به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علی فرخزاد پیش از ظهر امروز (3 اردیبهشت) در همایش مبانی نظری طراحی در بافت های تاریخی که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: ما در استان قزوین حرکت هایی را در راستای صدور خدمات فنی و مهندسی آغاز کردیم که در همین خصوص موفق شدیم تا دفتر نمایندگی نظام مهندسی را در کربلا افتتاح کنیم.
وی ادامه داد: این اقدام می تواند در رونق بیشتر این حوزه و ارائه خدمات بیشتر فنی و مهندسی و همچنین ورود به دیگر کشورها موثر باشد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین اضافه کرد: با توجه به قدمت دیرینه سابقه همکاری بین کربلا و قزوین، پیگیری کردیم تا زمینی را به عنوان حسینیه قزوینی ها در کربلا داشته باشیم.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت بافت تاریخی توضیح داد: حفظ حقوق ساکنان و شهروندان در بافت های تاریخی باید حفظ شود زیرا سرمایه شان در همین بافت ها قرار دارد و ما می توانیم با تشویق ها، تمهیدات و امتیازهای ویژه به ساکنان، خواسته های خود را در احیای بافت های تاریخی تحقق بخشیم.
فرخزاد تصریح کرد: در شورای شهرقزوین این اتفاق نظر وجود دارد که محله های تاریخی باید احیا شود و در این راستا نیز تمهیداتی پیش بینی شده است.
وی توضیح داد: بهتر است تفاهم نامه ای صورت گیرد تا مهندسانی که در بافت تاریخی کار می کنند، صلاحیت جدید برای کار در بافت تاریخی داشته باشند تا خواسته های ما در این راستا تأمین شود و همچنین لازم است دفاتر کارگزاری در بافت تاریخی راه اندزی کنیم تا ضمن اشتغالزایی برای مهندسان، ساخت و ساز در بافت تاریخی به صورت تخصصی صورت گیرد.
در ادامه مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین اظهار کرد: نقش معماران در حوزه بافت تاریخی موثر و غیرقابل انکار است و البته فقط معماران نیستند که در این حوزه نقش ایفا می کنند بلکه عوامل اجتماعی، فرهنگی و قوانین نیز در این حوزه تأثیرگذار هستند و از همه مهمتر باور و اعتقاد مردم نسبت به حفظ، صیانت و حراست از ارزش ها و بافت تاریخی اهمیت دارد.
حامد مانی فر عنوان کرد: در خصوص اینکه ما چقدر حق داریم به بهانه بردن خدمات و تسهیل زندگی مردم در بافت تاریخی دخالت کنیم، سوالی است که شاید دیگر کشورها به جواب آن رسیدند و اقداماتی را در راستای حفظ بافت تاریخی شان داشتند.
وی یادآور شد: بعد از جنگ جهانی اول کمک هایی به کشور اتریش برای مصرف در مراکز کار و اشتغال شد ولی آنها اغلب این کمک ها را صرف مراکز فرهنگی، کتابخانه و کلیساها کردند و معتقد بودند کشوری که فرهنگش درست نشود، اشتغال خود را نیز از دست خواهد داد و این یک رویکرد و حرف صحیح است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین تأکید کرد: در تمام دنیا گران قیمت ترین تسهیلات، هتل ها و تأسیسات شهری در بافت تاریخی است زیرا این بناها آمیخته با تاریخ هستند و در استان قزوین نیز اقدام قابل تقدیری صورت گرفت و خانه بهروزی به عنوان رستوران سنتی فعال شد.
وی خاطر نشان کرد: باید از تجارب دیگر کشورها استفاده کنیم و در راستای حفظ بافت تاریخی و میراث فرهنگی خود قدم برداریم.
پایان پیام/
نظر شما