به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع خبری، حوثی ها از آغاز تجاوز سعودی به یمن، گزینه های متعددی برای پاسخ به این تجاوزهای وحشیانه و قتل عام کودکان و زنان داشتند که از جمله آنها رویارویی مستقیم و شتابزده با آل سعود که مهم ترین واکنش مورد انتظار ناظران بین المللی تلقی می شد.
اما جنبش انصارالله با ارزیابی واقع بینانه از شرایط میدانی نقش القاعده به عنوان بازو و میلیشیای نظامی رژیم ریاض را رصد کرده و اولویت خود را مقابله با تحرکات تروریست ها در جنوب قرار دادند.
القاعده از آغاز عملیات موسوم به توفان قاطعیت با چراغ سبزعربستان به پیشروی های خود در جنوب یمن ادامه می داد تا در صورت ناکامی محتمل حملات هوایی ائتلاف عربی زمینه های بی ثباتی را به سود جدایی طلبان و طرفداران منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی فراهم کند.
نیروهای وابسته به انصارالله نیز مشکل اصلی خود را نه با با جریان های ملی که با القاعده توصیف کردند و از فشارهای طیف های ملی گرا بر خود کاستند و به نوعی آنان را با خود همراه ساختند.
راهبرد کارآمد دیگر حوثی ها در عدم درگیری زمینی با آل سعود و اتخاذ رویکردهای نظامی مبتنی بر دفاع از موقعیت های حساس نظامی در عمق خاک یمن، اهداف از پیش تعیین شده ریاض را به بن بست کشانده و آنان را ناچار به تحمل خسارات فراوان و ساماندهی مجدد ماشین جنگی خود تحت عنوان عملیات بازگشت امید در راستای هدف کلیدی جدید خود یعنی اشغال جنوب و زمینه سازی برای بازگشت منصورهادی به عدن کرد.
آتش بس کوتاه سعودی ها نیز برگ برنده ای در دستان انقلابیون بود که قدرت دفاعی آنان را به رخ رقیب سعودی کشیده و اوباما را وادار کردند به ریاض هشدار دهد که دست از هزینه تراشی برای واشنگتن و شرکای منطقه ای و فرو بردن خاورمیانه در محاق جنگ های فراگیر بردارد.
پایان پیام/
نظر شما