به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، محمدرضا باهنر، دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در نشست خبری با اصحاب رسانه در بخش دیگری از سخنان خود در مورد مذاکرات هستهای گفت: ما از ابتدا گفتیم که 10 یا 11 مورد از مشکلات کشور باید حل شود و به رونق اقتصاد و جلوگیری از تورم و بیکاری شود و ربطی به انجام تفاهم ندارد. 30 تا 40 درصد مشکلات کشور مربوط به تحریمهاست اگر تفاهم نشود اتفاق جدیدی نمی افتد باید از 70 درصد امکاناتی که در اختیار داریم به نحو احسن استفاده کنیم و محور توسعه اقتصاد مقاومتی را دنبال کنیم.
وی اظهار کرد: راههای زیادی وجود دارد که با استمرار تحریمها وضعیت اقتصاد و معیشت مردم را بهبود بخشیم باید تلاش و خردورزی و برنامه ریزی داشته باشیم منتظر قطعی انجام تفاهم نیستیم ما با بازی برد برد آغاز کردهایم و حرف برای خود داریم و هر دو طرف از تفاهم نهایی سود می برند اما اینکه آقایان باید یادشان باشد که ما از 50 سال قبل از سال 43 و آغاز حکومت اسلامی و نهضت اسلامی وارد بازی برد باخت با آمریکایی ها شدیم و بعد از انقلاب تحریمها و تهاجم های فرهنگی آنها چه بلایی بر سر ما آورد به هر وسیله ای که توانستند به سر کشور ما بلا آوردند از تمام امکانات استفاده کرده اند اما امروز ببینید در بازی برد و باخت 50 سال است دست و پنجه نرم می کند.
باهنر تصریح کرد: در حال حاضر بعد از گذشت چندین سال ببینید بازی برد و باخت به ضرر چه کسی بوده است با تمام محرومیت ها دشمن را عقب راندیم به دنبال بازی برد و باخت نیستیم اما اگر لازم باشد از آن استفاده خوبی می کنیم.
باهنر اظهار کرد: هر زمانی که رهبر انقلاب نظرات خود را در موضوع مذاکرات اعلام کرده اند اعتماد خود را به گروه دیپلمات اعلام کرده اند اما از طرف دیگر دغدغه دارند زیرا دشمن غدار است و عهدشکن است.
رییس مجلس ادامه داد: به دوستان خود در گروه مذاکرات هسته ای ایمان داریم اما اگر قرار است زور بگویند نشان خواهیم داد که زیربار ظلم نمی رویمو به بازی برد و باخت ایمان داریم و آنها می توانند ببینند که چه کسی می تواند اعتقادات خود را به کرسی بنشاند.
باهنر در مورد طرح استانی شدن انتخابات تصریح کرد: این طرح قانونی و مصوب مجلس است و به مجمع ارتباطی ندارد طرح ما استانی و شهرستانی است و صرف استانی تنها نیست به طور مثال نمایندگانی که در سطح یک استان ثبت نام می کنند سطح رای گیری شان استانی و در حوزه انتخابی و شهرستانی انجام می شود.
باهنر اظهار کرد: کشور باید به سمت انتخابات حزبی و تشکیلاتی برود هر چقدر یک نماینده دوره های نمایندگی اش بیشتر شود در دوره بعد دقیقتر کار می کند در حال حاضر نمایندگان بیشتر وقتشان در حوزه انتخابیه است و نمایندگان استانی به مراجعات تک تک افراد پاسخ می دهند و پاسخگوی ارباب رجوع هستند که وظیفه قانونی آنها نیست البته ارتباط با مردم سرمایه اجتماعی است اگر بخواهیم منتظر تایید این قانون باشیم باید تا نیمه خرداد صبر کنیم تا تکلیف این قانون یکسره شود و یا منتفی شود.
وی در مورد اینکه چه کسی از تحریمها سود می برد گفت: تحریم اعمال اقدامات ضدبشری بر ملت ایران است در زمان تحریم اقتصاد کشور تحت تاثیر قرار می گیرد اما وقتی هم تحریمها برداشته شود کسی با تولید داخلی مخالفتی ندارد و نباید واردات به کشور بیشتر شود بلکه باید موانع اقتصاد برداشته شود و دولت و مجلس نیز طرحشان را در این زمینه آماده کنند تا اهداف عملی شود.
وی در مورد فکت شیت اظهار کرد: فکت شیت برای طرف مقابل تعهد حقوقی نمی آورد تعهد آن چیزی است که طرفین مذاکره می نویسند فکت شیت را منتشر می کنند تا طرفین بدانند چقدر ذهن آنها به هم نزدیک یا دور است آنچه مذاکره کننده قبول دارند در رسانهها اعلام کردهاند که البته اگر مکتوب می شد بهتر بود.
وی در مورد پیوستن ایران به پروتکل الحاقی تصریح کرد: ما در حال حاضر به ان پی تی پیوسته ایم اما به پروتکل الحاقی نپیوسته ایم دولت ها می توانند به صورت موقت به پروتکل های الحاقی بپیوندند اما اگر مجلس تصویب کند این پیوند دائمی است اما دولتها می توانند موقتاً به این پروتکل بپیوندند و در حال حاضر پیوستن ما به این پروتکل به شرطها و شروطهاست و زمانی این پیوستن به حقیقت می پیوندد که موضوع تحریمها و قطعنامهها به اتمام رسیده است و طرف مقابل زیر حرف خود نزند در حقیقت شرایط زیادی دارد تا مجلس آن را تصویب کند.
پایان پیام/
نظر شما