انسان های خودبزرگ بین حریمی برای دیگران قائل نیستند 

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: چشم دوختن به مال دیگران، انسان را به ذلت و خواری می کشاند، یکی از تبعات منفی عدم رعایت قناعت در زندگی خودداری از ابراز عقیده و اعتقادات در برابر دیگران است.

آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، در خصوص اهمیّت مسئله فراموش شده قناعت در جامعه و اخلاق اسلامی، اظهار داشت: در روایات ما از قناعت به عنوان گنج تعبیر شده است، گنجی که پایان ناپذیر است، به این دلیل که انسان قانع همواره راهی را برای خود باقی می گذارد و هیچ گاه در زندگی نیازمند دیگران نمی شود.

 

استاد برجسته حوزه علمیه قم تصریح کرد: انسان قانع به زندگی همراه با قناعت عادت می کند و این ویژگی اخلاقی، او را از دیگران بی نیاز می کند.

 

زیادی روی و اسراف نتیجه چشم داشتن به داشته های دیگران است

وی با بیان این که اگر انسان چشمش به دست دیگران باشد اهل قناعت نیست، افزود: زیاده روی در هزینه های زندگی و اسراف از تبعات چشم داشتن به داشته های دیگر انسان هاست، انسانی که قانع نیست برای رسیدن به اموال مردم همواره تملق، چاپلوسی، مدح و ستایش بی جهت انجام می دهد و خود را در مقابل دیگرا کوچک می کند.

 

آیت الله حسینی بوشهری تاکید کرد: یکی از سرمایه های بزرگ انسانی عزت نفس است، انسان هایی که کریم النفس هستند به خودشان اجازه نمی دهند برای رسیدن به زیاده خواهی های نفسانی عزت خویش را بفروشند و خود را در مقابل مردم حقیر و کوچک جلوه دهند.

 

وی در ادامه بیان داشت: آدمی که چشمش  به دنبال دست دیگران باشد همیشه خود را محتاج مردم می داند و حتی گاهی برای جلب توجه بیشتر دست از یک سلسله اعتقادات خود می شوید تا خود را همراه و همیار کسانی که به مال و منالشان علاقه دارد نشان دهد.

 

آیت الله حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: افرادی که عزت نفس و اعتقادات خود را برای رسیدن به أموال انسان های دیگر می فروشند در مجالسی که باید حرف بزنند و از حق دفاع کنند سکوت اختیار می کنند و در مجالسی که باید سکوت کنند حرف می زنند، این چنین افرادی کرامت و عزت نفس خود را برای رسیدن به أمور مادی از دست داده اند.

 

وی تصریح کرد: چشم دوختن به مال دیگران، انسان را به ذلت و خواری می کشاند، یکی از تبعات منفی عدم رعایت قناعت در زندگی خودداری از ابراز عقیده و اعتقادات در برابر دیگران است.

 

خودپسندی، بدخلقی و ناشکیبایی عوامل بروز ناهنجاری در جامعه

نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود به ناهنجارهای جامعه امروز اشاره کرد و گفت: در روایات متعدد از ائمه اطهار(ع) داریم؛ از خودپسندی، بدخلقی و کم صبری اجتناب کنید تا همراهی دیگران را در زندگی داشته باشید.

 

وی با اشاره به روایت "ِيَّاكَ وَالْعُجْبَ وَسُوءَالْخُلُقِ وَ قِلَّةَ الصَّبْرِفَإِنَّهُ لَايَسْتَقِيمُ لَكَ عَلَى هَذِهِ الْخِصَال ِالثَّلَاثَةِصَاحِبٌ" از امیرمومنان حضرت علی(ع)، تصریح کرد: انسانی که به خودپسندی، بدخلقی و کم صبری مبتلا باشد، کسی با او مصاحبت و همکاری نمی کند.

 

انسان های خودبزرگ بین حریمی برای دیگران قائل نیستند / انسان های تند خود بهانه های بنی اسرائیلی می گیرند

استاد برجسته حوزه علمیه ادامه داد: انسان هایی که دچار خود برتر بینی هستند همیشه خود را تافته جدا بافته می دانند، احساس می کنند که گل سرسبد عالم هستند، حریمی برای دیگران قائل نیستند، فقط عیوب دیگران را می بینند، از دیدن عیوب خود غافل هستند، خود را منزه می دانند و خودستایی می کنند.

 

وی افزود: در ادامه حدیث فوق مولا می فرمایند انسان های بد اخلاق و تندخو و به طور کلی انسان هایی که در اخلاق فردی و اجتماعی مشکل دارند، بهانه های بنی اسرائیلی در زندگیشان موج می زند و تندخویی در تار و پود زندگیشان ریشه دارد.

 

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به سومین ناهنجاری جامعه امروز گفت: بردباری و شکیبایی برخی افراد در زندگی محدود است، با کوچک ترین حادثه ای خود را می بازند و روحیه خود را از دست می دهند، این افراد تحمل و بردباریشان در مقیاس کوچک خوب است اما خود را برای مسائل و مشکلات بزرگ تر آماده نکرده اند.

 

نباید در مشکلات مالی روحیه توکل و امید را از دست دهیم

وی خاطر نشان کرد: برخی انسان ها در مواجه با مشکلات مالی پیش آمده در زندگی شروع به شکوه و ناله می کنند، با خانواده و دوستان بد اخلاقی می کنند در حالیکه باید در این همین مواقع حساس روحیه امید و توکل را در دیگر اعضای خانواده زنده کرد، نباید خود را در مواجه با کوچکترین مشکل پیش آمده باخت، بعضی انسان ها اگر نازک تر از گل بشنوند چهره در هم می کشند و مآیوس می گردند.

آیت الله حسینی بوشهری بیان داشت: باید از این سه ناهنجاری و نابسامانی در متن زندگی بر حذر بود، اگر می خواهید رفیق، همراه و همیار داشته باشید و در زندگی تنها نمایند باید تا جایی که می شود از این رذایل اخلاقی خود را دور کنید زیرا این سه رذیله اخلاقی باعث تنها ماندن صاحب خود می گردند.

پایان پیام/

کد خبر 451176

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha