به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، استان گیلان در رده استانهای بیکار کشور قرار گرفته و این درحالی است که این استان از لحاظ تحصیلات دانشگاهی در سطح بالای است اما متاسفانه جوانان بعد از فارغ التحصیل شدن در شغل مناسب با تحصیلاتشان مشغول به کار نشده و به استانهای دیگر مهاجرت میکنند و یا اینکه جوانی خود را به امید یافتن شغلی در شهر خودشان به بیکاری میگذرانند.
بیکاری زمینه ساز مشکلات بسیاری در خانواده و اجتماع است افزایش طلاق، گرایش به مواد مخدر و ناهنجاری در جامعه از تاثیرات مخرب بیکاری است که روز به روز در حال افزایش است.
اما در برابر همه این معضلات و مشکلات، افرادی در جامعه هستند که برای کاهش بیکاری شبانه و روز تلاش میکنند تا با این معضل درجامعه مقابله کنند.
کار آفرینی یکی از راهکارهای مقابله با بیکاری در جامعه است که با ارائه ایده و کار آفرینی میتوان بیکاری را مرتفع کرد ولی متاسفانه توجه قابل قبولی از سوی مسئولان امر به این قشر از افراد نمیشود یا اگر صورت گیرد با مدیریت ضعیف انجام میشود.
فاطمه عاشوری، مدیرعامل شرکت زیباپوشان گیلان، بانوی که نمادی از سخت کوشی گیل زنان است با کار آفرینی در بخش خیاطی توانسته برای بانوان دیگر شغل ایجاد کند و خوش بدرخشد. این بانوی فعال گیلانی با چهره نگران اما مشتاق کار به دفتر خبرگزاری شبستان مراجعه و این چنین درد و دل های کاری خود را آغاز میکند:
جوانان ما راحت طلب شدهاند
فاطمه عاشوری، مدیرعامل شرکت زیباپوشان گیلان با بیان اینکه بیکاری یکی از مشکلات اصلی استان است گفت: متولد سال 41 هستم و اواخر سال 84 کار حرفهای خود را در رشته خیاطی آغاز کردم.
وی به بیتوجهی مسئولان امر به تولید کنندگان اشاره کرد و افزود: با تلاش بیوفقه توانستم در این عرصه تا حدی موفق باشم اما مشکل اصلی که موجب بی انگیزه شدن بسیاری از کارآفرینان میشود این است که مسئولان ذی ربط به وعدهها و وعیدهای خود در جهت بهتر شدن تولیدات و حمایت از آنها، عمل نمیکند.
عاشوری با اشاره به وضعیت کارگاه خود تصریح کرد: اکنون 18 دستگاه خیاطی صنعتی دارم اما نیازمند 25 نیرو فعال هستم که در این زمنیه با کمبود نیروی متخصص مواجهم.
وی با ارائه پیشنهاد تامین نیرو از سوی فنی و حرفه ای، بهزیستی و کمیته امداد اذعان کرد: فنی و حرفه ای میتواند با آموزش و معرفی افرادی که در بخش خیاطی دورههای لازم را فرا گرفته و کار با چرخ صنعتی را آموختهاند نیروهایی را جهت جذب به کارآفرینان معرفی کند.
این کار آفرین نمونه اظهار کرد: همچنین بهزیستی و کمیته امداد میتوانند با معرفی و آموزش مددجویان خود در این زمینه افراد را وارد بازار کار کرده و مددجویان را خودکفا کند تا نیازی به کمیته امداد نداشته باشند.
عاشوری با بیان اینکه متاسفانه اکنون جوانان ما راحت طلب شدهاند بیان کرد: جوانانی که آموزش طراحی و دوخت و دوز را فرا میگیرند مکانی جهت جذب برایشان وجود ندارد و به مرور زمان این حرفه را به فراموشی میسپارند.
مدیر عامل شرکت زیباپوشان گیلان در ادامه با اشاره به وامهای بانکی تصریح کرد: صرف زمان و سود بالا از مشکلات گرفتن وام برای کارآفرینان است. از مسئولان امر درخواست وام ندارم چرا که با مراجعه به بانکها، وقت من صرف این کار شده و فرصت مدیریت در کارگاه را نخواهم داشت.
وی در ادامه گفت: با گرفتن وام همیشه استرس پرداخت را خواهیم داشت که در زمان مشخص شده چکها را پرداخت کنیم بدین جهت هنگام عبور از بانکها، استرس بر من وارد میشود.
عاشوری تصریح کرد: برای گرفتن وام به یک بانک معرفی شدم این بانک از من درخواست پیش پول کرد که به حساب پرداخت کنم تا وام با اعتباری بالا را بعد از پنج روز دریافت کنم، وقتی من پول را از دوستان و آشنایان قرض کردم و به حساب ریختم بعد از یک سال و نیم و با بهره 28 درصد وام پرداخت شد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در شرکتی که مکانش را اجاره کردهام، مشغول فعالیت هستم اذعان کرد: متاسفانه در ایران تولیدکنندگان پارچه، پارچه فروشان و دوزندگان در کنار یکدیگر قرار ندارند، اگر شرکتهای تولید کننده و پارچه فروشان در کنار یکدیگر قرار گیرند بسیاری از هزینههای دوخت پایین خواهد آمد که این هم به نفع تولید کننده و هم به نفع مصرف کننده است.
من عاشق کارم هستم
وی با بیان اینکه عاشق کارم هستم افزود: یک سال و نیم شغلم را به دلیل نبود امکانات و حمایت رها کرده بودم و اکنون هفت ماه است که مجدد مشغول فعالیت هستم.
کار آفرین نمونه گیلان در حالی که اشک در چشمانش حلقه زده بود اظهار کرد: وقتی بیکار شدم بسیار نارحت بوده و رنج میکشیدم و پس از چند روز تفکر، به این نتیجه رسیدم پنج نفر از افرادی را که دارای چرخ صنعتی هستند را در یک کارگاهی جمع کرده و یک بار دیگر کار را آغاز کردم.
باز گشایی کارخانه پوشاک کوثر نیازمند نگاه ویژه مسئولان است
عاشوری با بیان اینکه باز گشایی کارخانه پوشاک کوثر نیازمند نگاه ویژه مسئولان است اظهار کرد: سازمان بهزیستی و کمیته امداد میتواند با دادن وام مناسب برای بازگشایی این کارخانه که ایجاد اشتغال میکند موثر باشند.
مدیر عامل شرکت زیبا پوشان اذعان کرد: لباسهای تولیدی من بیشتر سفارشی ارگانهایی مانند سپاه و ناجا است و هر ارگان یا صنفی سفارش دهد میپذیرم.
عاشوری افزود: تولید لباس های محلی یکی دیگر از ابتکارتم در بخش خیاطی است چراکه میتوان با ارائه لباسهای با طراحی لباسهای محلی با قیمت ارزانتر در قالب یک نمایشگاه از تولیدکنندگان داخلی حمایت کرد.
میراث فرهنگی غرفه ای به من نداد
عاشوری در حالی که نگران فروش صنعت تولیدی خود بود اظهار کرد: میراث فرهنگی گیلان در خیابان شهید انصاری مجتمع صنایع دستی دارد و میتواند با ارائه بازارچه به تولیدکنندگان نقش ارزندهای جهت فروش صنعت دستی گیلان داشته باشد.
این کارآفرین نمونه گیلان با نارضایتی از مسئولان میراث فرهنگی گیلان اذعان کرد: با توجه به نامه نگاریهای بنده و پیگیریهای که جهت گرفتن غرفه برای ارائه لباسهای محلی از میراث فرهنگی داشتم مسئولان میراث متاسفانه مطابق یا قولشان، عمل نکردند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر مجتمع میراث فرهنگی به افرادی داده شد که تولید کننده نبودند بلکه خریدار صنایع دستی هستند و در آنجا نمایشگاه زدند.
پایان پیام /
نظر شما