به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام محمدی،رئیس کمیته تخصیص و نظارت بر اعتبارات اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی در پی در دست بررسی بودن دو طرح آموزش همگانی قرآن و طرح تشکیل شورای قرآنی کارگری، با بیان انتقاد اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی از تصمیمگیری مجلس شورای اسلامی در طرح های ملی قرآنی بدون هماهنگی با شورا گفت: برخی دستگاهها بدون هماهنگی با شورای توسعه فرهنگ قرآنی به طرحهای ملی قرآنی ورود میکنند که این امر مورد انتقاد جدی است. وی افزود با توجه به اینکه بالاترین مرجع سیاستگذاری در توسعه فرهنگ قرآنی کشور به شورای عالی انقلاب فرهنگی و به تبع آن شورای توسعه فرهنگ قرآنی سپرده شده است، هر نوع سیاستگذاری و برنامهریزی کلان و ایجاد یا تغییر ساختارهای کلان و اعتبارات جدید توسط همه مراجع تصمیمگیری و قانونگذاری و سایر دستگاهها باید از طریق شورا باشد.
تأکید بر تسریع کمیسیونهای تخصصی شورا در اعلام برنامههای پیشنهادی دستگاهها برای جذب اعتبارات سال جاری اجرای منشور
رئیس کمیته تخصیص و نظارت بر اعتبارات اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی در خصوص روند تخصیص بودجه اجرای منشور در سال 92 و 93 بود گفت یکی از بحثهای جدی جلسه شنبه شب شورا ارائه گزارش این روند بود که بر این اساس بودجه سال 1392 بر اساس مصوبه شورای توسعه مسیر خود را دنبال کرده است و تا پایان هفتههای آتی به همه دستگاههایی که شماره حساب جدید ارائه کرده باشند پرداخت خواهد شد. وی در مورد بودجه سال 93 اظهار داشت: تنها کمیسیون توسعه آموزش عمومی قرآن کشور برنامه خود را ارائه داده است و دو کمیسیون دیگر نیز در هفتههای آینده این کار را انجام خواهند داد.
رئیس صندوق مشارک توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه هر نوع تأخیری در اعطای بودجه متوجه فعالیتهای کمیسیون مربوطه خواهد بود افزود: کمیسیونها به دلیل بعضی از دقتهای کارشناسی در بررسی برنامهها و اعطای پیشنهادات است که روند ارائه برنامه جهت تخصیص بودجه به طول انجامیده است.
اختصاص 5% از اعتبارات اجرای منشور در سال 93 به شوراهای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی استانها مشروط به ارائه برنامه
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی یکی دیگر از مصوبات شنبه شب شورا را متوجه شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی در استانهای کشور عنوان کرد و افزود: این شوراها زمینه بسیار عالی برای هر نوع هماهنگی و توسعه فرهنگ قرآنی در استانها هستند که ریاست آن را امام جمعه استان و نایب رئیس آن نیز بر عهده استاندار است. همه استانها این شوراها را تشکیل دادهاند و برخی استانها حتی جلساتی را نیز داشتهاند.
حجتالاسلام محمدی بیان کرد: در سال در حدود 10 میلیارد تومان برای شوراهای استانی در نظر گرفته شده بود که به استانهای بزرگ، متوسط و کوچک از 500 میلیون تا 200 میلیون تخصیص داده شد. وی ادامه داد بر این اساس از طرف دبیرخانه پیشنهاد شد تا برای حمایت از شوراهای استانی، برای طرحهای خاص استانی، طبق آییننامه خاصی که وجود دارد، تا پنج درصد از اعتبارات مربوط به اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی در سال 93 در نظر گرفته شود که پس از بیان نظرات موافقین و مخالفین مورد پذیرش قرار گرفت.
بنابرگزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای توسعه فرهنگ قرآنی ، مسئول هماهنگی امور شوراهای قرآنی استانها با بیان اینکه اختصاص این رقم مشروط به ارائه برنامه از سوی شوراهای استانی خواهد بود، گفت: این برنامههای باید در کمیته تخصصی بودجه تصویب شود تا بعد از آن بودجه پیشنهادی اختصاص یابد. ضمناً دستگاهها خودشان بودجههایی برای فعالیتهای فرهنگی و قرآنی دارند این بودجه برای متوجه سازی و هدایت بودجه های استانی به سمت برنامه های قرآنی میباشد. وی در توضیح این سازوکار اظهار کرد: در شیوهنامه هزینه اعتبارات استانی آمده که هر استانی معادل بودجهای که از ما دریافت میکند باید آورده داشته باشد. قاعدتاً امام جمعه و استاندار که عضو شوراهای استانی هستند ظرفیت بودجهگیری بسیار خوبی دارند و میتوانند پشتیبانی مناسبی را برای فعالیتهای قرآن استان به همراه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: ما فکر میکنیم چند برابر بودجهای که ما پرداخت میکنیم از داخل خود استانها به این بودجه ملحق شود.
همچنین حجت الاسلام محمدی افزود: از همه ائمه جمعه و استانداران کشور تقاضامندم که نسبت به حضور فعال و تشکیل منظم شوراهای استانی برای ایفای مسئولیت قرآنی و مصونسازی نسل در پناه قرآن کریم تلاش و کوشش داشته باشند و برنامهها را جدی بگیرند.
پایان پیام/
نظر شما