دکتر ابراهیم قاسمی روشن، عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، روحیه محبت و مودت، تعامل با دیگران، به فکر دیگران بودن، ایثار و گذشت را از ویژگیهای جامعه دینی دانست و گفت: این مولفه ها زمان و مکان خاصی نمیشناسد.
وی خاطرنشان کرد: اگر این ارزشها در جامعه ترویج شود فردی که از امکاناتی برخوردار است با دیدن محرومیت دیگران خود را هم در رنج محرومان شریک میداند.
این استاد معارف دانشگاه گیلان، وقف را از راهکارهای اسلام برای محرومیت زدایی در جامعه برشمرد و گفت: بخشی از آثار اقتصادی وقف، کاهش و ریشهکنی فقر است.
وی اذعان داشت: اگر وقف به فرهنگ عمومی جامعه تبدیل شود، منجر به توزیع و تعدیل ثروت در جامعه میشود.
قاسمی روشن با بیان اینکه اگر کسی فراغت و تمکن مالی بیشتری داشته باشد راحتر میتواند وقف کند، گفت: هر کس با هر تمکن مالی میتواند به فکر دیگران باشد و به سنت وقف عمل کند.
وی تاکید کرد: تجملاتی که سبب شود فرد یا افراد و یا گروههایی از حداقل معیشت زندگی برخوردار نباشد مورد رضایت خداوند نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان، با اشاره به اینکه ثروت باید میان همه افراد جامعه گردش داشته باشد و تنها در دست قشر مرفه و متمکن نباشد، گفت: نقش ثروت در جامعه مانند نقش خون در بدن است. همانطوریکه خون اگر در یک نقطه از بدن جمع شود میتواند آسیبزا باشد ثروت هم اگر در جایی انباشته شود و جایی با خلا ثروت مواجه باشد آثار زیانباری دارد.
وی اعلام کرد: ثروت ابزاری است که باید در اختیار همگان باشد تا آرمانهایی مانند برابری و محرومیت زدایی در جوامع اسلامی محقق شود.
دکتر قاسمی روشن، به نقش سنت وقف در زمینه ایجاد اشتغال اشاره کرد و گفت: در استان گیلان که استانی کشاورزی است متمکنین میتوانند زمینهایی را برای فارغ التحصیلان کشاورزی وقف کنند تا هم اشتغال در استان رونق بگیرد و هم توسعه استان تسریع پیدا کند.
پایان پیام/
نظر شما