به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، علیرضا جزینی، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور امروز (۲۶فروردین) با اشاره به اهمیت ویيه به پیشگیری از اعتیاد در جامعه و همچنین تلاش دشمنان برای انحراف جوانان در جمع خبرنگاران گفت: اساس مبارزه با مواد مخدر در کشور براساس سیاست ابلاغی توسط مقام معظم رهبری در 11 بند است که نسبت به این بلای خانمان سو و کمبود توجه مسئولین احساس نگرانی می کنند.
وی افزود: ما در راستای ارتباط با مردم و خیرین و سازمان های مردم نهاد، برنامه ای را تدارک دیدیم تا در ان بتوانیم خیرین را در بحث درمان و اشتغال معتادین وارد نماییم و آنها را مورد حمایت قرار دهیم که در استان یزد نیز 59 سمن و سازمان مردم نهاد تشکیل شد.
جزینی با اشاره به بحث اشتغال زایی اظهار داشت: بیکاری یکی از مهمترین دلایل درگیری مجدد و مصرف مواد مخدر است که در سال گذشته ما در راستای حرفه اموزی بیش از 690 نفر را اشتغال دادیم، اما این کافی نیست.
وی افزود: مقابله با ورود مواد مخدر یکی از بحث های پایه ما است که از اول سال جاری تاکنون در سطح کشور 23 تن مواد مخدر کشف کرده ایم که از این میزان بیش از 2 تن از آن مربوط به استان یزد و حاصل کار دستگاه های مقابله ای است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تصریح کرد: ما در سال قبل 555 تن کشفیات مواد مخدر داشتیم که در استان یزد نیز این میزان 22 تن بود و رتبه هشتم کشفیات را به خود اختصاص داد که میزان کشفیات نسبت به سال 92 به میزان 20 درصد افزایش پیدا کرده بود.
جزینی خاطرنشان کرد: ما در سیستم مقابله ای قسمت شرق کشور را در اولویت قرارداده ایم که 85 درصد این کشفیات مربوط به آن بود و دومین اولویت ما نیز مربوط به کویر است.
وی با اشاره به اهمیت درمان تصریح کرد: موضوع درمان در سطح کشور برای ما مهم است که اقدامات خوبی نیز انجام شده اما ما بر اساس آنچه که تاکنون به نتیجه رسیده ایم نزدیک به یک صد مرکز غیر مجاز وجود دارد که بایستی تلاش بیشتری برای کنترل آنها داشته باشیم.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور خاطرنشان کرد: 10 درصد اعتبار فرهنگی شهرداری ها برابر مصوبه ستاد و همچنین شورای اجتماعی کشور باید در اختیار موضوع پیشگیری از اعتیاد قرار گیرد که این امر در استان یزد به خوبی انجام نگرفته ولی امیدواریم در دستور کار قرار گیرد.
جزینی گفت: ما با توجه به امارگیری که در حوزه مواد مخدر در دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم در یزد انجام دادیم، آمار خوبی بدست نیاوردیم زیرا برخی معتقدند که دروازه های ورود به مواد مخدر قلیان و سیگار است و با توجه به بررسی انجام شده در این دانشگاه ها 20 درصد مصرف قلیان، 13 درصد سیگار، ۲ و یک دهم درصد ترامادون، ۶ دهم درصد ریتالین استفاده می کنند که این می تواند موضوع اعتیاد را سرعت ببخشد.
وی افزود: درخواست ما از مسئولین دانشگاه ها این است که به موضوع پیشگیری توجه خاصی داشته باشند تا در آینده با مشکلات متعدد روبرو نشویم.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تصریح کرد: 6 و ۲ دهم درصد دانشجویان کشور در دانشگاه ها مصرف کننده مواد مخدر هستند که این آمار نگران کننده است.
پایان پیام/
نظر شما