هورامان در فهرست موقت ثبت جهانی/سیمای فرهنگی نقطه قوت هورامان برای ثبت

خبرگزاری شبستان: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان با بیان اینکه منطقه هورامان در فهرست ۳۵ جاذبه موقت ثبت جهانی قرار گرفت گفت: سیمای فرهنگی نقطه قوت هورامان برای ثبت جهانی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، رسول اشتودان، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان امروز (7 اردیبهشت) در نشست مطبوعاتی پیرامون برگزاری همایش ملی هورامان در جمع خبرنگاران در سنندج گفت: کردستان استانی سرسبز، زیبا و دلپذیر است که با جاذبه های متنوع گردشگری منظره طبیعی بی بدیل در منطقه فراهم کرده است.

وی ادامه داد: منطقه طبیعی هورامان در طول زمان از طبیعت بهره گرفته و به حیات ادامه داده است و با بهره گرفتن از طبیعت بکر، آداب و رسوم، فرهنگ، معماری و ... به خوبی جلوه گر شده و از لحاظ فیزیکی و معنوی به منصه ظهور رسیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان، با اشاره به تلاش های سازمان برای ثبت جهانی هورامان اظهار داشت: مشخصات استان کردستان میراث فرهنگی را به تکاپو انداخت که جایگاهی برای معرفی در سطح جهانی مطرح کند و تلاش های زیادی در یک سال گذشته در این راستا انجام شد.

اشتودان، با بیان اینکه آنچه در قرن 21 استان را با تمام جاذبه ها، پتانسیل ها معرفی کند، اتفاق نیفتاده است، افزود: شاید باید زیرساخت ها و زیر بناهای انجام می گرفت که در سال های گذشته ما کمبود این زیرساخت ها را داشتیم.

به گفته وی، در دولت تدبیر و امید، برنامه ها و تفکراتی توسط مدیران استان به خوبی برنامه ریزی شده و در حال اجراست.

این مقام مسئول، انجام رسالت سازمانی برای ثبت آثار استان در فهرست جهانی را نیازمند کار فراملی دانست و عنوان کرد: کردستان دارای قابلیت ها و پتانسیل های است که در فهرست ثبت جهانی قرار گیرد و در این راستا نیازمند تلاش رسانه ها، مسئولان و پژوهشگران این عرصه هستیم.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان، با بیان اینکه ایران کشور کهنسالی است که جاذبه های قابل ثبت زیادی در فهرست ثبت جهانی دارد، گفت: سهمیه هر کشور برای ثبت جهانی در هر سال یک اثر است.

اشتودان، بیان کرد: 635 پتانسیل و جاذبه کشور در فهرست ثبت جهانی قرار گرفته و با توجه به تاخیر کردستان در این فهرست در یک سال گذشته صحبت های زیادی برای قرار گرفتن جاذبه های استان در فهرست ثبت جهانی شد که خوشبختانه با رایزنی های که انجام شد با معرفی سه اثر از این استان موافقت شد.

وی این آثار را شامل غار کرفتو، دریاچه زریوار و منطقه هورامان به عنوان سه جاذبه شاخص استان عنوان کرد و افزود: غار کرفتو و منطقه هورامان برای ثبت در فهرست جهانی به سازمان معرفی شد و نهایتا با بررسی های کارشناسان یک امکان برای استان به وجود آمد که در فهرست 35 اثر موقت ثبت جهانی قرار گیرد.

نقطه قوت هورامان سیمای فرهنگی است

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان، افزود: بر اساس تعاریف یونسکو 10 شاخصه برای ثبت یک اثر جهانی در نظر گرفته می شود که در این راستا 12 آیتم برای تکمیل پرونده هورامان برای ثبت در فهرست جهانی در نظر گرفته شد.

اشتودان، هدف اصلي از برگزاري همايش ملي هورامان را ثبت جهاني اين اثر تاريخي و معرفي بافت و منظر فرهنگي منطقه هورامان دانست و افزود: امیدواریم برگزاری این همایش آغازی برای ثبت جهانی هورامان باشد.

وی با بیان اینکه برگزاری همایش ملی هورامان روند مطالعاتی ثبت جهانی این جاذبه را هموار می کند، افزود: انتظار داریم هورمان پیشنهاد ایران در سال 95 برای ثبت جهانی باشد.

وی با بیان اینکه سیمای فرهنگی هورامان می تواند به عنوان پتانسیل ایران در فهرست جهانی قرار گیرد، اظهار داشت: شیوه های بهره برداری از آب، معماری و الگوهای سکونت، رسوم آیین ها، انسان، راه و کوهستان، نغمه ها و نواها، بازنمود طبیعت در هنر و ادبیات، گروه های اجتماعی و فرهنگی یاریگری، صنایع دستی، پوشاک و معیشت پایدار، جلوه های بارز زمین ریخت شناسی، جلوه های بارز زمین زیست شناسی، زیست بوم و تنوع زیستی، قابلیت ها و ظرفیت های گردشگری، زن و تداوم زندگی اجتماعی از جمله محورهای همایش ملی هورامان است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان، همچنین به آثار ارسال شده به دبیرخانه این جشنواره اشاره و خاطر نشان کرد: 60 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که 14 عنوان برای ارائه در روز همایش معرفی و مقالات دیگر بعد از پایان همایش در قالب ویژه نامه منتشر می شود.

گفتنی است،همایش ملی هورامان ۱۰ اردیبهشت در تالار مولوی دانشگاه کردستان با حضور میهمانان داخلی و خارجی برگزار می شود.

پایان پیام/

کد خبر 454126

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha