاری شبستان: اعتکاف مانوری از معنویت است که در جامعه ما اتفاق می‌افتد و از نشانه‌های سلامت معنوی و عطش، نسل جوان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، با آغاز ماه رجب، ماه بندگی خدا و فراهم شدن زمینه‌ای برای راز و نیازی خالصانه و عاشقانه با خدای متعال، افراد مختلف اعم از کوچک و بزرگ، مرد و زن، جوان و نوجوان شور و شوق خاصی برای شرکت در مراسم معنوی اعتکاف دارند تا سه روز با خود و خدای خویش خلوت نموده و توشه‌ای برای بهره‌وری بهتر از ماه مبارک رمضان بردارند.

اعتکاف، یکی از جامع‌ترین و زیباترین مراسم عبادی است که از سوی پروردگار متعال تعبیه شده است. فرصت تفکر و اندیشه است. فرصت خودیابی و خویشتن‌یابی و خویشتن‌شناسی هست. فرصت دلدادگی‌های مومنانه، انس و آشنایی مومنان با هم است رمز و رازهای زیادی دارد. احیاء اعتکاف در فضای منور نظام اسلامی و در ایام پرفروغ نهضت اسلامی ما، یک نشانه بزرگ از الطاف الهی است و یک عطیه بزرگ خداوند تبارک و تعالی درباره جامعه ماست.

اعتکاف مجلس خلوت جوان با خود و خداست

هادی آراسته یکی از معتکفین در اعتکاف دانشجویی در خصوص استقبال جوانان از مراسم اعتکاف، گفت: جوانان به خاطر روحیه پاکی که دارند از مراسم عبادی استقبال می‌کنند.

وی اعتکاف را برای بسیاری از جوانان مجلس خلوت با خود و خدا دانست و گفت: جوانان در این خلوت خودخواسته دنبال آرامش می‌گردند.

این جوان معتکف با بیان اینکه روزمرگی‌ها انسان را از مسیر بندگی خداوند و شناخت مقصد و هدف دور می‌کند، گفت: مراسم اعتکاف باعث می‌شود انسان به صورت مقطعی از دنیا و زندگی روزمره رها شده و با تمرین بندگی به آرامش برسد.

وی همراه دوستان بودن و عبادت جمعی را در استقبال جوانان از اعتکاف موثر دانست و گفت: فرد معتکف وقتی دوستان را در مراسم اعتکاف در حال ندبه و قرائت قرآن و مشغول ذکر می‌بیند بیشتر برای ایجاد رابطه مستحکم‌تر با خداوند ترغیب می‌شود.

آراسته درباره علت شرکت در مراسم اعتکاف، اظهار کرد: اعتکاف یک عبادت ترکیب شده از چند عبادت مانند نماز، روزه، خلوت، سکوت و نماز و ذکر است. وقتی فرصتی فراهم می‌شود که همه این عبادات را انجام داد باید استفاده کرد.

وی تجربه معنوی اعتکاف را توصیف ناپذیر خواند و خاطرنشان کرد: باید تلاش کرد انگیزه معنوی به دست آمده از اعتکاف را در طول سال حفظ کرد و برای بهره بردن بیشتر از ماه رمضان استفاده کرد.

این جوان معتکف همچنین یادآور شد: زمانی می‌توان مطمئن بود که اعتکاف در انسان تاثیر گذاشته که تغییر برای برای بهتر شدن در وجود آدمی احساس شود.

اعتکاف بیش از هر چیز در اراده انسان تاثیر دارد

مصطفی صفری درباره انگیزه خود از حضور در مراسم اعتکاف گفت: اعتکاف بیشتر از هر چیز در اراده انسان تاثیر دارد.

وی ادامه داد: وقتی یک جوان بدون هیچ اجباری می تواند خود را سه روز وقف خدا کند، اراده‌اش برای با خدا بودن در تمام سال تقویت می‌شود.

این جوان معتکف با اشاره به نقش منفی دچار زندگی ماشینی و دنیایی شدن در اراده انسان، اظهار داشت: بسیار پیش می‌آید انسان برای خودسازی، برنامه‌ای معنوی برای خود تدارک می‌بیند و بعد از چند روز آن را رها می‌کند که نتیجه نبود اراده قوی است.

وی تصریح کرد: اعتکاف کمک می‌کند با دیدن همسالان خود انسان به این نتیجه برسد که برای رسیدن به خداوند تنها نیست، کسان بسیاری هستند که در حال تلاش برای رسیدن به معنویت، زندگی الهی و انس با اهل بیت( علیهما سلام) هستند.

این فعال فرهنگی اذعان داشت: اعتکاف از این جهت در تقویت توحید و وحدت در جمع‌های جوانان موثر است و باعث می‌شود انسان احساسا تنهایی و غربت نکند.

اعتکاف در تقویت توکل موثر است

محمد پرهیزکار نیز انگیزه خود از حضور در مراسم اعتکاف صرف عبادت عنوان و اظهار کرد: ماه رمضان در پیش است و برای بهره بردن بیشتر از برکات ماه رمضان به دنبال خودسازی معنوی هستم.

وی با اشاره به برکات ماه رجب، شعبان و ماه مبارک رمضان، گفت: ماه رمضان ماه خداست و شب قدر که مقدرات عالم در آن تعیین می‌شود در این ماه واقع شده و دست خالی نمی توان وارد این ماه شد.

این جوان معتکف، ماه رجب و شعبان را مقدمه ماه رمضان توصیف کرد و گفت: شرکت در مراسم اعتکاف من را به یک آرامش و سبک شدن می‌رساند و باعث می شود با خداوند ارتباط قویتری داشته باشم.

وی افزود: نمی‌شود گفت کسانی که وارد مراسم اعتکاف می‌شوند هیچ حاجتی ندارند و تنها برای ارتباط با خداوند آمده‌اند. هر ارتباطی با خداوند برکاتی دارد که رسیدن به حاجت هم را می‌توان به شکل اصلاح رابطه خود و خدا دید.

پرهیزکار، شرکت در اعتکاف را در تقویت توکل در وجود انسان موثر دانست و گفت: نتیجه انس با خداوند تکیه و توکل بر درگاه الهی در همه زمینه‌ها می‌شود و هنر جوان و یا هر فرد معتکفی باید در این باشد که خداخواهی اعتکاف را در مراحل مختلف زندگی حفظ کند و از آن بهره بگیرد.

پایان پیام/

کد خبر 455765

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha