صهیونیستها تنها عامل ناامنی در منطقه هستند

وزیر امور خارجه کشورمان در دومین کنفرانس بین المللی خلع سلاح و عدم اشاعه تنها مانع خاورمیانه امن و صلح آمیز را رژیم صهیونیستی عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دومین کنفرانس بین المللی خلع سلاح و عدم اشاعه که در تهران برگزار می شود گفت: سال گذشته جمهوری اسلامی ایران در آستانه کنفرانس بازنگری سال 2010 پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای اولین کنفرانس خلع سلاح و عدم اشاعه را در سطح بالای سیاسی در تهران برگزار کرد که با استقبال گسترده بین المللی روبرو شد در آن کنفرانس مقامات سیاسی و کارشناسان شرکت کننده دیدگاه های مهمی مطرح کردند که نیازمند پیگیری جدی می باشند.

مقام معظم رهبری در پیامی که برای کنفرانس ارسال کرده اند چنین فرمودند: «به اعتقاد ما افزون بر سلاح های هسته ای دیگر انواع سلاح های کشتار جمعی نظیر سلاح شیمیایی و سلاح میکروبی تهدید جدی علیه بشریت تلقی می شوند ملت ایران که خود قربانی کاربرد سلاح شیمیایی است بیش از دیگر ملت ها خطر توزیع و انباشت اینگونه سلاحها را حفظ می کند و آماده است همه امکانات خود را در مسیر مقابله با آن قرار دهد ما کاربرد این سلاح ها را حرام و تلاش برای مصونیت بخشیدن ابناء بشر از این بلای بزرگ را وظیفه همگان می دانیم».

صالحی افزود: نظر ارایه شده از سوی مقام معظم رهبری به جهت سیاسی و مذهبی از اهمیت زیادی برخوردار است و به عالی ترین شکل خود بیانگر دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در زمینه سلاحهای کشتار جمعی و ضرورت خلع سلاح کشتار جمعی به ویژه سلاح هسته ای است جمهوری اسلامی ایران در مجامع مختلف بین المللی از جمله آخرین کنفرانس بازنگری معاهده عدم اشاعه سلاحهای هسته ای (NPT) با قاطعیت این نظر را مطرح نموده و همواره برای تحقق بخشیدن به هدف عالی خود همه توان خود را به کار خواهد گرفت.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: علی رغم امیدهایی که پس از پایان جنگ صدر مبنی بر آغاز روند خلع سلاح هسته ای ایجاد شده بود جامعه بین المللی امروز و هر زمان دیگری با خطر سلاح های هسته ای روبرو هست تردیدی نیست که سلاحهای هسته ای غیرانسانی ترین سلاح هایی هستند که جهان تا به امروز به خود دیده است و صرف وجود این سلاح ها بزرگترین خطر برای امنیت بین المللی محسوب می شود.

وی تاکید کرد: در حال حاضر حداقل 23 هزار کلاهک هسته ای در دست چند کشور قرار دارد که نزدیک به ده هزار از این سلاح ها در وضعیت عملیاتی مستقر شده اند بیش از 2 هزار سلاح در وضعیت بالاترین سطح آماده باش قرار دارند که می توانند ظرف چند دقیقه پرتاب شوند تا زمانی که این سلاحها وجود دارند و روزآمد می شوند همواره خطر استفاده از آنها وجود دارد هرگونه کاربرد سلاح های هسته ای به صورت عمد یا تصادفی به فاجعه به غیرقابل تصور منتهی خواهد شد.

علی اکبر صالحی خاطرنشان کرد: دول هسته ای همچنان به حفظ سلاح های هسته ای تاکتیکی و استراتژیکی و روزآمد نمودن مداوم آنها ادامه می دهند دکترین های نظامی برخی از این کشورها در پی توجیهی برای کاربرد این سلاح ها به ویژه علیه کشورهای فاقد سلاح های هسته ای است چنین وضعیتی نه به ارتقای امنیتی بین المللی کمکی خواهد کرد و نه هرگز مورد پذیرش وجدان های بیدار و کشورهای مستقل قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه گفت: تفسیر یک جانبه ای که از سوی کشورهای هسته ای برای حفظ این سلاح ها صورت می گیرد مغایر با پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای است بیش از 4 دهه از لازم الاجرا شدن معاهده NPT می گذرد کنفرانس های بازنگری هر 5 سال یکبار تشکیل شده و تعهداتی برای دول هسته ای ایجاد کرده اند اما به جرات می توان گفت: که پیشرفت معناداری تاکنون در مورد خلع سلاح هسته ای رخ نداده است.

صالحی تاکید کرد: معاهده منع گسترش هرگز این حق را برای کشورهای هسته ای به وجود نیاورده است که زراد خانه های خود را به طور دائمی حفظ کنند آنها بر مبنای ماده 6 معاهده NPT تعهداتی دارند که متاسفانه به آنها عمل نکرده اند کشورهای هسته ای به جای تحقق بخشیدن به خلع سلاح هسته ای با انعقاد پیمان محدود سعی در تقویت جایگاه استراتژیک این سلاح ها دارند.

صالحی گفت: پیمان دو جانبه استارت جدید از همین نوع معاهدات است که جامعه بین الملل هیچ امکانی برای تاثیرگذاری در آن نداشته و علاوه بر این جز ایجاد یک سازوکار محدود چشم انداز جامع و روشنی برای خلع سلاح هسته ای پدید نیاورده است.

صالحی ادامه داد: ایالات متحده آمریکا که در سابقه خود علاوه بر همه جرائم آشکار و پنهان کاربرد سلاح های هسته ای را نیز در جرائم خود دارد به عنوان بزرگترین ناقض پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای شناخته می شوند و در گسترش عمودی و افقی این سلاح ها نقش فعالی را ایفا کرده است. در حالی که همین دولت بیشتر از همه خود طرفدار عدم اشاعه معرفی می کند. که بدیهی است با چنین سابقه رفتاری فاقد صلاحیت اخلاقی در این زمینه می باشد.

وی تصریح کرد: از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد جهانی امن خلع سلاح هسته ای یک ضرورت فوری است این موضوع شرط پذیر نیست و خلع سلاح هسته ای تنها راهی است که می تواند تمدن بشری را از خطر انهدام به خاطر به کارگیری عمدی و یا سهوی این گونه سلاح ها حفظ کند.

صالحی در ادامه سخنرانی خود گفت: در کنفرانس بازنگری NPT سال 2010 در نیویورک جمهوری اسلامی ایران به همراه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد یک چارچوب حقوقی به همراه زمانبندی مشخص برای اجرای کامل ماده 6، NPT و خلع کامل سلاح های هسته ای از جمله تدوین یک کنوانسیون جامع در زمینه سلاح های هسته ای برای انهدام کامل این سلاح ها تا سال 2025 را پیشنهاد کرد.

علی اکبر صالحی اظهار داشت: رژیم صهیونیستی به عنوان عامل اصلی ترور خشونت و ناامنی در منطقه خاورمیانه با در اختیار داشتن انواع سلاح های کشتارجمعی و تاسیسات هسته ای خارج از نظارت جامع آژانس بین المللی انرژی اتمی این منطقه با تهدید جدی روبرو کرده است برخی از حامیان این رژیم به ویژه ایالات متحده آمریکا در تجهیز به سلاح های کشتار جمعی از هیچ اقدامی فروگذار نکرده اند با وجود تلاشهای دولت آمریکا در کنفرانس 2010 بازنگری NPT در دفاع از رژیم صهیونیستی اعضای معاهده با نام بردن از این رژیم عملاً نشان داده اند که تنها مانع ایجاد منطقه خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای رژیم صهیونیستی است.

وی ادامه داد: از جمله راه های ایجاد ثبات در منطقه خاورمیانه و جلوگیری از هرگونه اشاعه احتمالی، جامع جهانی باید رژیم صهیونیستی را برای پیوستن به پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای و پذیرش نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی بر تاسیسات هسته ای این رژیم تحت فشار قرار دهد به نظر ما هدف اصلی کنفرانس 2012 خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای باید وادار کردن این رژیم به پذیرش خواسته های جامعه بین المللی برای الحاق به NPT باشد.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه خاطرنشان کرد در سال 2011 میلادی کنفرانس هفتم بازنگری کنوانسیون ممنوعیت سلاح های میکروبی تشکیل خواهد شد با توجه به نقش حیاتی کنوانسیون ممنوعیت سلاح های میکروبی در حفظ صلح و امنیت بین المللی و منطقه ای ما بر این باوریم که مذاکرات چند جانبه در مورد یک سند حقوقی برای تقویت اجرای کنوانسیون از جمله در زمینه همکاری بین المللی برای اهداف صلح آمیز باید از سر گرفته شود.

وی افزود: انهدام سلاح های شیمیایی مهمترین هدف کنوانسیون ممنوعیت سلاح های شیمیایی بوده و خواهد بود این تعهد شکل دهنده توازن امنیتی در کنوانسیون سلاح های شیمیایی است اگر انهدام سلاح های شیمیایی براساس مقررات کنوانسیون تحقق نیابد نه تنها به اعتبار کنوانسیون لطمه وارد خواهد شد بلکه روند خلع سلاح کشتار جمعی نیز آسیب جدی خواهد دید. ما از همه دارندگان سلاح های شیمیایی می خواهیم که به زمان تعیین شده 22 آوریل 2012 برای تکمیل انهدام ذخایر سلاح های شیمیایی خود عمل کنند.

صالحی در پایان اظهار داشت: بعد از کنفرانس بازنگری پیمان NPT اکنون لازم است ارزیابی دیداری از موفقیت ها و ناکامی های کنفرانس 2010 به دست آورده شود لذا تشکیل دومین کنفرانس بین المللی خلع سلاح در تهران بسیار حساس است. و لازم است در محیطی کارشناسانه و حرفه ای با یکدیگر در مورد موانعی که بر سر راه تحقق بخشیدن به خلع سلاح هسته ای وجود دارد بیاندیشیم و راهکارهای لازم را برای عملی کردن این هدف ارزشمند ارایه نماییم.

پایان پیام/
 

کد خبر 45089

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha