خبرگزاری شبستان: «جرالدو ریورا» کارشناس و مجری برجسته شبکه فاکسنیوز این هفته در اظهاراتی جنجالبرانگیز، به انتقاد شدید از ریاض و حامیان آن پرداخت و گفت بزرگترین تهدید برای آمریکا، عربستان و تفکرات افراطیای است که این کشور تبلیغ میکند.وی در ابتدای این برنامه در پاسخ به این سوال که آمریکاییها چرا و چقدر باید از دستیابی ایران به بمب اتم نگران باشند، گفت: «آیا شما از بمب اتم پاکستان یا بمب اتم هند میترسید؟»او سپس در جواب «اریک بولینگ» مجری برنامه که گفت هند غربی شده و پاکستان هم به همین سو میرود، اما ایران به دنبال نابودی اسرائیل و آمریکاست، گفت: «فکر میکنم تمام اینها پروپاگاندایی است که سعودیها به خورد شما دادهاند.»وی افزود: «فکر میکنم منشا تمام شرارتها عربستان سعودی است. اگر هم بخواهیم دلیل آن را توضیح دهیم، باید گفت که سوابق، نقطه نظر من را تائید میکند.»این کارشناس آمریکایی با بیان اینکه عربستان سعودی تفکری افراطی را تغذیه مالی میکند، در مورد نمایندگان این تفکر گفت تکفیریها «الشباب، النصره، القاعده، داعش، بوکوحرام هستند. اینها چه کسانی هستند؟ همه اینها افراطیهایی هستند که هیچ ربطی هم به ایران ندارند و توسط عربستان سعودی تغذیه میشوند.»وی افزود: «مهاجمین یازده سپتامبر چه کسانی بودند؟ 15 تای آنها سنی (تکفیری) بودند. همه آنها سنی بودند، همه آنها از عربستان سعودی بودند.» او سپس در خصوص نقش عربستان در عملیاتهای تروریستی از جمله حملات یازده سپتامبر 2001 به برجهای تجارت جهانی نیویورک گفت: «من درخواست میکنم آن بخشی از گزارش یازده سپتامبر را که در مورد مشارکت سعودیها و خاندان سعودی در یازده سپتامبر است و هنوز طبقهبندیشده مانده، منتشر کنند.» وی افزود: «افراطیگری سنی، الشباب، بوکو حرام، داعش، القاعده، خود اسامه بن لادن، همه سعودی هستند. چطور میشود که ناگهان ایران تهدیدی برای بقای آمریکا میشود؟ ایران و شیعه هیچ ارتباطی با این مسئله ندارد.»[i]
این نخستین بار نیست که کارشناسان غربی در رسانه های آمریکایی اذعان می کنند که افراطی گری و داعش و القاعده محصول تفکر سعودی است.بخش عمده ای از این محصول تنفرآور در دوران ملک عبدالله به بار نشسته است و ملک سلمان اکنون میراث دار این میراث شوم است.
ملک عبدالله در عربستان ، علاوه بر افزایش نقش شورای بیعت در تصمیم گیری های راهبردی، برخی اصلاحاتی را نیز انجام داده بود.ذکر این نکته ضروری است که انجام همین اصلاحات جزیی نیز با مخالفتهای گسترده جریان محافظه کار دربار سعودی مواجه بود.وی اما در مورد حقوق زنان ، شلاق زدن در ملا عام و سایر سیاست های ضد حقوق بشری نیز کماکان راه پادشاهان قبلی را در پیش گرفت.ملک عبداالله در خارج از عربستان اما میراثی جز خشونت و خونریزی از خود به جای نگذاشت.جنگ و بحران در غرب آسیا و حتی مرزهای عربستان سعودی ( بحرین و یمن ) و سیاست خارجی بی نظم و انفعالی در اکثر موارد ، میراث این پادشاه فرتوت 91 ساله بود.وی در سال 2005 رسما بعد از برادر ناتنی خود ملک فهد حاکم حجاز شد. اما عملا از سال 1996 و بعد از سکته مغزی فهد که وی را عملا ناتوان کرده بود ، عهده دار اصلی اداره شبه جزیره گشته بود.کشوری با اعتراض های مدنی بسیار ، تظاهرات ضد حکومتی در شرق ( مناطق شیعه نشین ) و درگیر در اکثر نقاط غرب آسیا با دیگر قطب منطقه یعنی ایران ، عربستانی بود که عبدالله از خود برای سلمان بیمار به ارث گذاشت.او وارث حاکمیتی مطلق و تمامیت خواه ، موسس نوسازی اجتماعی کاملا محتاطانه و اولویت عیان راه و رسم تکفیری – سلفی در زندگی اجتماعی بود. حکومت عربستان ، رهبر افراط گرایانی است که سرتاسر غرب آسیا به آتش کشیده اند و هیچگونه مخالفتی را تاب تحمل ندارند.جالب آنجاست که این شورشیان تکفیری به رهبر خود نیز وفا نکرده اند و اعلام کرده اند باید به عربستان نیز حمله کرد. در عرصه خارجی ، اما همان توفیقات اندک داخلی نیز نصیب حاکم حجاز نشد.بعد از 4 سال سرمایه گذاری در سوریه برای بر اندازی بشار اسد و نظام وی ، او کماکان رئیس جمهور سوریه است و با کمک متحدان منطقه ای و بین المللی خود ، سیطره اش را بر سوریه افزایش می دهد ، داعش را عقب می راند و با قدرت از پایان بحران در سال 2015 سخن می گوید. کشتار 200 هزار نفر در جنگ سوریه ، نتیجه عیان سیاست های غلط حاکمان حجاز بود که البته با پایداری جریان مقاومت به رهبری ایران ، اهدف عبدالله محقق نشد.وی قافیه را در یمن و عراق و لبنان به ایران باخته است و حال این باخت سنگین را برای شاه بیمار جدید به ارث گذاشته است.در بحرین با اعزام نیرو و اشغال این کشور حکومت دیکتاتوری آل خلیفه را در قدرت حفظ کرده است ، اما تظاهرات هر روزه مردم ، یقینا نتیجه خواهد داد.عربستان در مهار ایران هسته ای مسلح به انرژی اتمی صلح آمیز نیز موفق نبود. تحریک و تطمیع و تشویق و حتی تهدید کشورهای غربی به تشدید رژیم تحریم ها علیه ایران و حتی حمله نظامی همه جانبه نیز نتیجه نداد. نه ایران از مواضع منطق خود عقب نشست و نه حمله ای به ایران صورت گرفت. مقامات غربی خوب می دانند پاسخ ایران به حمله چه خواهد بود در حالی که در عربستان به دلیل سن بالای حکام و فرتوت بودن آنان ، توانایی تمییز دادن ایران از مالی و سومالی نیست. ایران با قدرت به حمله پاسخ می دهد و با حمله « بزن در رویی» مانند تجاوز برخورد می کند و متجاوز را تنبیه می کند.سعودی ها ظاهرا 8 سال جنگ ایران و عراق را فراموش کرده اند.
نظام عقب مانده آل سعود برای جبران شکست های متعدد منطقه ای خود در لبنان و یمن و عراق و سوریه و بحرین و برای سرپوش گذاشتن بر مشکلات داخلی ، همواره صادر کننده ترور و تکفیر و آدم خوارانی بوده است که فقط ناامنی و خشونت برای سوریه و افغانستان و غرب آسیا ایجاد کرده اند.این رژیم شیطانی این بار هم برای حمایت از القاعده به یمن حمله کرده است.در حالی که بعد یک ماه ، هنوز به اهداف خود نرسیده و توانایی شسکت انصارالله و انقلاب یمن را ندارد.ماهیت برخی رژیم های واپسگرای سیاسی مانند آل سعود ، در ایجاد ناامنی است.اما ناامنی روزی گریبان خود این رژیم را نیز خواهد گرفت.در میان آمریکا نیز مسلما در این جنایات شریک است. منافع امریکا حکم میکند که ثبات منطقه اي به هر قیمتی حتی به قیمت حمایت از قهقرایی ترین ساختارهاي سیاسی و گروههاي اجتماعی پاس داشته شود.عربستان نیز به ضرورت هراس از ظرفیتهاي ایدئولوژیکی و دولت های رقیب خود؛هدفی جز حفظ ثبات به هر شیوه اي را دنبال نمی کند.عربستان سعودی برای حفظ ثبات خود به معامله نفت در برابر چتر امنیتی تن داده است.حال باید دید روزی که یک طرف این معادله یعنی نفت ارزش نداشته باشد یا کم ارزش تر شده باشد، طرف دیگر یعنی امنیت چه تغییری خواهد کرد.در عصر حکومت ملک سلمان ، آمریکا چرخش استراتژیکی به سوی شرق آسیا دارد؛و این چنین شاید عربستان دیگر همراه همیشگی خود را مانند سابق در کنار خود نبیند.
[i] . http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13940205001738
پایان پیام/
نظر شما