به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، كاظم زاده مژدهی، كارگردان نمایش «عبور از مه» كه در بیست و سومین جشنواره تئاتر سوره ماه توانست در بخش های نمایشنامه نویسی و بازیگری مرد رتبه اول و در بخش نمایش به عنوان برگزیده شناخته شود گفت: در این نمایش قصد دارم دو كاراكتر با دو جهان بینی متفاوت را به تصویر بكشم. به نوعی قصد من در نمایش عبور از مه ایجاد تضاد در ذهن مخاطبی است. از یك سو انسانی با عقاید و دیدگاه های مذهبی درمقابل فردی مادیگرا و به دور از معنویت با یكدیگر رو به رو می شوند.
وی نگاهش به تئاتر را جدا از مقوله هنر به عنوان شغل نیز دانست و گفت: اكثرگروه های تئاتری شاید هدف از فعالیت خود رااغنای روحی و احساسات درونی شان بدانند؛ در صورتی كه نگاه من و گروهم به تئاتر به عنوان منبع در آمد و شغل است.
وی نویسندگی و كارگردانی نمایش توسط یك شخص را در موفقیت آن نمایش تأثیرگذار دانست و بیان داشت: تسلطی كه از این طریق بر متن نمایش ایجاد می شود و به خصوص اگر موضوع آن در رابطه با فرهنگ و آداب و رسوم بومی وی باشد، می تواند تأثیر بسزایی در موفقیت اجرا داشته باشد.
این كارگردان تئاتر متجلی شدن شعار مقابله با تهاجم فرهنگی را منوط به حمایت از هنرمندان دانست و گفت: فضای كاری برای همه هنرمندان فراهم نیست و به نوعی مسئولان فرهنگی و هنری كشور سعی دارند برنامه هایی كه خود تدارك دیده اند را دنبال كنند و خیلی از برنامه ها و نظرات هنرمندانی كه متناسب با نظرات آن ها نیست استقبال نمی كنند.
وی در این رابطه خاطرنشان كرد: با این شرایط حاكم بر فضای فرهنگی جامعه باید فقط موضوعی كار كنم و تمام فكر و ذهن خود را معطوف به این سازم كه جشنواره ها و مسئولان هنر های نمایشی چه چیزهایی دوست دارند و از چه چیزی بدشان می آید كه این امر باعث می شود تا از ذات هنر كه همان انعكاس درونیات یك هنرمند است فاصله بگیریم.
كاظم زاده مژدهی تئاتر سوره ماه را به عنوان جشنواره ای هنرمند محور دانست و متذكر شد: دراین جشنواره كه به صورت منطقه ای و سپس كشوری برگزار می شود سه دوره حضور داشتم و از جهاتی احساس می كنم هنرمندان شهرستانی كه كمتر فضایی برای كار كردن دارند در این جشنواره دیده می شوند و محدویت های دیگر جشنواره ها كمتر در آن جاری است.
وی یكی از مزیت های دوره بیست و سوم جشنواره را افزایش سهمیه معرفی آثار به جشنواره تئاتر فجر ذكر كرد و گفت: این افزایش سهمیه جدا از دو چندان كردن اعتبار جشنواره باعث می شود تا هنرمندان شركت كننده در جشنواره با انگیزه تر كار كنند.
وی در خصوص وضعیت تئاتر استان گیلان نیز بیان داشت: حوزه هنری استان گیلان كمترین توجه را نسبت به هنر نمایشی دارد و برای نمایش من كه در دوره گذشته جشنواره تئاتر سوره ماه توانست موفقیت كسب كند حاضر نیست هیچ گونه حمایتی انجام دهد و باید گفت هنر نمایشی استان در بوروكراسی های اداری وقتش تلف می شود.
مجید كاظم زاده مژدهی متولد 1359 و دارای مدرك معادل كارگردانی درجۀ 3هنر تئاتر است. وی از سال 1379 تئاتر را شروع كرده و تاكنون 45 نمایش را به روی صحنه برده است.
هنرمندان برای شركت در بیست و چهارمین جشنواره سراسری تئاتر سوره ماه تا 10 اردیبهشت 1394 فرصت دارند متون نمایشنامه خود را به دبیرخانه جشنواره به نشانی: تهران، خیابان سمیه، نرسیده به حافظ، حوزه هنری، طبقه همكف، دبیرخانه مركزی جشنواره های حوزه هنری ارسال كنند.
پایان پیام/