به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛ محمد هادی نوچه امروز (30 فروردین) در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طرح های آبخیزداری در دو مقوله اقدامات مکانیکی شامل احداث بند های خاکی، سنگ و ملات و گابیون و اجرا می شوند، گفت: کنترل سیلاب و جلوگیری از هدر رفت رواناب ها و اقدامات بیولوژیکی شامل کپه کاری، بذر پاشی و حفاظت وقرق و ... برای اصلاح و احیای پوشش گیاهی از اهداف اجرای این پروژه ها است.
وی با اشاره به آغاز این پروژه ها از سال گذشته اظهار داشت: 71 میلیارد و 242 میلیون ریال اعتبار مصوب این 45 پروژه است.
وي با اعلام این مطلب که اعتبارات سال 93 از محل اعتبارات ملی (شامل طرحهای سدهای موجود، حوزه های فاقد سد، سیل گلستان ، کویر مرکزی و طرح مدیریت پایدار منابع آب و خاک) و اعتبارات استانی ( شامل پیشگیری و مهار سیلاب، خشکسالی ماده 10 و 12 و همچنین مناطق محروم) تأمین شده است ادامه داد: از مجموع اعتبارات فوق مبلغ49 میلیاردو222 میلیون ریال حدود( 70درصد) از منابع استانی و 22 میلیاردو 20 میلیون ریال حدود( 30 درصد) از منابع ملی تأمین شده است.
به گفته نوچه تاکنون حدود 40 درصد اعتبارات استانی و 54 درصد اعتبارات ملی تخصیص داده شده اند.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در ادامه با اشاره به نقش و اهميت طرح هاي آبخيزداري تصريح کرد: کنترل و کاهش فرسايش خاک، کنترل و مهار سيلاب ها، حفظ و تقويت و گسترش پوشش گياهي، افزايش عمر مفيد سدها با کنترل رسوبات وارده به مخازن آنها، تغذيه سفره هاي آب هاي زيرزميني، کاهش اثرات خشکسالي، ايجاد اشتغال و جلوگيري از مهاجرت روستائيان به شهرها و ... از جمله نکات مهم فعاليت هاي آبخيزداري در استان است.
وی با تاکید بر لزوم اجرای عملیات بیولوژیکی مانند بذرپاشی، کپه کاری و نهالكاري و عمليات بيو مكانيكي مانند بانكت بندي و ترانسبندي در کنار عملیات مکانیکی از جمله ساخت بندهای رسوب گیروی ذخيره اي، احداث ديوار ساحلي رودخانه ها، پخش سیلاب در آبخوان ها اضافه کرد: اجرای طرح های آبخیزداری در کاستن میزان خسارت های ناشي از سيل بسيار تاثیرگذار است؛ به طوری که می تواند درصد چشمگیری از خسارت ها را از طریق کنترل سرعت سیل به حداقل رساند.
نوچه با یادآوری این مطلب که پروژه های آبخیزداری با هدف پیشگیری و مهار سیل رسوب، کاهش خسارات سیل و تغذیه سفره های زیر زمینی در حال اجرا هستند، ادامه داد: با توجه به اینکه استان سمنان در منطقه خشک ایران واقع شده است پروژه های آبخیزداری با توجه به مصوبه شورای عالی آب بهترین گزینه جهت تعادل بخشی در زمینه مصرف آب است.
وی بیان کرد: راهبرد اساسی کنترل سیلاب به تغذیه سفرههای آب کمک میکند و موجب میشود که قناتها، چشمهها و چاهها با تولید آب بیشتر بتوانند زمینهای کشاورزی بیشتری را به زیر کشت برده و در تولید محصولات غذایی بیشتر، نقش مهمی را ایفا کنند.
پایان پیام/
نظر شما