به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، ناصر فغفوری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان امروز (3 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در استان زنجان 16 شهرک و پنج ناحیه صنعتی دارد.
وی رتبه صنعتی استان را 14 عنوان کرد و افزود: در این دولت این رتبه تک رقمی خواهد شد.
فغفوری با اشاره به اینکه در استان زنجان یک هزار و 198 واحد صنعتی با سرمایه گذاری 30 هزار و 789 میلیارد ریال و اشتغال 37 هزار نفر فعال هستند، ادامه داد: در استان زنجان 614 جواز تاسیس با سرمایه گذاری 37 هزار و 443 میلیارد و 101 میلیون ریال و با پیش بینی اشتغال 12هزار و 400 نفر صادر شده است.
وی با اشاره به اینکه در استان طرح های مهمی در دست اجرا داریم که باید فرصتی برای حل آن ها اختصاص دهیم، اضافه داد: شرکت پتروشیمی یکی از این طرح هاست که با تامین اعتبارات ارزی و ریالی این پروژه به مرحله عملیاتی برسانیم.
این مقام مسئول با تاکید براینکه 31 طرح اولویت دار در استان زنجان احصا شده است، افزود: به این طرح ها، اولویت های کشوری نیز افزوده می شود که در ماه آتی به صورت کتابچه در اختیار افراد قرار می گیرد.
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان مهمترین کالاهای صادراتی استان شامل شمش، روی، تراسفورماتور، سیم و کابل هستند که کنسانتره سرب و روی از سال گذشته به دلیل نیاز استان صادر نمی شود.
وی با اشاره به اینکه در واردات محصولات سرمایه ای با 15 درصد رشد و در واردات محصولات مصرفی با 26 درصد کاهش مواجه بودیم، خاطرنشان کرد: در استان زنجان 149 کارگاه غیرمتمرکز مستقر است.
این مقام مسئول تعدادبافندگان فعال استان زنجان را 63 هزار نفر عنوان کرد و افزود: بالغ بر 14 هزار نفر از این بافندگان بیمه شده اند.
فغفوری به مشکلات حوزه معدن استان اشاره کرد و گفت: کوچک بودن محدوده معدنی و عدم توانایی فنی و مالی افراد موجب شده است تا این معادن توجیه اقتصادی نداشته باشد.
وی به احصاء معادن غیرفعال استان اشاره کرد و گفت: 400 محدوده اکتشافی با احتساب محدوده هایی که در پهنه های طارم، سلطانیه، ماهنشان در دستور کار قرار گرفته است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه تا پایان خرداد امسال 90 محدوده اکتشافی به مزایده گذشته شده است، ادامه داد: در سطح استان نمایندگی زمین شناسی نداشتیم که به همین دلیل تمایل چندانی برای عملیات اکتشافی نبود که سال گذشته این نمایندگی در استان فعال شد.
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در حوزه صنایع معدنی زنجیره های تولید در زمینه آهن، روی، مس و سنگ های تزئینی تکمیل خواهد شد.
فغفوری با اشاره به اینکه در حوزه صادرات اولویت 6 ماهه اول امسال شناسایی پتانسیل های صادراتی است، افزود: واحدهای صنعتی استان براساس توان صادراتی واحدها گروه بندی شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه پیش نویس سند توسعه صادراتی استان آغاز شده است، ادامه داد: در همین راستا در سطح استان برنامه های خوبی تدوین شده است که توسعه صنعتی استان به عنوان محور توسعه استان مطرح شده است.
به گفته فغفوری، در حوزه بازرگانی داخلی ساماندهی اصنافی که بدون مجوز فعالیت می کنند در دستور کار قرار دارد و از این رو جز با ایجاد سهولت در صدور مجوز امکان پذیر نخواهد بود.
این مقام مسئول ادامه داد: سال گذشته نظارت بر خرده فروشی به اتاق اصناف واگذار شده است چرا که خود کنترلی موثرتر از بازرسی و جریمه کردن است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان ادامه داد: در شهریور سال گذشته پایش واحدهای صنعتی تعطیلی را داشتیم که شاهد راه اندازی 10 واحد تعطیلی بودیم.
رئیس صنعت، معدن و تجارت استان زنجان افزود: در حال حاضر بالای 20 درصد از واحدهای صنعتی استان زنجان تعطیل هستند.
وی با اشاره به اینکه تشکیل کارگروه رفع موانع تولید از سوی دولت از دیگر اقدامات امسال خواهد بود، یادآور شد: امید می رود تا بتوان مشکلات واحدهای تولیدی را با استفاده از این کارگروه حل کرد.
این مقام مسئول به برخی از مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشاره کرد و گفت: نرخ بالای سود تسهیلات، کوتاه بودن مدت بازپرداخت سرمایه در گردش، فرایند طولانی بودن اخذ تسهیلات وافزایش قیمت ها که موجب خارج شدن طرح از توجیه اقتصادی می شود و نبود زیرساخت های لازم در شهرک های صنعتی از مهمترین این مشکلات هستند.
پایان پیام/
نظر شما