به گزارش خبرگزاری شبستان از گرگان و به نقل از روابط عمومی وامورفرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، نشست تخصصی 50 سال فعالیت ایکوموس با هدف ترویج و گسترش فرهنگ مطالعه، معرفی بناها و محوطههای تاریخی، تشویق به حمایت حفاظت، احیاء، مرمت بناها و محوطههای تاریخی و ترویج فرهنگی آن در سالن شهید مطهری دانشگاه منابع طبیعی گرگان برگزار شد.
این نشست تخصصی در چهار محور تاریخچه ایکوموس، دیوار تاریخی گرگان، بافتهای تاریخی، منشورهای بینالمللی ایکوموس در حفظ میراث فرهنگی توسط غلامرضا حمیدی، جبرئیل نوکنده، حسین کتولی و جاوید ایمانیان ارائه شد.
یکی از برنامههای جنبی این نشست تخصصی، برپایی نمایشگاهی با محوریت دستاوردهای پژوهشی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان بود.
ابراهیم کریمی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان در این نشست با بیان اینکه حفاظت و صیانت از آثار و بناهای فرهنگی مستلزم ظرفیت بزرگی است، گفت: باید اختلاف سلیقه را کنار بگذاریم و با تعامل، همفکری و همکاری به سمتی پیش برویم که دغدغهها برطرف شود.
وی با بیان اینکه فاصله گرفتن از میراث فرهنگی، جدا فکر کردن و جدا کار کردن نتیجهبخش نیست، اظهار کرد: روز به روز شاهد هستیم که آثار مورد تعدی قرار میگیرد اما هنوز در مباحثههای تخصصی گرفتار هستیم.
کریمی با بیان اینکه باب گفتگو برای دستیابی به اهداف میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باز است، اضافه کرد: با همراهی دلسوزان این حوزه میتوانیم در کمترین زمان و با حداقل هزینه به نتایج مطلوب دست پیدا کنیم.
وی اذعان داشت: نبود انسجام و یکپارگی بین حامیان میراث فرهنگی و این اداره باعث می شود که آثار تاریخی روز به روز مورد تعدی قرار بگیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان با بیان اینکه میراث فرهنگی گلستان شرایط گفتگو را با حامیان میراث فرهنگی ایجاد کرده، اظهار کرد: اتحاد و یکپارچگی بین علاقمندان آثار تاریخی و میراث فرهنگی گلستان باعث جلوگیری از تخریب بناهای تاریخی خواهد شد.
این مسئول گلستانی ضمن به رسمیت شناختن انجمن حامیان میراث فرهنگی در گلستان، اذعان کرد: برنامه هایی با این انجمن برای حفاظت از آثار و بناهای تاریخی تدوین شده که در هفته میراث فرهنگی به تمامی علاقمندان اعلام خواهد شد.
کریمی بهره جستن از تجربیات و دانش اساتید دانشگاه و صاحب نظر در حوزه مرمت و معماری برای حفظ میراث تاریخی را یک ضرورت دانست و تصریح کرد: استفاده از دیدگاه اساتید و دانشجویان با هدف تخصصی نگاه کردن به این حوزه از رویکردهای میراث فرهنگی گلستان در سال ۹۴ است.
وی با بیان اینکه این دستگاه در سال جاری تلاش می کند تا در سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با رویکردی جدید به کار خود ادامه دهد، افزود: با تلاش در حوزه میراث فرهنگی جایگاه گلستان را به آنچه که مستحقش است در سطح کشور خواهیم رسانید.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گلستان از ثبت دو هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی در استان یادکرد و افزود: تعداد آثار تاریخی که ارزش ثبت دارند و تاکنون به مرحله ثبت نرسیده نیز در این بین کم نیست.
وی دیوار تاریخی گرگان را به عنوان یکی از مهمترین پروژه های کشور دانست و تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی کشور نیز خواستار توجه جدی به این پروژه و عملیاتی شدن آن شده است که این اهمیت بالای دیوار تاریخی گرگان را نشان می دهد.
به گفته این مسئول گلستانی، ثبت دیوار تاریخی گرگان و شناساندن آن به مردم کشور و جهان تاثری شگرفی در توسعه و رونق صنعت گردشگری این منطقه خواهد داشت.
گفتنی است، شورای بین المللی بناها و محوطه های تاریخی یا اکوموس نهادی غیردولتی و همکار یونسکو مستقر در پاریس است که با ۱۱۰کمیته ملی و ۲۸ کمیته علمی فعالیت می کند.
ایکوموس ایران مؤسسه ای علمی، تخصصی و غیر دولتی است که فعالیت رسمی آن در ۲۹ فروردین سال ۸۱ آغازشد این نهاد غیردولتی به ایجاد همکاری و حمایت بین المللی از میراث فرهنگی و تاریخی، ارتقاء سطح آگاهی عمومی نسبت به ارزش های آثار و تدوین قوانین ناظر به حمایت از آنان در سطح ملی را در دستور کار خود قرار داده است.
امسال، ایکوموس جشن پنجاهمین سالگشت تأسیس خود را با احترام به بنیانگذاران آن و تأکید بر دستاوردهای به دست آمده و مهمتر از همه تفکر و تأمل بر اهداف آینده خود از طریق رویدادهای بین المللی بر اساس اساسنامه ها و رعایت اصول اخلاقی دنبال می کند.
پایان پیام/
نظر شما