تبدیل مسجد به غیر آن جایز نیست

اگر مکانی که از قرن ها پیش محل‏ عبادت و مسجد بوده، خراب یا به وسیله‏عمال حکومت گذشته تخریب شده باشد نمی توان در محل آن ساختمان دیگرى حتی باعناوین مذهبی مثل حسینیه و تکیه ساخت چراکه تبدیل مسجد به غیر جایز نیست.

خبرگزاری شبستان، در ادامه سلسله گزارش های سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان در بیان احکام مسجد بخش دیگری از این احکام بیان می شود.

 

اگر مکانی که از قرن ها پیش محل‏ عبادت و مسجد بوده، خراب یا به وسیله‏عمال حکومت گذشته تخریب شده باشد نمی توان در محل آن ساختمان دیگرى حتی با عناوین مذهبی مثل حسینیه و تکیه و غیره ساخت چراکه تبدیل مسجد به غیر جایز نیست.
 

مسجد و حسینیه(باهم)
سوال: در محلى از زیر زمین تا کف به نام حسینیه و از کف به‏بالا به نام مسجد از مردم پول گرفته شده و 65 درصدر آن را جهاد،جهت احداث مسجد پرداخته است، چه حکمى دارد، مسجد است‏ یا حسینیه؟
جواب: اگر از ابتدا مقدارى به حساب حسینیه ‏و مقدارى به عنوان مسجد ساخته شده و وقف شده اشکال ندارد و هر یک ازحسینیه و مسجد حکم خود را دارد.

 

تغییر و تبدیل مسجد
سوال: مسجدى که در آن استفاده جماعت‏ نمى‏شود و به ندرت کسى یا کسانى در آن نماز مى‏خوانند، آیا مى‏توان از آن براى مدتى به عنوان ‏فروشگاه تعاونى استفاده کرد؟
جواب: تبدیل مسجد به فروشگاه جایز نیست.

سوال: مسجدى است که زیر زمینى دارد که‏متروکه است،جمعى از افراد خیر تصمیم دارند با کسب‏اجازه از مرجع عالیقدر،امام خمینى قدس سره،این زیر زمین راتبدیل به صندوق قرض الحسنه عام المنفعة نمایند،آیا امام اجازه مى‏دهند یا خیر؟
جواب: جایز نیست.
سوال: آیا در پشت‏بام مسجد غیر از ساختمان‏براى مسجد،مى‏توان ساختمان دیگرى بنا نمود،مثلا ساختن اتاق براى بسیج و غیره.
جواب: جایز نیست.
سوال:اگر مسجدى که از قرن ها پیش محل‏عبادت و مسجد مسلمین بوده،خراب یا به وسیله‏عمال حکومت گذشته تخریب شده باشد، آیا مى‏توان ‏در محل آن ساختمان دیگرى براى سکنى و یا باعناوین مذهبى دیگر مثل حسینیه، تکیه و غیره ‏ساخت؟ یا باید آن را به حالت اول و به صورت مسجددر آورد و براى سکنه محل که مسجدى هم ندارند، به ‏صورت سنگر دینى و عبادتگاه الهى قرار داد؟
جواب: تبدیل مسجد به غیر آن جایز نیست.
سوال: در طرح توسعه یکى از خیابانهاى که‏براى راحتى عبور وسائل نقلیه اجرا خواهد شد تعدادى ‏مسجد قرار دارد که بعضى از آنها کلا و بعضى قسمتى ‏از آن خراب مى‏شود،نظر شریف در این مورد چیست؟
جواب: از بین بردن مسجد یا جزئى از آن‏جایز نیست،مگر مصلحتى در کار باشد که‏نتوان از آن مصلحت دست کشید و چشم‏پوشى کرد.
پایان پیام/
 

کد خبر 45240

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha