به گزارش خبرنگار شبستان، سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد بعد از ظهر امروز با لوأسیم وزیر جهانگردی و آثار باستانی عراق و رئیس کمیته زیارتی این کشور به همراه هیئت اعزامی عراقی شامل سرلشگر علی هاشم بدایالساعدی مدیرکل مبادله مرزی، محمود عبدالجبار موسوی مدیرکل تورهای گردشگری عراق، دیدار و پیرامون موضوعاتی چون مشکلات موجود سفر زائران ایرانی به عتبات عالیات به گفت و گو نشست.
در ابتدای این نشست وزیر ارشاد با دوستانه خواندن رابطه دو کشور و تاکید بر گسترش و تحکیم روابط میان ایران و عراق گفت: مشترکاتی چون دین، تاریخ، فرهنگ و البته مذهب میان مردم دو کشور وجود دارد که امیدواریم با دیدارهای مسئولین، این اشتراکات روز به روز روابط فیمابین را گسترش دهد.
حسینی همچنین به اعزام زائران ایرانی به عراق اشاره و تأکید کرد: حضور زائران ایرانی در عتبات عالیات باید بنا به نیازهای موجود بیشتر شود و ما اعلام آمادگی میکنیم که در صورت عدم وجود مراکز و امکانات رفاهی در کشور عراق، سرمایهداران ایرانی را برای ساخت هتل و اماکن رفاهی در عراق ترغیب کنیم.
وزیر ارشاد ادامه داد: نکته دیگری که باید مورد اشاره قرار گیرد، فراهم آوردن امکانات لازم برای زائران ایرانی است تا بتوانند پس از عزیمت به عراق، از همان جا به سوریه سفر کنند و به زیارت بپردازند.
حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تجربه موفق شهر اصفهان در پایتختی فرهنگی جهان اسلام گفت: با تجربه ای که از اصفهان به دست آوردیم، میتوانیم با حضوری هر چند باشکوهتر در برنامههای شهر نجف که قرار است پایتخت مذهبی جهان اسلام انتخاب شود شرکت کنیم.
در ادامه این نشست وزیر جهانگردی عراق به موضوعات مطرح پرداخت و گفت: بدون شک ایران از فرهنگی کهن برخوردار است و تاثیرات فرهنگی زیادی در سطح منطقه داشته است. روابط بین ایران و عراق به دوران بابلیها و آشوریها بازمیگردد. از سوی دیگر وجوه مذهبی نیز مشترکات زیادی را به وجود می آورد که میتواند موجب تحکیم روابط ایران و عراق شود.
وی به بزرگانی همچون شیخ طوسی، بنیانگذار حوزه علمیه نجف اشاره کرد و گفت: دشمنان دو ملت ایران و عراق اولین هدفشان هدف قرار دادن حوزه علمیه است و اقداماتی همچون تبعید امام (ره) به عراق و شهادت سیدمحمد باقر صدر اقداماتی بود که در راستای تخریب روابط دو کشور انجام شد.
وزیر جهانگردی عراق درباره وضعیت زائرین ایرانی در عراق گفت: افزایش تعداد زائرین خواسته ما نیز هست اما ما با مشکلات متفاوتی اعم از پذیرش و خدمات مواجهیم به طوری که به طور روزانه، هفت تا ده هزار زائر عتبات را پذیرا میشویم.
وی در پایان گفت: مسئله فعال کردن فرودگاه نجف بسیار ضروری است چراکه امنترین فرودگاه برای زائران ایرانی است و می کوشیم پروازهای ایران را به نجف را افزایش دهیم. پیرامون سایر مسائل نیز به دنبال راهحلهایی برای حل مشکلات هستیم.
پایان پیام/
نظر شما