به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مرتضی روزبه پیش از ظهر امروز (3 اردیبهشت) در همایش مبانی نظری طراحی در بافت های تاریخی که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: در بحث بافت تاریخی مطالب بسیاری شنیده ایم و با وجود همه داشته ها روز به روز به سمت تخریب و انهدام این مجموعه پیش می رویم.
وی با اشاره به نارضایتی مردم در خصوص اجرای طرح هایی در بافت تاریخی قزوین افزود: در بحث پروژه شهید انصاری مردم آن منطقه پرخاشگری و بدگویی نسبت به کسانی دارند که در این مجموعه تصمیم گیری می کنند.
استاندار قزوین ادامه داد: 20 سال است حرف از ساماندهی امامزاده حسین (ع) می زنیم ولی هنوز تکلیف را روشن نکرده و امور مردم را معلق گذاشته ایم و در دیگر مناطق نیز این موارد وجود دارد.
وی اضافه کرد: باید این موضوع را روشن کنیم که بافت تاریخی با مردم یا بی مردم مدنظر ماست، آیا باید مردمی را مالامال از تنفر و عصبانیت تربیت کنیم برای اینکه می خواهیم یک مجموعه را حفظ کنیم.
روزبه با اشاره به لزوم جلب مشارکت مردم در احیای بافت تاریخی تصریح کرد: ما جلب مشارکت مردم در انجام امورات را نمی دانیم و اگر اینگونه بود که به راحتی در بازار قزوین یک سرا را ساماندهی می کردیم.
وی تأکید کرد: با تمام وجود به دنبال ایده هایی هستیم که ما را از این بن بست بیرون آورد و گره های کوری را که در مناطق ما زده شده باز کند و مشارکت مردم را به دنبال داشته باشد زیرا با مشارکت مردم موفقیت ما بیشتر می شود.
استاندار قزوین عنوان کرد: میراث فرهنگی و باغات سنتی برای ما مهم است و باید در راستای حفظ آن بکوشیم.
در ادامه رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور اظهار کرد: شهرهای ما محصول ادب ورزی گذشتگان بودند و شهرهایی همچون قزوین، اصفهان و شیراز را پدید آوردند.
سید محمد بهشتی افزود: اصطلاح بافت در بحث بافت تاریخی به معنای مواردی است که مانند تاروپود کنار هم بافته شده و موجودیت پیدا کردند که برای حفظ بافت تاریخی باید اعتقاد لازم وجود داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت باغات سنتی قزوین عنوان کرد: ما باغات قزوین را اضافاتی می دانیم در حالی که باغات قزوین جزو تاروپود اصلی قزوین است و موجب شده شهر در برابر تهدید سیل، باد و ریزگردها حفظ شود ولی ما باغات قزوین را جزو بافت نمی دانیم.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور توضیح داد: در حمله ای که در 60 و 70 سال اخیر به شهرها کردیم موجب شدیم آثار تاریخی از بین برود به طوری که در شهر دامغان دیگر موارد تاریخی نداریم و تنها 2 تا سه اثر تاریخی باقی مانده است.
وی با اشاره به اهمیت توسعه پایدار خاطر نشان کرد: توسعه زمانی توسعه است که از جنس ادب ورزیدگی باشد و این سوال وجود دارد آیا در قسمت های جدیدی که در شهر احداث کردیم حسن هایی که بافت تاریخی ندارد، وجود دارد.
بهشتی یادآور شد: ما امروز مبتنی بر شیوه هایی که از غرب وام گرفتیم جزئی نگری و بخشی نگری می کنیم در حالی که دیگر در غرب نیز اینگونه نگاه نمی کنند و همه جانبه نگری دارند.
پایان پیام/
نظر شما