به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، ماه رجب عيد اولياء الهى، بهار راز و نياز و عبادت، موسم خضوع و خشوع به درگاه الهى است. پيامبر گرامى و جانشينان به حق حضرتش سه ماه رجب، شعبان و رمضان را فراوان پاس مىداشتند و اين سه ماه را به روزه مىگذراندند. بندگان صالح و آگاه الهى، ماه رجب و شعبان را به عنوان زمينه و مقدمهاى برای كسب آمادگى براى درک درست و شايسته ماه مبارک رمضان به حساب مىآورند.
اعتکاف یکی از عالیترین بسترهای تقویت روح، عبودیت و بندگی، ارتباط با خدا و تهذیب نفس است و انسان با تهذیب نفس و اندوختن سرمایه تقوا و اخلاص، آخرت خود را آباد میسازد.
اعتکاف فرصت مناسبی است تا انسانی که در پیچ و خم مادیات غرق شده کمی فکر کند و خود را باز یابد و دل از غیر خدا بکند. و روح عبادت و بندگی و اطاعت را در خود زنده کند و با قاضیالحاجات به مناجات بپردازد.
خوشبختانه هم اكنون در برخى از شهرهاى كشور، اهل عبادت و معرفت دو برنامه دارند و آنها را با هم اجرا مىكنند؛ اعتكاف كه با احكام و دستورات ويژهاش دستور اكيد اسلام است و ديگرى برنامهاى به نام اعمال ام داوود، دستورى كه از حضرت امام صادق(عليه السلام) به ما رسيده است.
حجت الاسلام حسین یوسف زاده، رئیس اداره اوقاف شهرستان لاهیجان با اشاره به فضیلت ماه رجب، اظهار کرد: اگرچه همه زمانها مخلوق خداست اما برخى از آنها از شرافت و ويژگى خاصى برخوردار است.
وی اضافه کرد: خداوند کریم در حدیث قدسی فرموده، اين ماه را وسيله ارتباط بين خود و بندگانم قرار دادهام، پس هركس به آن چنگ زند، به من مىرسد.
این استاد دانشگاه با اشاره به حدیثی از امام موسی کاظم( علیه السلام) خاطرنشان کرد: رجب، ماه عظيمى است كه خداوند، اعمال نيک را در آن چند برابر فرموده و گناهان را در آن محو مىكند.
وی یادآور شد: در حدیث دیگری از امام موسی کاظم( علیه السلام) آمده هركس يك روز از ماه رجب را روزه بگيرد، به اندازه مسير يك سال از جهنم دور و هركس سه روز از آن ماه را روزه بدارد، بهشت بر او واجب مىشود.
حجت الاسلام یوسف زاده درخصوص هدف تشریع اعتکاف، گفت: عبادتی مانند نماز باعث آرامش انسان میشود و عبادتی مانند روزه انسان را صابر بار میآورد. انسان صابر در برابر مشکلات بردبار است و سختی عبادت را تحمل کرده و تحت فشار معصیت سر خم نمیکند.
وی اعتکاف را عملی مرکب از چند عبادت دانست و گفت: اهداف این عبادات در اعتکاف هم منظور شده اهدافی مانند رسیدن به آرامش روحی، دستیابی به صبر، حضور در مسجد، دعا و توبه و استغفار در آن مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس اداره اوقاف شهرستان لاهیجان با بیان اینکه فلسفه اعتکاف تفکر است گفت: توجه به احکام و اعمال اعتکاف مشخص میکند که اعتکاف برای تفکر در اعمال و برنامه ریزی برای رسیدن به سعادت در آینده است.
اعتکاف، تمرین انقطاع از غیر
وی اذعان داشت: میتوان از مجموعه این عبادات، هدفی دیگر ورای اهداف تک تک آنها، برای عبادت اعتکاف در نظر گرفت و آن تمرین انقطاع از غیر است.
این استاد دانشگاه با اشاره به استقبال جوانان از مراسم اعتکاف، گفت: حضور جهادگونه جوانان در مساجد برای انجام اعمال اعتکاف موجب رشد و تعالی آنان شده و میتواند در شکوفایی شان تاثیر بسزایی داشته باشد.
وی اظهار کرد: معنویت بسیار مورد نیاز همه انسانهاست و از این رو مراسم اعتکاف نیز از جمله فرصتهایی است که کسب آن موجب ارتقای سطح معنوی و روحیه انسان میشود.
حجت الاسلام یوسف زاده همچنین گفت: باید به جوانان کشورمان تبریک گفت که توفیق پیدا میکنند در مساجد معتکف شوند و اعمالی را به جا آورند که در خور شأن و شایستگی آنهاست تا بتوانند گامی در جهت کسب پاداش الهی بردارند.
اعتکاف پاک کننده انسان از آلایندههای زندگی مصنوعی است
حجتالاسلام اصغر جدایی، امام جمعه شهرستان اسالم نیز اعتکاف را نوعی عزلت گزینی و گوشه نشینی خواند و افزود: انسان به خاطر زندگی دنیوی و هجمههایی که از طرف جامعه، خانواده و محیط کار به روح او وارد میشود دغدغه پیدا میکند.
وی با بیان اینکه دغدغههای زندگی مادی و دنیوی انسان را به تدریج ناسوتی و خاکی میکند، گفت: به هر اندازهای که انسان دنیایی شود از توجه به مبدا لایزال الهی محروم میشود.
امام جمعه شهرستان اسالم تاکید کرد: از برکات اعتکاف این است که انسان معتکف از آلایندههای دنیا و زندگی ماشینی و مصنوعی، زندگی غربی و لائیک پاک میشود.
وی اذعان داشت: انسان معتکف برای اینکه دوباره به آن عهد اولیه خود با خداوند برگردد نیاز دارد که با خداوند کریم خلوت کند و بهترین گزینه را اعتکاف میبیند.
جدایی با بیان اینکه راز کسی که خدای خود را گم کرده این است که در واقع خود را گم کرده است، گفت: اعتکاف انسان را با خداوند پیوند میدهد، نورانیت جدیدی در آدمی به وجود میآورد و به روح انرژی معنوی و آرامش برای زندگی جدید میدهد.
وی خاطرنشان کرد: اعتکاف از جهاتی شبیه حج است و در اعتکاف نیز مانند حج استعمال بوی خوش برای معتکف حرام است.
امام جمعه شهرستان اسالم در خصوص استقبال جوانان از مراسم اعتکاف، گفت: جوانان دلهای آمادهای دارند و از صدر اسلام و اعلام رسالت پیامبر تا انقلاب اسلامی ایران و دفاع مقدس همواره پیشقدم بودهاند.
حجت الاسلام جدایی، حضور گسترده جوانان در مراسم اعتکاف را سرمایه معنوی جمهوری اسلامی ایران توصیف کرد و گفت: جوانان در پیادهروی اربعین، مراسم عزاداری امام حسین( علیه السلام) و شبهای قدر پیشتاز بودند.
پایان پیام/
نظر شما