اگر دنیا به ما پشت کرد باید صبر کنیم

خبرگزاری شبستان: توکلی گفت: انسان از خداوند می پرسد اگر دنیا به کام ما بود وظیفه ما چیست؟ خداوند می فرماید: شکر کنید؛ انسان می پرسد اگر دنیا به ما پشت کرد چه کنیم؛ خداوند جواب می دهد: صبر کنید. با این وجود انسان که دانش آموزی تنبل است رد می شود.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، استاد مهدی توکلی، چهارشنبه 9 اردیبهشت 94 در جمع دوستداران اهل بیت (ع) گفت: (شيخ در كتاب«مصباح» از معلّى بن خنيس از) امام صادق عليه السّلام روايت كرده که در ماه رجب اين دعا را بخوان: «اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ صَبْرَ الشَّاكِرِينَ لَكَ: خدايا شكيبايى شاكرانت را از تو مى‏خواهم».

 

دنیا محلِ امتحان است

وی با بیان اینکه دنیا محل امتحان است، خاطرنشان کرد: انسان تا در این دنیاست امتحان می شود و در قیامت جواب امتحان این دنیا را به او می دهند؛ اگر کسی نامه عمل را به دست راستش دهند یعنی در این امتحان موفق و اگر به دست چپ او بدهند یعنی رد شده است.

 

توکلی با اشاره به اینکه امتحانات خداوند بر دو گونه است یا دنیا به آدم رو می کند یا به او پشت می کند، اظهار داشت: امیرالمومنین علی (ع) در نهج البلاغه می فرماید: يَومان: يومٌ لكَ و يومٌ علَيكَ.

 

انسان شاگردی تنبل است

وی اضافه کرد: خدا سوالات و جواب های امتحان دنیا را به انسان ها داده با این وجود آنها رد می شوند؛ انسان از خداوند می پرسد اگر دنیا به کام ما بود وظیفه ما چیست؟ خداوند می فرماید: شکر کنید؛ انسان می پرسد اگر دنیا به ما پشت کرد چه کنیم؛ خداوند جواب می دهد: صبر کنید.

 

خطیب این مجلس با اشاره به اینکه اگر دنیا به انسان پشت کند یعنی سختی ها به انسان هجوم آورد اغلب بهتر از این است که دنیا به انسان رو کند، تصریح کرد: تاریخ نشان داده وقتی دنیا به کام انسان است اغلب مردم سرکشی می کنند لذا امام خمینی (ره) فرمودند: هیچ سمی مهلک تر از این نیست که انسان قبل از تهذیب، صاحب پست شود.

 

وی با بیان اینکه دنیا به بزرگانی مانند خلیجه، سلمان و خانم گوهرشاد رو کرد و آنها سربلند شدند، گفت: زمانی در این کشور یک شاه داشتیم که صاحب کاخی آنچنانی بود اما امروزه هزاران شاه با کاخ های بسیار مجلل زندگی می کنند کاخ هایی که کاخ شاه در برابر آنها هیچ است.

 

خدیجه، سلیمان و گوهرشاد ثروت مندانی نمونه هستند

توکلی ادامه داد: شکر این است که انسان مانند خدیجه، سلیمان و گوهرشاد سرمایه اش را در مسیر خدا خرج کند نه اینکه مثلا بگوید خدایا شکرگزارت هستم زیرا چشمی به من دادی.

 

وی افزود: مومن دوست دارد خدا او را امتحان کند تا عیارش مشخص شود مانند دانش آموزی که چون شب تا به صبح درس خوانده دوست دارد معلم امتحان بگیرد.

 

این مفسر قرآن کریم در پایان با اشاره به اینکه امام حسین (ع) هرچه داشت در کربلا نثار خداوند کرد و همواره شکرگزار بود، خاطرنشان کرد: اینکه بی بی زینب (س) فرمودند: "ما رایت الا جمیلا" به این دلیل است که حضرت مومنه ای است که دوست دارد خداوند او را امتحان کند؛ در واقع چون مومنه ای صالح و شاکر است تمام مصائب عالم را امتحان و زیبا می داند.

 

پایان پیام/

کد خبر 454935

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha