خبرگزاری شبستان- ایلام: مقام معظم رهبری در طلیعه سال 94 با بیان اینکه آرزوهای بزرگی برای مردم ایران اسلامی داریم که همه این آرزوها دست یافتنی است، فرمودند: من این شعار را برای امسال قرار داده ام، « دولت و ملت، همدلی و همزبانی» و امیداروم این شعار در عمل تحقق پیدا کند و هر دو کفه این شعار، ملت عزیزمان، ملت با همت و با شجاعت، بصیر و دانا و دولت خدمتگزار بتوانند به این شعار به معنی حقیقی کلمه عمل کنند و آثار و نتایج آنرا ببینند.
مقام معظم رهبری، در نامگذاری سال ها، نظم و هدفگذاری خاصی را دنبال کرده اند که در ذهن و نگاه مدبرانه معظم له، وجود داشته است و مردم هم این مساله را به خوبی درک کرده اند، رهبر معظم انقلاب به عنوان عالی ترین شخص دینی و سیاسی نظام اسلامی و فردی حکیم و فرزانه، هر سال را با یک عنوانی نامگذاری کرده اند و به نسبت سالی که در پیش بوده، با نگاه به اتقافاتی که سال های قبل افتاده و دور اندیشی که در این زمینه داشته اند، اهدافی را ترسیم کرده و هر سال را با عنوانی نامگذاری فرموده اند.
به عنوان مثال در سال 84 با توجه به فضای موجود در کشور، اختلاف سلایق سیاسی که در کشور وجود داشت که این اختلاف سلایق توان اجتماعی ما را هدر می داد و همین اختلاف سلایق و تجربه آن را برای ما دشوار بود، ایشان همان سال را سال نهضت خدمات رسانی به مردم نامگذاری کردند، سال بعد پاسخگویی سه قوه به ملت نام نهاده که دولت دنبال کارهای ضروری باشد.
سال 80 را سال اقتدار ملی و اشتغال آفرینی نامگذاری کردند و شاید بر این مبنا بود که با نگاهی که ایشان به جمعیت جوان داشته و رشد جامعه جوان را در دهه 60 را می ببیند که وارد عرصه اشتغال می شوند و تا سال 80 این جمعیت بالاترین هرم جمعیت را تشکیل داده، دولت بتواند زمینه اشتغال اینها را فراهم کند.
در سال های 91 ، 92 و 93 با افزایش تورم و تحریم ها و جنگ اقتصادی دشمنان، مشکلات اقتصادی ایران افزایش یافته و خیلی از کشورها به مصاف و جنگ اقتصادی با کشور ایران آمدند و ایشان سال 91 را سال تولید ملی و حمایت کار و سرمایه ایرانی نام نهادند و تا با توان داخلی، با حمایت از کارآفرینان و تولید کنندگان خود، به سراغ اجناس دیگر نرویم و در مقابل تحریم ها مقاومت کنیم.
در سال 93 سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نام نهاد که در این سال، فشارهای اقتصادی زیادی بر کشور ما وارد شد و رهبر معطم انقلاب این سال را مدیریت جهادی نام نهادند، ایشان با نگاه بسیار حکیمانه و بسیارعالمانه که تمام جوانب ایران، منطقه و حتی جهان را می ببیند، سال ها را نامگذاری می کنند و که لازم و ضوروی است، این نامگذاری فقط در حد شعار برای مسئولان نباشد و عمل شود.
شعار سال 92 حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی بود و ایشان چشم انداز سال ۹۲ را امیدوارانه و همراه با پیشرفت و تحرک و ورزیدگی و حضور جهادی ملت ایران در عرصه های سیاسی و اقتصادی دانستند و که نگاه ایشان به حضور گسترده مردم در انتخابات سال 92 و حضور فعال در زمینه اقتصادی بوده است.
سال 88 را حرکت به سمت اصلاح الگوی مصرف نام نهادند که در این نامگذاری نیز به حرکت مردم به سمت اصلاح الگوی مصرف توجه شده، سال 84 سال همبستگی ملی و مشارکت عمومی، سال 86 را اتحاد ملی، انسجام اسلامی نام نهادند که در همه این نامگذاری ها به نقش مردم توجه ویژه ای شده است، سال 90 را نیز سال جهاد اقتصادی عنوان فرمودند که مجاهده در جایی است که همه مردم وارد عرصه می شوند و نقش مردم نیز در این شعار بسیار حائژ اهمیت است و باید گفت که در این سه دهه که عمر با برکت انقلاب اسلامی می گذرد، مشارکت و حمایت مردم بوده که نظام اسلامی را به سمت توسعه و پیشرفت حرکت داده است.
نامگذاری سال 94 به عنوان سال دولت و ملت، همدلی و همزبانی از سوی مقام معظم رهبری بسیار خوب و مناسب بود و با دیدگاه متقابل صورت گرفته و به صورت یک طرفه نیست، با این نامگذاری حمایت پررنگی از دولت صورت گرفته و باید گفت که دولت مدیون این نامگذاری است، در این نامگذاری از یک سو دولت را فرا می خواند تا بستر همدلی را فراهم کند و از طرف دیگر اقشار مختلف جامعه را دعوت می کند تا با حسن نیت و نقدهای مستدل به مسائل دولت بپردازند.
امروزه شرایط منطقه ای ما امن نیست و همین امر می طلبد تا مردم و مسئولان با همدلی و همراهی موجبات ثبات بیشتر و بهتر کشور را در منطقه و جهان فراهم کنند، نکته ای دیگر که منجر به این نامگذاری شده مسائل فرامنطقه ای است و مسائل مربوط به فناوری هسته ای و مذاکرات هسته ای است.
همه می دانیم که هر چه تیم مذاکره کننده کشورمان از حمایت یکدست و یکپارچه برخودار باشد، قدرت چانه زنی آنان بیشتر می شود و در طرف مقابل نیز قدرت مانور غیر گفت و گویی ها را کاهش می دهد و طرف مقابل( کشورهای 1+5) دیگر نمی توانند از چیز دیگری به عنوان ترفند و قطع مذاکره استفاده کنند.
شاید در ظاهر امر خیلی چیزها در جهان امروز به نفع انقلاب نباشد و اما یک واقعیت وجود دارد و آن این است وقتی قرار است یک اتفاق بزرگ به صورت جهانی بیافتد این تحول با سختی های فراوانی همراه است و تنها همدلی و همزبانی دولت و ملت است که اهداف این انقلاب را به پیش می برد.
در خصوص علت نامگذاری سال جاری، باید گفت که مقام معظم رهبری هر سال را با یک عنوانی مزین می فرمایند، اگر به نامگذاری سال های قبل توجه کنیم، معمولا مقام معظم رهبری یک اسم هایی را انتخاب می کنند که جامعه در جهت آن عنوان و شعار سال یک ضعف و کندروی دارد و شعار امسال در این جهت است که هم دولت و ملت در یک مسیر واحدی قرار بگیرند.
اگر دولت در یک زمینه کندروی و ضعف دارد، مردم باید یاری کنند، حمایت کنند و یا به واسطه نقدهای سازنده و به اصطلاح روشنگری که دارند، مسیر صحیح را به دولت نشان دهند، دولت اگر کاری را می خواهد انجام دهد، مردم را در جریان بگذارد، شفاف صحبت کرده و این مصداق همدلی و همزبانی دولت و مردم است.
اگر در مساله توافقات هسته ای می خواهد برای مردم توضیح دهد، نکته مبهمی را نگذارد و اگر نقدی در ذهن وجود دارد، با روشنگری این نکته مبهم را برطرف و مردم در جریان کارهای خود بگذارند.
انقلاب ما از ابتدای ما مرهون ملت است و هیچ کسی نمی تواند بگوید که من بدون ملت این کار را کردم و این انقلاب متعلق به مردم و ملت است، وقتی امام راحل می فرمایند که من به پشتوانه این ملت، توی دهن این دولت(رژیم شاه) می زنم، به اهمیت جایگاه مردم اشاره می کند و این نگاه نیز در کلام رهبری و مشارکت آگاهانه مردم و نگاه بزرگوارانه و پدارنه نسبت به آحاد مردم جلوه ای ویژه دارد.
رهبر انقلاب وقتی یک سال را نامگذای می کنند، خیلی حکیمانه و با درایت تمام و با نگاهی مدبرانه به رویدادهای جهان و حوادث ماقبل و مابعد دارند، یک چراغ روشنی برای مسئولان و مردم ترسیم می نمایند و گاها درمان یک مشکل را می ببیند و یا پیش گیری از حادثه ای در کشور است و می خواهند آنرا رفع کنند که همه اینها از نگاه دقیق و ژرف اندیشی ایشان است.
انقلاب اسلامی ایران که جمع کننده دو عنصر آزادی و عدالت بوده است، عنصر سومی به نام اخلاق و معنویت وجود دارد، انقلاب اسلامی سه شعار آزادی، عدالت و معنویت به طور همزمان دنبال می کند و چیزی که آزادی و عدالت را به هم پیوند می دهد و بین آن دو تعادل برقرار می کند، معنویت و اخلاق است، معنویت و اخلاق نیز در جامعه ایجاد می شود و بین مسئولان مردم نیز به همین واسطه همدلی و همزبانی به وجود خواهد آمد.
جنایات آل سعود در یمن، جنگ در سوریه، داعش در عراق از جمله مسائلی است که منطقه و جهان اسلام با آن مواجه است، باید از این مردم مظلوم منطقه حمایت و دفاع کنیم تا آنها با قدرت بیشتری در مقابل زروگویان عالم بایستند که این امر نیز در واقع دفاع و حمایت از خود است و مقام معظم رهبری با درایت به خوبی این موضوع را مدنظر قرار داده اند.
اگر ملت پشتیبان دولت باشد و اگر دولت آن نگاه اعتماد را برای مردم ایجاد کند، مسلما مردم در این برهه حساس پشتیبان دولت هستند و اگر دولت گام اول را بردارد به طور قطع مردم حمایت می کنند و مردم و مسئولان در کنار هم هدف والای مقام معظم رهبری را اجرایی خواهند کرد.
همدلی و همزبانی را با دو روی یک سکه بدانیم که یک روی آن، ناظر بر مکنونات، نیت ها و انگیزهای باطنی و قلبی و دیگری ناظر بر جلوه های بیرونی، رفتاری و مواضع رفتار جمعی است، باید گفت که هم زبانی بازخورد همدلی است و اگر این دو طرفه باشد، موفقیت ها دو چندان و تهدیدات بیرونی، کم رنگ خواهد شد.
امیدواریم که در سال جاری همدلی و همزبانی بین دولت و ملت بیش از گذشته ایجاد و دولت آن گونه ای که شایسته مردم است عمل کرده و در این عرصه موفق باشد.
پایان پیام/
نظر شما