به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل و به نقل از روابط عمومي جهاد دانشگاهی، حسين قدياني، رئيس بسيج علمي، پژوهشي و فناوري كشور، در بازديد از مركز درمان ناباروري قفقاز جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل با اشاره به اینکه مركز درمان ناباروري قفقاز كمك شاياني به تامين سلامت جامعه و رفع مشكل زوجهاي نابارور ميكند، گفت: با توجه به افزايش ميزان ناباروري در جامعه، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي بايد با تدوين برنامههاي پيشگيرانه در جهت كاهش ميزان ناباروري اقدام كند تا جلوي اين رشد در كشور گرفته شود چون هزينه درمان ناباروري به مراتب بيشتر از هزينه پيشگيري از آن است.
وي با بيان اينكه ثمره تلاش جوانان و پژوهشگران جهاددانشگاهي در درمان ناباروري در جامعه مشهود است افزود: جهاددانشگاهي به عنوان مولود بعد از انقلاب، انگيزه خدمت دارد و اقدام اين نهاد در رفع مشكل درمان ناباروري جامعه، كاري ارزشمند است و امروز افتخارمان اين است كه از اين مجموعه كه در مسير سلامت و تعالي جامعه تلاش ميكند، بازديد ميكنيم.
رئيس بسيج علمي، پژوهشي و فناوري با اشاره به اينكه طب سنتي اثرات خوبي در درمان بيماريها دارد، بر تقويت باور و اعتماد عمومي به طب سنتي و شناساندن جايگاه طب سنتي در كشور كه در حال حاضر مغفول ماندهاست، ادامه داد: مسأله اين است ما چگونه ميتوانيم اين فرايند علمي را سازماندهي كرده، نواقص طب مدرن را با استفاده از طب سنتي جبران و رابطه بين اين دو را تحكيم كنيم تا فضاي خالي كار در طب سنتي ترميم شود.
قدياني با اعلام اینکه امروزه شهرهاي بزرگ به طب سنتي روي آوردهاند اما متأسفانه اين جريان اصلا مديريت شده نيست و مسائل حاشيهاي و كلاهبرداري در اين فضا اتفاق ميافتد، عنوان کرد: براي مديريت صحيح بايد بين طب سنتي و طب مدرن پيوند زده شود و ظرفيتهاي طب سنتي نيز ساماندهي شود.
وي از افزايش سرانه بيماري در كشور ابراز نگراني كرد، تصريح كرد: انجام راديولوژي در كشور 7 برابر شده است كه اين ميزان با كل اروپا برابري ميكند.
این مقام مسئول با تأكيد بر اينكه اقتصاد را به سلامت گره نزنيم، بیان کرد: متأسفانه اقتصاد ما به سلامت گره خورده و نگاه متفاوتي در حوزه سلامت حاكم شده است درحالي كه نگاه ما بايد نگاه اسلامي باشد و با رويكردي مطلوب ضمن حفظ حرمت، شأن و جايگاه پزشكان و درمان، اين فضا را معتدل كنيم در غير اين صورت با فرايند موجود در بحث سلامت هر چه قدر هم پيشرفت كنيم، مشكلات حل نخواهد شد.
قدیانی با بيان اينكه حفظ سلامت در درجه اول مهمتر از درمان است در حالي كه امروزه درمان بر نگهداشت سلامت اولويت دارد، یادآور شد: صدور پروانه بهداشتي براي مواد غذايي و خوراكيهاي مضر گواهي بر اولويت يافتن درمان بر سلامت است.
پایان پیام/
نظر شما