به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، محمدعلی نجفی، استاندار گیلان امروز(۷ اردیبهشت) در جمع اعضای انجمن کتابخانههای عمومی با بیان اینکه در ارزیابی کشورهای توسعه یافته یکی از شاخصهای برجسته مطالعه و کتابخوانی است گفت: سرانه مطالعه در کشور مناسب نیست و در حوزه کتاب و کتابخوانی با وجود اساتید بزرگ ادبیات همچون سعدی، حافظ و سایر مفاخر در وضعیت مناسبی قرار نداریم.
وی بر ضرورت نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی از کودکی تأکید کرد و افزود: عشق به مطالعه باید از کودکی به فرزند آموزش داده شود همان گونه که در مسائلی همچون محیط زیست، باید فرهنگ سازی از دوران کودکی در افراد نهادینه شود؛ ترویج فرهنگ مطالعه نیز از دوران کودکی بسیار تاثیرگذار است.
استاندار با تصریح اینکه کتابخوانی به گروه خاصی تعلق ندارد اظهارکرد: باید توسعه فرهنگی در استان را در بخش کتابخوانی و کتابخانهها جستجو کنیم و از این طریق به رشد قابل توجهی برسیم.
وی اجرای کامل قانون پرداخت نیم درصد از درآمد شهرداریها برای کتابخانهها را خواستار شد و اذعان کرد: شهرداریها بودجه کافی ندارند که بخشی از آن، به عدم تحرک و بخشی به نبود اندیشه نوآوری مدیران شهری مربوط میشود که در این زمینه، موفق عمل نکرده اند.
نجفی جذب سرمایه گذار و سرمایه گذاری را یکی از مهمترین راهکارها برای جبران کمبود بودجه شهرداریها عنوان و تصریح کرد: شهرداریها باید بتوانند سرمایههای لازم را بیشتر از رقمهای دولتی، توسط سرمایه گذاران جذب کنند.
وی با اشاره به اختصاص 500 میلیارد ريال به بخش های آموزشی عمومی ، علمی و کتابخانه مرکزی رشت در سفر رئیس جمهور به گیلان خاطر نشان کرد: 50 میلیارد ريال از مبلغ اختصاص یافته مربوط به تکمیل پروژههای کتابخانه مرکزی رشت است که باید در ابتدای سال 95 به بهره برداری برسد.
نجفی با بیان اینکه استان گیلان با این تعداد فرهیختگان هنوز دارای سالن مناسبی برای فعالیتهای فرهنگی نیست تصویب تکمیل پروژه تالار مرکزی رشت را از دیگر برکات سفر رییس جمهوری و هیأت دولت به گیلان در حوزه فرهنگی عنوان کرد.
دکتر نجفی با اشاره به دغدعه مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ، تأکید کرد: توسعه فرهنگی نباید در حد شعار در جامعه باقی بماند و فرهیختگان و اندیشمندان باید برای تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری تلاش کنند.
استاندار با ابراز امیدواری از تحرک ایجاد شده در فضای کتابخانه های عمومی استان گفت: به منظور توسعه دولت الکترونیک باید در خصوص کتابخانه های مجازی اهتمام ویژه ای صورت پذیرد.
پایان پیام/
نظر شما