ضرورت تبدیل تهدید های شبکه های اجتماعی به فرصت

خبرگزاری شبستان:معاون سرمایه های اجتماعی مرکزامور زنان و خانواده دولت دهم برضرورت تبدیل تهدید های شبکه های اجتماعی به فرصت تاکید کرد و گفت:امروزه مردم به دلیل مسایل و مشکلات فراوان در زندگی از حال یکدیگر اطلاع چندانی ندارد، از این رو عضو شدن اقوام در این گروه ها موجب ته چین شدن روابط فامیلی و تقویت ارتباط آنها با یکدیگر می شود.

پروین هدایتی، معاون سرمایه های اجتماعی مرکزامور زنان و خانواده دولت دهم در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان در خصوص فرصت هاو تهدیدات فضای مجازی گفت: حضور در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی علاوه بر موانع و تهدیدات ،اثرات مثبتی نیز برای جوامع بشری به همراه دارد.

 

وی با بیان اینکه حضور در فضای مجازی باعث فاصله گرفتن انسان از دنیای واقعیت می شود، اظهار کرد: این موضوع از جمله مواردی است که از آن به عنوان تهدید یاد می شود که امروزه به صورت یک اعتیاد لایه های زندگی انسان را تحت تاثیر قرار داده است.

 

هدایتی با بیان اینکه کاربران اصلی شبکه های اجتماعی عمدتا جوانان و نوجوانان هستند، تصریح کرد: آسیب هایی که در این فضای مجازی متوجه قشر جوان و جوانان می شوند به دلیل عدم قدرت تجربه و تحلیل کافی در مواجهه با مفاهیم انحرافی و همچنین پایین بودن سطح دانش علمی و برخورداری از حداقل های آگاهی های دینی می باشد که باعث به خطر افتادن آنها در این وادی می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: بیشتر جامعه شناسان معتقدند که استفاده غیرمعمول و یا بیش از حد از این گونه نرم افزارها منجر به نوعی اعتیاد می شود که امروزه نیز شاهد رشد این اعتیاد در فضای مجازی میان جوانان و نوجوانان هستیم.

 

معاون سرمایه های اجتماعی مرکزامور زنان و خانواده دولت دهم با بیان اینکه هنر ما در این است که بتوانیم تهدیدات را به فرصت تبدیل کنیم، افزود: زمانی که ما نتوانیم فرصتی را به خوبی مدیریت کنیم تبدیل به تهدید می شود در حالی که این تهدید خود می تواند یک نوع فرصت تلقی شود بنابراین ما نباید به فضای سایبری نگاه تک بعدی داشته باشیم و فقط تهدیدهای آن را بببنیم.

 

وی با بیان اینکه برقراری ارتباط آسان و سریع با یکدیگر یکی از دلایل عمده گرایش جوانان و نوجوانان به شبکه های اجتماعی و فضای مجازی است، گفت: علاوه بر برقراری ارتباط آسان بین کاربران از هزینه ای هم برخوردار است بنابراین ما می توانیم با یک مدیریت صحیح و درست از این فضاها بهره برداری کنیم.

 

هدایتی بر نقش مهم وزارت آموزش و پرورش در استفاده مناسب از فضاهای مجازی تاکید کرد و افزود: عمده ترین موضوع مباحث امنیتی یا مباحث غیراخلاقی است که ممکن است دانش آموزان در سایه استفاده از آن در فضاهای مجازی دچار آن شوند که آموزش و پرورش می تواند با آموزش صحیح این مشکل را برطرف کند به عنوان مثال مربیان می توانند با تشکیل گروه بین دانش آموزان و همسالان در فضای مجازی در یک ساعت مشخص در مورد موضوعاتی مانند مسایل دینی، ورزشی، هنری، ادبی، مدیریتی و سایر موضوعات مورد علاقه نوجوانان به بحث و تبادل نظر بپردازند و حتی حضور و فعالیت بچه هایی را که فعالتر هستند ارزشگذاری کرده و در نمرات درسی شان تاثیر دهند.

 

معاون سرمایه های اجتماعی مرکزامور زنان و خانواده دولت دهم ادامه داد: خود این اقدام هم باعث جهت دادن دانش آموزان به سمت استفاده مناسب از فضای مجازی و هم بیان عقاید و افکار آنها می شود که در رشد و خلاقیت ذهنی و فکری بچه ها نیز تاثیر بسزایی دارد.

 

وی با بیان اینکه ما در عصر انفجار اطلاعات به سر می بریم، تصریح کرد: نرم افزارهایی مانند وایبر، وی چت و سایر موارد یک تحول در وسایل ارتباط جمعی است که ما نمی توانیم با فیلترینگ کردن به صرف داشتن آسیب ، خود را از مزایا و فرصت های آن محروم کنیم این یکی از آسان ترین راه ها است ولی راهکارهای دیگر هم وجود دارد که در عین اینکه می توانیم از این ابزارها استفاده کنیم از آسیب هایش هم در امان بمانیم منتهی یک مقدار نیازمند خلاقیت است.

 

وی با بیان اینکه یک زمانی مردم از اختراع صنعت چاپ، تلفن و تلگراف اظهار نگرانی می کردند ولی اکنون علاوه بر استفاده از مزایای آن با آسیب هایش هم کنار آمدند، اظهار کرد: برای ابزارهای جدید هم راه های کنار آمدن وجود دارد به نظر من فیلتر کردن آسان ترین راه مقابله است نه تنها راه مقابله ،زیرا با این کار فقط صورت مساله را پاک می کنیم.

 

هدایتی ابزارهای جدید وسایل ارتباط جمعی مانند وایبر و واتس آب را وسیله ای برای تقویت صله رحم و با خبر شدن از حال اقوام دانست و گفت: امروزه مردم به دلیل مسایل و مشکلات فراوان در زندگی از حال یکدیگر اطلاع چندانی ندارد از این رو عضو شدن اقوام در این گروه ها موجب ته چین شدن روابط فامیلی و تقویت ارتباط آنها با یکدیگر می شود و همانطور که گفته شد اگر ذره ای خلاقیت به خرج دهیم می توانیم تهدیداتی را که ناشی از عدم درک صحیح از یک ابزار ارتباطی و عدم مواجهه با ورود یک پدیده اینچنینی می باشد را می توانیم به فرصت تبدیل کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 451258

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha