مخالفت مجلس با طرح استفساریه ماده ۷ قانون اعزام دانشجو به خارج از کشور

خبرگزاری شبستان: نمایندگان مجلس با دو فوریت و یک فوریت طرح استفساریه ماده ۷ قانون اعزام دانشجو به خارج از کشور مخالفت کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی یکشنبه 30 فروردین دو فوریت طرح استفساریه ماده 7 قانون اعزام دانشجو به خارج از کشور مطرح شد و نمایندگان با 90 رای موافق، 51 رای مخالف و 12 رای ممتنع از مجموع 201 رای مخالفت کردند و یک فوریت این طرح را نیز با 98 رای مخالف، 28 رای موافق و 6 رای ممتنع از مجموع 200 رای رد کردند. این طرح به صورت عادی به کمیسیون ارجاع شد.

مهدی دواتگری عضو کمیسیون امنیت ملی به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: این طرح با 150 نفر از نمایندگان تقدیم مجلس شد و انتظار این بود که با اولویت در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به قانون اعزام دانشجو به خارج از کشور مصوب سال 1364 اظهار کرد: هدف از اعزام دانشجو به خارج از کشور این است که کمک به تامین نیروی انسانی متعهد شود یعنی ما بتوانیم متناسب با تغییراتی جهانی نیروی انسانی موردنیاز را برای کشور تامین کنیم و هدف از قانون اعزام دانشجو به خارج از کشور در سال 64 نیز همین بود اما متاسفانه در این زمینه فاجعه ای رخ داد.

وی تصریح کرد: ضمن احترام به اعضای هیئت علمی دانشگاهها در سالهای اخیر ما معتقدیم جفاهای زیادی به اعضای هیئت علمی که در داخل کشور تحصیل می کنند صورت گرفته است. زیرا دانشجویانی که در خارج از کشور تحصیل کرده اند برای این که عضو هیئت علمی شوند آزمون کتبی ندارند و لذا ما این استفساریه را تقدیم مجلس کرده ایم تا آزمون کتبی و تخصصی برای این افراد برگزار شود.

محمد علیپور نماینده ماکو در مخالفت با دو فوریت این طرح گفت: ظرفیت ما در سال 64 به نحوی بود که ما ناچار به اعزام دانشجو بودیم اما در طول 30 سال اخیر افرادی از این بورسها استفاده کرده اند که باید شرایطی برای بکارگیری آنها در کشور به وجود می‌آمد.

وی اظهار کرد: درست است این موضوع باید با اولویت در دستور کار قرار گیرد اما در شرایطی فعلی مسایل مهمترین داریم که باید به انها بپردازیم.

محمدی نماینده قزوین در موافقت با دو فوریت این طرح گفت: طبق حقوق جامعه علمی کشور و احراز جایگاه واقعی مدارک تحصیلی ایجاب می کند که ما در قانونی که سی سال از تصویب آن می گذرد یک بازنگری داشته باشیم.

وی اظهار کرد: به منظور رفع خلا ها و اشکالاتی که در سی سال پیش بوده اند ما این استفساریه را داده ایم و امیدواریم در بهبود وضعیت دانشگاهها موثر باشد و از تبعیضات ناروا جلوگیری کند.

وی تصریح کرد: امروز در استفاده از بورسهای تحصیلی ما منطق جدی نداریم ولی با این استفساریه مدارک صحیح به دست می آید و از رانت خواری نیز جلوگیری می شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 452137

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha