شش هزار صفحه یادداشت روزانه نوشته‌ام

خبرگزاری شبستان: صدرضمن تاكید بر اهمیت ثبت خاطرات انقلاب، گفت: در حال حاضر حدود ۲۰ دفتر ۳۰۰ صفحه‌ای از یادداشت‌های روزانه‌ام دارم كه بخش سیاست خارجی و دیپلماسی این یادداشت‌ها به زودی توسط اداره اسناد و انتشارات وزارت خارجه منتشر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، سیدمحمد صدر، دیپلمات و مشاور ارشد محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه با بیان اینكه در سال ۷۵ برای نخستین بار روایت خاطراتش را برای دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری آغاز كرده است، اظهار كرد: انتشار خاطراتم حدود ۱۹ سال به طول انجامید. در روزهای نخست حافظه بهتری داشتم و بسیاری از خاطرات قدیم را به یاد می‌آوردم و به راحتی آن‌ها را بازگو می‌كردم اما امروز بسیاری از خاطرات را از یاد برده‌ام.

به كوه می‌رفتم تا خاطراتم را به یاد بیاورم
وی ادامه داد: یادداشت‌های زیادی از خاطرات انقلاب و سال‌های پس از آن نداشتم و با تكیه بر ذهن و حافظه‌ام مطالبی كه به یاد می‌آوردم را برای مصاحبه كنندگان می‌گفتم و گاهی كه چند و چون حادثه و واقعه‌ای برایم مبهم بود به تنهایی به كوه می‌رفتم و مدت زیادی فكر می‌كردم تا آن خاطرات را به یاد بیاورم.

مشاور ارشد وزیر امور خارجه درباره دلیل انتشار خاطراتش گفت: علت اصلی این بود كه می‌دیدم بسیاری درباره انقلاب ما مطلب و تحقیق و پژوهش‌هایشان را منتشر می‌كنند اما در خود ایران آن طور كه باید و شاید به انقلاب‌اسلامی پرداخته نمی‌شود و آن‌هایی كه خودشان در پیروزی این انقلاب نقش داشته‌اند، درباره‌اش نمی‌نویسند.

پیروزی انقلاب را مدیون امام (ره) هستیم
این دیپلمات پیش كسوت كشورمان با اشاره به خاطراتش از دوران پیش از انقلاب اسلامی، عنوان كرد: پیش از ورود به دانشگاه در سال ۴۹ در جو انقلاب بودم و در‌‌ همان دوران‌ وارد مبارزات انقلابی علیه رژیم شاه شدم. اما در‌‌ همان زمان در ذهنمان باور نداشتیم كه شاه برود و جو به گونه ای بود كه تصور می‌كردیم حكومتی با ۲هزار و ۵۰۰ سال قدمت و حمایت غرب و شرق و ارتش تا دندان مصلح و ساواك هرگز از بین نمی‌رود و باید بگویم پیروزی انقلاب اسلامی را مدیون شخصیتی همچون امام خمینی (ره) هستیم. اگر امام (ره) نبودند انقلاب به پیروزی نمی‌رسید و البته اگر مردم هم از ایشان حمایت نمی‌كردند باز هم انقلاب به پیروزی نمی‌رسید.

بیست جلد از یادداشت‌های روزانه‌ام را نوشته‌ام
وی همچنین با بیان اینكه تمام خاطراتی كه در كتاب «انقلاب و دیپلماسی در خاطرات سیدمحمد صدر» آورده است، بر اساس مشاهدات عینی‌اش است، گفت: در دوران انقلاب و سال‌های پس از آن یادداشت‌های زیادی نداشتم، اما یادداشت نویسی را به صورت منظم و مرتب از سال ۱۳۸۰ تا به حال دنبال می‌كنم و در حال حاضر حدود ۲۰ دفتر ۳۰۰ صفحه‌ای از یادداشت‌های روزانه‌ام دارم كه بخش سیاست خارجی و دیپلماسی این یادداشت‌ها به زودی توسط اداره اسناد و انتشارات وزارت خارجه منتشر می‌شود.

صدر افزود: ما مردمی شفاهی هستیم و بیشتر علاقه به صحبت كردن داریم تا نوشتن و به همین دلیل هم طی سال‌های انقلاب، یادداشت‌های كمی از مسئولان منتشر شده است. البته در این سال‌ها دیده‌ام كه برخی از مسئولان كشور یادداشت‌های روزانه‌شان را ثبت می‌كنند و تصور می‌كنم این فرهنگ به مرور در بین مسئولان باب می‌شود.

این دیپلمات كشور درباره كتاب «انقلاب و دیپلماسی در خاطرات سیدمحمد صدر» گفت: در این مدت با اینكه كتاب خاطراتم هنوز به طور رسمی منتشر و توزیع نشده است اما تعدادی از دوستان اهل كتاب، خیلی تعریف كرده‌اند و می‌گویند این اثر آن‌ها را به دوران انقلاب اسلامی برده و آن روز‌ها را برایشان یادآوری كرده است.

كتاب «انقلاب و دیپلماسی در خاطرات سیدمحمد صدر» خاطرات دكتر سید محمد صدر، دیپلمات باسابقه ایرانی و مشاور ارشد محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، به سفارش دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری و به قلم محمد قبادی به نگارش درآمده و توسط انتشارات سوره مهر به تازگی منتشر شده است. سیدمحمد صدر فرزند آیت‌الله سیدرضا صدر و برادرزاده سید موسی صدر است و در حال حاضر پژوهشگر ارشد مركز مطالعات وزارت خارجه به شمار می‌رود.

در این كتاب كه در هفت فصل تدوین شده، به پیشینه خانوادگی دكتر محمد صدر، تحصیلات او در رشته دارو‌سازی در دانشگاه تهران، نحوه مبارزات او در انقلاب اسلامی، حضور صدر در عرصه سیاسی و در كنار شهید رجایی، مسئولیت‌هایی كه او در وزارت امورخارجه برعهده گرفت، پرداخته می‌شود.

مراسم رونمایی كتاب «انقلاب و دیپلماسی در خاطرات سید محمد صدر» ساعت ۱۶ دوشنبه ۳۱ فروردین ماه با حضور شخصیت های برجسته سیاسی و فرهنگی در سالن مهر حوزه هنری، واقع در خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ برگزار می‌شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 451232

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha