نظرات اهالی سینما درباره بخش بین‌الملل جشنواره فجر و سینمای ایران

خرگزاری شبستان: کارگردان فیلم سینمایی خداحافظی طولانی گفت: مستقل شدن بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر، به ارتقای این رویداد و حضور سینمای ایران در عرصه بین المللی کمک می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از ارتباطات و اطلاع رسانی سی و سومین جشنواره فیلم فجر، فرزاد موتمن درباره موفقیت بخش بین الملل جشنواره فجر در معرفی سبک انسانی سینمای ایران، گفت: برای بین المللی شدن جشنواره فیلم فجر در سال های گذشته مشکل های عملی داشتیم و مشکلات این بخش محتوایی نبوده است.

وی با بیان اینکه نمی توانیم هر فیلمی را در جشنواره فیلم فجر نمایش دهیم تاکید کرد: برای نمایش فیلم های خارجی در کشورمان گاه دیالوگ بعضی از فیلم ها را عوض می کردیم و این امر در عدم برخورداری از جشنواره بین الملل اثرگذار بود.

کارگردان فیلم سینمایی خداحافظی طولانی با اشاره به انتخاب متناسب فیلم های بخش مسابقه جشنواره اظهار کرد: با تفکیک بخش ملی از بین الملل جشنواره فیلم فجر و رصد بخش بین الملل متوجه شدم که انتخاب فیلم های حاضر در این بخش، متناسب با گرایش سینمای منطقه و آسیا است و فیلم هایی متناسب با شرایط سینمای ایران در این بخش از جشنواره برای نمایش انتخاب شده اند.

موتمن گفت: معتقدم این روند موجب معرفی بیشتر وجه انسانی سینمای ایران در عرصه بین المللی می شود و امیدوارم این مهم در بخش بین الملل جشنواره رخ دهد.

 

طائرپور: سینمای ایران نگاهی متفاوت دارد

«فرشته طائر پور» گفت: صنعت فیلم سازی در دنیا نگاه انسانی دارد اما این نگاه انسانی مبتنی بر شرایط فرهنگ و هنری هر جامعه، تعریف خاص خود را دارد.

وی با توجه به متفاوت بودن اصول اخلاق در هر کشوری اظهار کرد: اصول اخلاقی در کشور ما با اصول اخلاقی در سوئد، فرانسه و یا آمریکا متفاوت است. زمانی که شما وارد فضای فرهگن و فیلمسازی می شوید، فارغ از اینکه شما از چه کشوری باشید، وارد فضایی شده اید که هرکس با هنر و ذوق خود سعی دارد تا با انسان های زیادی ارتباط برقرار کند و اثر خود را به مخاطبان نشان دهد. بنا بر این یک وفاقی بالقوه وجود دارد.

تهیه کننده فیلم سینمایی آیینه های روبرو تاکید کرد: نگاه انسانی نه تنها در جشنواره ما بلکه در تمام جشنواره های جهانی وجود دارد. سینمای ما به دلیل محدودیت ها، آرمان گرایی هایش و هم به دلیل جدی بودن موضوعات در عرصه فیلمسازی به طور طبیعی، سینمای پیام گرایی است.

طائرپور توضیح داد: سینمای ما بر اساس اصول، ضوابط و روش هایش قصه های متفاوتی را می تواند بیان کند. سینمای ما می تواند مباحث و پیام های مورد نظر خود را غیر از تماس بدنی و با نگاه و دیالوگ و دکوپاژ بیان کند.

وی گفت: سینمای ما می تواند انتقاد ها را هم در قالب همین سینما بیان کند.

این تهیه کننده سینما یادآو شد: آثار متعددی درباره دوران دفاع مقدس در سینمای ما ساخته شده است که هر کدام به نوعی ضد جنگ بوده اند، فیلم هایی که نشان می داند ما به هیچ کشوری حمله نکردیم، از خودمان و آرمان هایمان دفاع کردیم. این ها همان تفاوت هایی است که در سینمای ما و سینمای جهانی به چشم می خورد.

 

سینمای ایران در عرصه بین الملل شناخته شده است

منصور لشگری قوچانی معتقد است که تفکیک بخش بین الملل و ملی جشنواره فیلم فجر، موجب معرفی بیش از پیش سینمای ایران در عرصه بین الملل خواهد شد.

لشگری قوچانی درباره موفقیت جشنواره بین المللی فیلم فجر در معرفی رویکرد انسانی سینمای ایران اظهار کرد: از اول انقلاب اسلامی، انسان گرایی به عنوان سبک سینمای ایران مورد توجه قرار گرفت.

وی اظهار کرد: فیلم هایی هم که این سبک را دنبال می کردند موفقیت بیشتری داشته اند.

این تهیه کننده سینما تاکید کرد که این وجه از سینمای ایران آنچنان که باید در عرصه بین المللی معرفی نشده و تفکیک بخش بین الملل از ملی این امکان را فراهم می کند که سینماگران جهان با شاخص های خاص سینمای ما بیشتر آشنا شوند.

لشگری قوچانی گفت: یکی از کارکردهای جشنواره معرفی وجه انسانی سینمای ایران به دنیا است. این جشنواره می خواهد بحث فجر و انسانیت را به جهان معرفی کند.

وی اظهار کرد: امسال با تفکیکی که بین بخش ملی و بین الملل انجام شده، تلاش خوبی برای معرفی سبک انسان گرایی در جهان انجام شود که البته تحقق این مهم دشواری های خاص خود را دارد.

 

سینمای ایران سبک منحصر به فرد خود را دارد

محمد سریر گفت: با توجه به موفقیت سینمای ایران در سبک خاص خود، این امیدواری وجود دارد سینمای ایران در عرصه بین الملل بتواند در این بخش رشد قابل توجهی داشته باشد.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا جشنواره بین المللی فیلم فجر می تواند در معرفی سبک انسانی و پاک منحصر به فرد خود موفق ظاهر شود؟ اظهار کرد: در سال های اخیر سینمای ایران توانسته است سبکی را برای خود انتخاب کند که جایگاه ویژه ای هم در جهان پیدا کرده است .

این استاد موسیقی تاکید کرد: سینمای ما توانسته است که توانایی های خود را نشان دهد؛ جامعه ایرانی نگاه ویژه ای به مسائل انسانی داشته و کار ساز هم بوده است.

سریر تاکید کرد: کارگردان های ما هم این اندیشه بلند را داشته اند و فکر می کنم که می توانیم موفق شویم .

وی گفت: تجربه های گذشته نشان داده اشت که این نوع سینما جایگاه ویژه ای پیدا کرده است. با این رویکرد به معرفی بیشتر سبک انسانی منحصر به فرد سینمای ایران در عرصه بین المللی و جذب آثاری از این دست به جشنواره فیلم فجر خوشبین هستم.

 

امکانات ارائه جهانی وجه انسانی سینمای ایران موجود است

محمدعلی حسین نژاد اظهار کرد: سینمای ایران قطعا می تواند وجه انسانی خود را به عنوان یک آرمان فرهنگی در عرصه بین المللی به نمایش بگذارد.

وی یادآور شد: امکانات لازم برای این که جشنواره معتبر، تاثیرگذار، جذاب و فراگیر داشته باشیم بالقوه موجود است اما تلاش هایی که در سال های اخیر انجام گرفته ما را به این هدف نرسانده و تفکیک بخش بین الملل از ملی می تواند گام مهمی در تحقق این امر باشد.

این تهیه کننده سینما اظهار کرد: برنامه ریزی و مدیریت همسو با آرمان های مورد نظر جشنواره فیلم فجر می تواند انتظارات ما را از بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر فراهم کند.

حسین نژاد درباره تفکیک این بخش از بخش بین المللی گفت: جشنواره هنوز شروع نشده است. باید کیفیت برنامه ها و برنامه ریزی مسئولان را بررسی کنیم. بعد از اتمام جشنواره، تاثیرات و بازتاب های آن مشخص می شود و می توانیم درباره این رویداد قضاوت کنیم.

 

هویت فرهنگی ما پس از انقلاب از طریق سینما در دنیا مطرح شده است

مرتضی رزاق کریمی اظهار کرد: شاید یکی از پایه ای ترین و ریشه ای ترین مباحث سینمای ما بعد از انقلاب رویکرد انسانی آن بوده است.

وی یادآور شد: هویت فرهنگی سینمای ما در دنیا بعد از انقلاب مطرح شده است، چرا که انقلاب ما فرهنگی بود. سینما گران هم این شانس را داشته اند که به نام فجر و دهه پیروزی انقلاب، جشنواره ای را پایه گذاری کنند.

معاون فرهنگی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اضافه کرد: به تدریج، این هویت انسانی در سینمای ایران شکل گرفته است و اتفاقی نیست که به سرعت در بخش بین الملل شکل بگیرد.
به گفته رزاق کریمی، در طول سه دهه این اتفاق در سینمای جهان، به نام انسانی و بشری مطرح شد.

وی گفت: در این دوره جشنواره فجر و در بخش بین لملل، به سینمای انسانی، در کشورها و قاره های مختلف توجه شده است و به اعتقاد من می توانیم در این دوره و دوره های آتی، شاهد تبلور این رویکرد باشیم.

این مستندساز یادآور شد: بدون اغراق می گویم که چشم انداز بخش بین الملل روشن است و این مهم را مدیون سینمایی هستیم که بعد از پیروزی انقلاب به دست آمده است.

 

جشنواره بین المللی فیلم فجر هویت واقعی خود را پیدا کرده است

سیروس الوند با استقبال از تفکیک بخش بین الملل از بخش ملی جشنواره فیلم فجر گفت: در این دوره مهمان های خارجی زیادی آمده اند و فیلم های بسیاری هم شرکت کرده اند.

وی یادآور شد: این بخش از امسال هویت واقعی خود را پیدا کرده که این مهم اتفاق خوبی است.

کارگردان فیلم سینمایی مزاحم اظهار کرد: معرفی بیش از پیش سینمای ایران در عرصه بین الملل بستگی به استقبال از جشنواره و حضور بین المللی آثار سینمای ایران دارد از این رو باید منتظر بمانیم تا بازخورد های جشنواره فیلم فجر در بخش بین الملل را رصد کنیم.

الوند تاکید کرد: تنها مسئله و شاخص سینمای ایران، وجه انسانی نیست. سینمای ایران به دلایل مختلف در جهان شناخته شده است.

وی گفت: سینمای ما مانند سینمای چین توسط جشنواره های معتبر جهان کشف شده و به منزلت رسیده است.

این کارگردان سینما یادآور شد: در سال های اخیر به سینمای ما توجه بسیاری شده است و در دهه ۷۰ و ۸۰ هر جشنواره ی جهانی سعی می کرد که ار ایران فیلمی داشته باشد.

کارگردان فیلم یک بار برای همیشه توضیح داد: باید به موقعیت سابق برگردیم. باید فیلم های داشته باشیم که قابل عرضه به سینمای جهان باشند. همچنین باید جشنواره ای داشته باشیم که فیلم های مطرح و با کیفیتی در آن شرکت کنند.

الوند تاکید کرد: برای مطرح شدن جشنواره بین المللی نیازمند زمان سه یا چهار ساله ای هستیم.

این کارگردان سینمای ایران افزود: طرح مستقل کردن بخش بین المللی، طرح خوبی است، چرا که در دوره های گذشته، این بخش حالت تشریفاتی به خود گرفته بود. نام فجر نیز برای مردم ما مهم و جالب است.

 

نوآوری نیاز امروز سینمای ایران برای موفقیت بیشتر بین المللی است

جعفر صانعی مقدم با اشاره به مستقل شدن بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: سال ها است که جشنواره فیلم فجر نقش معرفی سینمای ایران را ایفا می کند.

وی یادآور شد: مشکل اصلی سینمای ایران فاصله تکنیکی با سینمای دنیا است و سینمای ایران به لحاظ محتوایی حرف های بسیاری برای گفتن دارد.

این مستندساز تاکید کرد: برای مثال در سال کنونی فیلم "اینتراستالر" جایزه بهترین فیلم اسکار را از آن خود کرد و محتوای این اثر به آثاری که در کشورمان تولید می شود نزدیک است.

صانعی مقدم ادامه داد: این امکان از گذشته برای سینمای ایران بوده است که به موضوعات انسانی بپردازد و این مهم از ویژگی های شاخص سینمای ایران است.

وی گفت: سینمای ایران هم اکنون نیازمند ارتقای بیش از پیش جایگاه کنونی است و برگزاری مطلوب بخش بین الملل فیلم فجر می تواند به این مهم کمک کند. همچنین می توان با در دستور کار قرار دادن نوآوری، رشد بیشتری را برای سینمای ایران متصور بود.

 

پایان پیام/

کد خبر 453940

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha