به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، دكتر سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رئيس جمهور كه امروز (3 ارديبهشت) به قم سفر كرده بود در آخرين برنامه كاري خود در نشست مديران شركتهاي دانشبنيان استان قم و همچنين جمعي از نخبگان علمي حاضر شد و به شنيدن مشكلات آنها پرداخت.
دكتر محمدرضايي مشاور استاندار قم در اين نشست گفت: معاونت علمي به موضوع فناوري توجه دارد اما در موضوع فرهنگ در بخش علوم انساني و اسلامي اهميت ويژه اي قائل شود.
وي بيان داشت: موضوع دوم اين است كه علوم انساني بيش از نيمي از جامعه دانشگاهي ما را در خود جاي داده است و بايد تحقيقات و پايان نامههايي كه انجام مي شود را مورد بررسي قرار داده و بررسي كنيم.
مشاور استاندار قم اذعان داشت: انتظار است همانگونه كه در طرحها يك سند فرهنگي نياز است، يك سند تحقيقاتي نيز وجود داشته باشد تا بتوانيم در گسترش علوم انساني اهتمام داشته باشيم.
دكتر محمدرضايي گفت: اگر معاونت علمي و فرهنگي يك بانكي از نيازهاي كشور داشته باشد بسيار ميتواند تاثير گذار بوده و محققان و پژوهشگران ميتوانند با مراجعه به آن بانك بر اساس نيازهاي جامعه تحقيق كنند.
وي افزود: در حال حاضر سوهان قم به عنوان يك سوغات مطرح بوده كه خوب است اما بايد از قم سوغات فرهنگي ارائه شود كه يكي از نيازهاي اساسي به شمار ميرود.
مشاور استاندار قم گفت: استان قم داراي پژوهشگران و محققان بسياري است كه انتظار داريم يك كارگروه ويژه تشكيل شده و از آنها حمايت كنند.
*اعتمادي به نخبگان وجود ندارد
مهندس عبدالهي از نخبگان تحت پوشش بنياد ملي نخبگان در اين نشست گفت: مشكل اصلي كه هم اكنون گريبانگير نخبگان و جامعه دانشگاهي شده، موضوع ارتباط درست دانشگاه و صنعت است.
وي افزود: شخصا خودمان براي موضوعات ارتباط با صنعت برقرار كرديم در صورتي كه بايد اين كار توسط دانشگاهها صورت گيرد تا بتوانند طرحهاي خود را به دانشگاهها ارائه كنند.
اين نخبه كشوري گفت: پارك و علم و فناوري بايد در اين زمينه تلاش بيشتري داشته باشد كه نيازسنجي و اولويت سنجي انجام داده و متناسب با نيازسنجي استان طرح تحويل ايجاد كند.
عبدالهي عدم اعتماد به نخبگان دانشگاهي را يكي ديگر از مشكلات دانست و گفت: بايد اين اعتماد ايجاد شود تا بتوانيم به نتيجه مطلوب رسيده و توانايي در كارها داشته باشيم.
*تلاش براي گسترش تجاري سازي محصولات
مهندس پورميداني معاون مركز تحقيقات جهاد كشاورزي نيز در اين نشست گفت: مركز تحقيقات كشاورزي تنها مركز علمي و آموزشي است كه در زمينههاي مختلف كشاورزي كارهاي پژوهشي انجام ميدهد.
وي بيان داشت: 8 دارو را با همكاري بخش هاي خصوصي به توليد انبوه رسانديم و از سوي ديگر در توليد سموم گياهان تلاش داشته ايم و در اين راستا نشان داديم كه ميتوانيم.
معاون مركز تحقيقات جهاد كشاورزي اذعان داشت: در طرح اصلاح الگوي كشت با محوريت كشت گياهان دارويي برنامهها را در دستور كار خود قرار دادهايم كه بتوانيم بهترين نتيجه را ايجاد كرده و از اين گياهان در تحقيقات باليني استفاده كنيم.
پورميداني ابراز داشت: درخواست داريم در حمايت از اصلاح الگوي كشت سخت افزارها و نرم افزارها را ارائه كنيم تا در اين زمينه به بهترين نتايج ممكن دست يابيم.
وي ابراز داشت: از سوي ديگر نياز است كه يك حمايت كلي در موضوع تجاري سازي تحقيقات داشته باشيم و مهمترين مانع و مشكل در تجاري سازي موضوع فرهنگي است يعني هنوز چه اساتيد دانشگاه و چه مصرف كنندهگان به آن شاخص فرهنگي نرسيده اند تا محور فعاليت آنها علمي باشد.
معاون مركز تحقيقات جهاد كشاورزي گفت: خواهش ما اين است كه معاونت علمي و فناوري به صورت خاص در زمينه فرهنگ سازي در مصرف علم كار كند تا بتوانيم به بهترين نتايج ممكن دست يابيم.
*پارك زيست فناوري در قم احداث شود
مهندس فقه زاده رئيس جهاد دانشگاهي استان قم در اين نشست گفت: با توجه به موقعيت هايي كه در استان دارد، شهري با مشكل كم آبي، هستيم كه در اين زمينه طبق دستور استاندار رويكرد اصلاح الگوي كاشت در دستور كار قرار گرفته است.
وي گفت: يكي از كارهاي مهم در حوزه زيست فناوري است و ايجاد كودها و ايجاد برند در داخل و خارج از كشور يك گام موثر در اقتصاد مقاومتي است و مشكلاتي كه در اين حوزه وجود دارد كه نيازمند حمايت بيشتر هستيم.
رئيس جهاد دانشگاهي استان قم گفت: در تجاري سازي موضوع احداث پارك زيست فناوري در استان ميتواند مثمر ثمر باشد، با وجود اينكه در كل كشور تنها 3 پارك در اين زمينه داريم، بايد از موقعيت استان قم استفاده كرده و در ايجاد چنين فضايي كوشيد.
*خام فروشي گياهان دارويي بايد برداشته شود
دكتر ذبيحي از فعالان صنايع دانش بنيان استان قم نيز گفت: ما در كشور مشكلات زيادي در آب داريم و استان قم بهترين پتانسيل را براي كشت گياهان دارويي دارد و سفيراني به نام طلاب خارجي در قم داريم كه بايد از آنها نهايت استفاده را كرد.
وي بيان داشت: اميد است با كمك استاندار از خام فروشي مواد گياهان دارويي دست برداريم، به طور مثال يك كيلو زعفران كه با 2 هزار دلار صادرات مي كنيم را شركت هاي فرانسوي از ما خريده و با توليد داروهاي ضد افسردگي با 27 برابر قيمت خريد يك كيلو زعفران به دنيا فروخته و ارز آوري دارند.
ذبيحي عنوان داشت: استان قم در بخش معدن نيز داراي معادن خوبي است كه استاندار بايد بورس معادن كشور را در استان ايجاد كند و از سوي ديگر از خام فروشي معادن نيز جلوگيري شود.
*قم يكي از پايگاههاي عظيم در علوم انساني است
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور نيز در اين نشست با اشاره به علوم انساني عنوان داشت: قم يكي از پايگاههاي مهم در اين زمينه است و علوم انساني بحث اصلي ما در اقتصاد دانشبنيان است كه قم ميتواند در اين عرصه تلاش جدي داشته باشد.
دكتر سورنا ستاري گفت: ايدههاي اوليه و خوب در دانشگاه ها ايجاد ميشود اما از آنها استفاده نميكنيم و بايد ياد بگيريم كه از اين طرحها حمايت كرده و باري از مشكلات كشور برداريم.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور تصريح كرد: اگر ميخواهيم از نخبگان حمايت كنيم بايد به گونهاي رفتار كنيم كه اقتصاد دانشبنيان را گسترش دهيم وگرنه هيچ نخبهاي در كشور نميماند.
دكتر ستاري با اشاره به علوم انساني عنوان داشت: قم يكي از پايگاههاي مهم در اين زمينه است و علوم انساني بحث اصلي ما در اقتصاد دانشبنيان است كه قم ميتواند در اين عرصه تلاش جدي داشته باشد.
وي تصريح كرد: تجاري سازي علوم انساني را چند وقتي است كه آغاز كردهايم كه حوزه گستردهاي است، اخيرا قراردادي با سازمان صنايع دستي ميبنيديم كه موزهاي داشته باشيم و تمام فناوريها را به صورت پايلوت اجرايي كنيم.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور گفت: امروز صندوق توسعه ملي راه اندازي و در حدود 270 شركت وام داده است كه بتوانيم به خوبي حمايت كنيم.
پايان پيام/
نظر شما