به گزارش خبرگزاری شبستان از قم آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری امشب (10 اردیبهشت) در مراسم افتتاح ساختمان جدید مسجد امام حسن عسکری (ع)، با اشاره به رابطه مسجد به عنوان یک پایگاه دینی و معنوی با رشد و کمال انسان، عنوان کرد: خداوند برای انسان ها تمام اسباب و شرایط معنویت و رسیدن به کمال و معنویت را فراهم ساخته است.
آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری بیان داشت: یکی از دستورات انبیای الهی و کتب آسمانی، مقوله عبادت، پرستش و بندگی است و عبادت دارای دو معنای عام و گسترده است که هر کردار و رفتاری که در جهت رضای خداوند باشد می توان از آن به عبادت یاد کرد.
نماز نردبان کمال و ترقی انسان است
مدیر حوزههای علمیه کشور تصریح کرد: نماز، دعا، ذکر، تلاوت قرآن کریم به معنای عبادت خاص است که در این میان، نماز از جلوه خاصی برخوردار است.
آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری افزود: جایگاه نماز به گونهای است که نردبان کمال و ترقی انسان است و انسان را به اوج می رساند.
مدیر حوزههای علمیه کشور اظهار کرد: جهت تحقق و اوج گرفتن نماز، یک سلسله خصوصیات به روح و روان انسان مربوط می شود و یک سلسله خصوصیات به شرایط زمان و مکان برمی گردد.
وی تأکید کرد: عبادت در صورتی میتواند انسان را به اوج برساند که مجموعه شرایط را دارا باشد و یکی از آن مجموعه شرایط، مسجد است.
مسجد جایگاه کمال و معنویت انسان
آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری با بیان این که مسجد، یک پایگاه معنوی است، گفت: اگر انسان بخواهد کمال و معنویت لازم را پیدا کند، جایگاه کمال و معنویت انسان، حضور نمازگزار در مسجد است.
مدیر حوزههای علمیه کشور با اشاره به این که خداوند در قرآن کریم، 28 بار از مسجد سخن گفته است، عنوان کرد: جایگاه و عظمت مسجد به گونه ای است که خداوند به دو پیامبر خود از جمله حضرت ابراهیم و حضرت اسماعیل مأموریت می دهد که مسجدالحرام را پاکیزه کنند تا نمازگزاران و سجده کنندگان در آنجا به عبادت بپردازند.
اسلام دین جهانی و جاودانی است/ مساجد مظهر شکوه و عظمت خداوند در روی زمین
وی با بیان این که اسلام هم دین جهانی و هم دین جاودانی است، یادآور شد: اسلام پرچم هدایت بشر را به عهده دارد و برای این که شکوه اسلام مشخص شود، مساجد در روی زمین، مظهر شکوه و عظمت خداوند است.
آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری با اشاره به سفارش اسلام به ساخت مسجد، گفت: پیامبر گرامی اسلام (ص) می فرماید که اگر کسی مسجدی را بسازد، خداوند خانه ای در بهشت برای او آماده می کند، همچنین آن حضرت در خصوص توسعه مسجد می فرماید که مسجد را توسعه دهید تا جمعیت نمازگزار در آنجا نماز بخوانند.
مدیر حوزههای علمیه کشور با بیان این که مسجد باید دارای عظمت، جلال و شکوه باشد، ادامه داد: بر اساس آیات قرآن کریم و روایات اسلامی، سازندگان مسجد باید دارای پنج شرط باشند، از جمله این که ایمان به خدا و ایمان به قیامت و معاد داشته باشند، بپادارنده نماز باشند، حقوق واجب مالی مانند زکات را بپردازند، همچنین جز از خداوند از کس دیگری نترسند.
مسجد امام حسن عسکری (ع) قابل عرضه در جهان اسلام است
وی با بیان این که مسجد امام حسن عسکری به امر امام حسن عسکری و با هزینه آن حضرت ساخته شد، عنوان کرد: احمدبن اسحاق وکیل آن حضرت، مأموریت پیدا کرد که مسجد را بسازد که در طول سال ها توسعه یافته است.
آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری ادامه داد: مسجد امام دارای عظمت است به طوری که مراجع و علمای بزرگی در این مسجد نماز خواندند، کرسی تدریس داشتند، نماز جمعه بپا داشتند و یا معتکف بودند.
مدیر حوزههای علمیه کشور تصریح کرد: در زمان حال، آیت الله صافی گلپایگانی سهم بزرگ و عنایت خاصی در توسعه مسجد داشتند و سالیان سال در این مسجد معتکف بودند.
وی با بیان این که مسجد امام حسن عسکری (ع) دارای ویژگی های خاصی است، تأکید کرد: مسجد امام حسن عسکری (ع) قابل عرضه در جهان اسلام است، امید است که این مسجد در کنار مسجد اعظم و حرم مطهر حضرت معصومه (س) بتواند نقش آفرینی لازم را داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما