شفاف سازی واگذاری سایپا

نمایندگان مجلس به تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری سهام شرکت خودروسازی سایپا رأی مثبت دادند.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس با 140 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع به تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری سهام شرکت خودروسازی سایپا رأی مثبت دادند.

علی‌اصغر یوسف‌نژاد، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن در گزارش کمیسیون متبوع‌اش در مورد این تقاضای تحقیق و تفحص نمایندگان گفت: در اجرای ماده 198 آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به نامه 25 اسفند 1389 هیئت‌رییسه مبنی بر بررسی ضرورت انجام تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری سهام شرکت خودروسازی سایپا، ابتدا کمیسیون صنایع و معادن در نامه‌ای از وزیر صنایع و معادن درخواست اطلاعات و مستندات قانونی را کرد که این اطلاعات ارایه و به دنبال آن اطلاعات مذکور به متقاضیان اعلام شد.

وی ادامه داد: پس از ارایه اطلاعات به متقاضیان آنها آن را کافی ندانستند و کمیسیون در جلسه‌ای در مورخ 30/1/90 با حضور متقاضیان و مسئولان دستگاه‌های اجرایی ذیربط موضوع را مطرح و مورد بحث و بررسی قرار داد.

یوسف‌نژاد تصریح کرد: با توجه به اینکه کمیسیون ویژه اصل 44 قانون اساسی و شورای رقابت در خصوص موضوع فوق بررسی‌‌هایی را به عمل آورده بودند کمیسیون گزارش‌های انجام شده را برای بررسی بیشتر درخواست کرد و در نهایت متقاضیان مجددا ضرورت انجام تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری سهام شرکت خودروسازی سایپا را خواستار شدند و این تقاضای تحقیق و تفحص در کمیسیون به اتفاق آرا تصویب شد.

نادر قاضی‌پور، نماینده ارومیه به عنوان یکی از متقاضیان تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری سهام شرکت خودروسازی سایپا گفت: در این معامله به طور آشکار تبانی به چشم می‌خورد و لذا به همین دلیل و دلایل دیگر تحقیق و تفحص در این زمینه لازم است.

وی با اشاره به بررسی‌های کمیسیون اصل 90، اصل 44 در رابطه با این تحقیق و تفحص اظهار کرد: در واقع کمیسیون‌ها به نتایجی رسیده‌اند که باید اصل واگذاری شرکت سایپا به بخش خصوصی روشن شود.

قاضی‌پور تأکید کرد: باید مشخص شود این بخش خصوصی چه کسانی هستند زیرا به نظر می‌رسد که بخشی از شبکه‌ دولتی‌ها وارد معامله شده‌اند.

وی با ذکر این سؤال که منشأ پول‌هایی که برای خرید سایپا داده شده است چیست، یادآور شد: به نظر می‌رسد بخش عمده‌ای از این پول‌ها، پول‌های دولت است و مجلس باید به وظیفه قانونی خود در این زمینه در بخش نظارت عمل کند.

قاضی‌پور تصریح کرد: اینکه چرا سایپا می‌خواهد واگذار شود باید روشن شود، مسایل مالی پشت پرده نیز باید شفاف شود و مشخص شود این پول‌ها از کدام حساب‌های دولتی آمده است.

نماینده ارومیه در خانه ملت با تأکید بر اینکه ما از قطعه‌سازان صنعت خودرو حمایت می‌کنیم، گفت: حمایت ما از این قشر به این معنا نیست که به بعضی اجازه دهیم با پول بیت‌المال بازی کنند و این تقاضای تحقیق و تفحص برای تخصیص شرکت خودروسازی سایپا و حمایت از خودروسازان ایرانی است.

پایان پیام/
 

کد خبر 45111

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha