حجت الاسلام عبدالمقیم ناصحی، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به رویکرد مدیریت شهری در رفع کمبود مسجد در شهر تهران به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: توسعه، تجهیز و ساخت بیش از دو هزار مسجد در شهر تهران و توجه به بحث نرم افزاری مساجد و برگزاری برنامه های تبلیغی در مساجد در مناسبت ها و اعیاد ملی و مذهبی از جمله این برنامه ها است.
وی بیان کرد: ساخت 400 مسجد محله ای یکی از مصوباتی بوده است که شورای اسلامی شهر تهران برای برنامه پنجم دوم شهرداری در دستور کار قرار داده است که بر این اساس هر سال بیش از 80 مسجد به منظور دسترسی راحت مردم به ایجاد می شود که جانمایی این مساجد انجام شده است و مردم هم در ساخت آن مشارکت دارند.
وی با بیان اینکه شورا به دنبال ایجاد مساجد در زمینهایی با قطعات بزرگ نیست، اظهار کرد: هدف از این مصوبه ایجاد مساجدی در دسترس مردم و با داشتن امکاناتی قابل قبول در سطح محلات است.
حجت الاسلام ناصحی اظهار کرد: بنا است هر سال تقریبا 70 تا 80 مسجد در طول 5 سال ساخته شود که تاکنون قریب 100 مسجد توسط شهرداری تهران ساخته شده است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین آمار مسجد در شهر تهران در جنوب شهر، غرب و شرق تهران است، اظهار کرد: بر اساس آمار جمعیتی در مرکز شهر و شمال شهر با کمبود مسجد مواجه هستیم که ساخت مسجد در این مناطق در حال حاضر در دستور کار است.
وی گفت: مقام معظم رهبری در دیدار، اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ایشان بر عمران و آبادانی شهر تهران تاکید کردند و این گله را داشتند که در شهر تهران، لازم است معماری ایرانی اسلامی دیده شود برهمین اساس ما در ساخت مساجد بر معماری اسلامی و ایرانی تاکید داریم.
حجت الاسلام ناصحی اظهار کرد: در شهر تهران قریب 2 هزار مسجد داریم اما جمعیت شب خواب تهران قریب 8 میلیون نفر است که باید گفت، تقریبا سرانه مسجد در تهران به ازای هر نفر 15 سانتی متر است، در حالی که به صورت استاندارد باید 7 متر باشد اما الان این سرانه را نداریم و با کمبود مواجه هستیم.
حجت الاسلام ناصحی با اشاره به اینکه، شهر تهران به لحاظ داشتن مسجد، کمترین مسجد را نسبت به همه استان ها و کلان شهرها دارا است، تصریح کرد:در کل کشور قریب 70 هزار مسجد داریم و جمعیت کشور هم 72 میلیون نفر است تعداد مسجد در سطح کشور مناسب است، اما در شهر تهران، تعداد مساجد با جمعیت تناسبی ندارد. بر همین اساس مدیریت شهری همان گونه که ایجاد پارک، کتابخانه و مسجد را در دستور کار دارد، ساخت مسجد را هم وظیفه خود می داند.
وی در رابطه با برج های بزرگ فاقد مسجد در شهر تهران گفت: برج هایی که در تهران ساخته می شوند بیش از 100 واحد دارند اما این برج ها فاقد مسجد هستند که تلاش ما بر این اساس است که برای برج هایی که بیش از 80 واحد داشته باشند، مسجد و یا نمازخانه ای ایجاد شود تا مردم مراسم دینی، مذهبی و اجتماعی را در آنجا برپا کنند. زیرا که برج های بزرگ به اندازه یک شهر و شهرک جمعیت دارد و لازم است که چنین برج هایی دارای مسجد و یا نمازخانه شوند.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران از مساجد به عنوان زادگاه انقلاب اسلامی یاد کرد و گفت: ما بدون مسجد نمی توانیم انقلاب خود را تفسیر کنیم و مساجد ما باید بر اساس پیشرفت جمعیتی افزایش یابند.
پایان پیام/
نظر شما